Super League: Τι είδαμε, τι έρχεται, ποιες έδρες κρίνουν τίτλο και παραμονή
i

Super League/©Sportal

Super League: Τι είδαμε, τι έρχεται, ποιες έδρες κρίνουν τίτλο και παραμονή

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:11 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 21.12.2022

Το Sportal.gr καταγράφει τι είδαμε στον πρώτο γύρο της Super League αλλά και τι θα ακολουθήσει μέχρι το φινάλε τις κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Το Μουντιάλ ολοκληρώθηκε την Κυριακή και πλέον επιστρέφει η αγωνιστική δράση σε όλα τα πρωταθλήματα. Η Super League διεκόπη στις 13 Δεκεμβρίου και μετά από έναν και πλέον μήνα οι ομάδες θα μπουν και πάλι στο γήπεδο. Το Sportal.gr καταγράφει τι είδαμε στον πρώτο γύρο αλλά και τι θα ακολουθήσει μέχρι το φινάλε τις κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έκανε έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο. Το τριφύλλι μέτρησε 12 νίκες και μία ισοπαλία σε 13 αγωνιστικές και με 37 βαθμούς είναι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ένα σερί 10 νικών πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορία της. Ο Παναθηναϊκός έκανε ανατροπές απέναντι στην ΑΕΚ (2-1) και τον ΠΑΟΚ (2-1) και έμεινε αήττητος στα ντέρμπι παραχωρώντας μία ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό (1-1) που είναι η μοναδική βαθμολογική του απώλεια.

Το τριφύλλι έχει ζόρικο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο αφού δίνει τρία ντέρμπι εκτός έδρας με ΑΕΚ, Άρη και Ολυμπιακό. Ακόμη, έχει να παίξει σε έδρες, που παραδοσιακά δυσκολεύεται όπως τα Γιάννενα, το Περιστέρι και η Τρίπολη.

ΑΕΚ

Η διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει 9 νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες με συγκομιδή 29 βαθμούς. Στον πρώτο γύρο, ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό και τον Βόλο ενώ έχασε βαθμούς στην Τρίπολη και το Καραϊσκάκη.

Σε αντίθεση με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δίνει τρία ντέρμπι στην έδρα της (Παναθηναϊκός, Άρης, Ολυμπιακός). Ακόμη, έχει να παίξει σε ζόρικες έδρες όπως ο Βόλος (η τοπική ομάδα έχει εντυπωσιάσει στον πρώτο γύρο), τα Γιάννενα αλλά και το Ηράκλειο και το Περιστέρι.

ΠΑΟΚ

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος έχοντας 25 βαθμούς με απολογισμό 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Ο ΠΑΟΚ έχασε τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (2-1), και την ΑΕΚ (2-0) ενώ ισοφαρίστηκε στο τελευταία λεπτά απέναντι στον ΟΦΗ (1-1) και τον Λεβαδειακό (1-1). Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει ακόμη δύο ισοπαλίες κόντρα στον Άρη (0-0) και τον Αστέρα Τρίπολης (2-2).

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τον δεύτερο γύρο με «επικίνδυνες» εκτός έδρας αναμετρήσεις (Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Λαμία) και στις 4 Ιανουαρίου δίνει το πρώτο ντέρμπι του 2023 κόντρα στον Άρη. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στην έδρας της ενώ θα ταξιδέψει σε Τρίπολη, Γιάννενα και Βόλο.

Ολυμπιακός

Ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά έχει συγκεντρώσει 25 βαθμούς με απολογισμό 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πάρουν νίκη σε κάποιο ντέρμπι στον πρώτο γύρο. Η ομάδα του Μίτσελ ηττήθηκε από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρης) και έφερε ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκός και την ΑΕΚ. Το 2-1 από τους «κίτρινους», μάλιστα, έφερε και το τέλος του Κάρλος Κορμπεράν από τον πάγκο των Πειραιωτών. Ακόμη, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και έφερε 1-1 με τον Βόλο στην έδρα του.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τον δεύτερο γύρο με εκτός έδρας «αποστολή» κόντρα στον ΠΑΣ και στις 8 Ιανουαρίου ταξιδεύει στον Βόλο ενώ στις 22 του ίδιου μήνα παίζει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι Πειραιώτες έχουν δύο ντέρμπι στην έδρα τους (Άρης, Παναθηναϊκός) και δύο εκτός με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Βόλος

Η ομάδα της θεσσαλικής πόλης εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο. Με απολογισμό 7 νίκες, τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες, ο Βόλος είναι στην πέμπτη θέση με 24 βαθμούς. Μετά το 3-3 με τον Άστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Βόλος άλλαξε προπονητή με τον Κώστα Μπράτσο να παίρνει τη θέση του Οσβάλντ Τανσό. Οι Θεσσαλοί επιβλήθηκαν με 1-0 της ΑΕΚ εκτός έδρας ενώ έφεραν ισοπαλία (1-1) με τον Ολυμπιακό μακριά από την έδρα τους. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου πήρε τη νίκη (2-0) και κόντρα στον Άρη παίζοντας, μάλιστα, με δέκα παίκτες από το 55' μετά από αποβολή του Άλχο.

Ο Βόλος ξεκινάει τον δεύτερο γύρο στην Τρίπολη, ενώ φιλοξενεί την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό μέσα στον Ιανουάριο. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου παίζει με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στις 22 Ιανουαρίου και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στις 18 Φεβρουαρίου.

Άρης

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι στην έκτη θέση με 21 βαθμούς. Ο Άρης έχει απολογισμό 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Ο Άρης ξεκίνησε τη σεζόν με τον Χερμάν Μπούργος, που απολύθηκε μετά την ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τον Άλαν Πάρντιου, που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο στη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού. Ο Άρης στον πρώτο γύρο έχει μία ισοπαλία (0-0) με τον ΠΑΟΚ και δύο ήττες απέναντι στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκός. Οι δύο σερί απώλειες με ΟΦΗ (1-1) και Ατρόμητο (0-0) του στοίχισαν βαθμολογικά.

Ο Άρης ξεκινάει τον δεύτερο γύρο με εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίζει ντέρμπι μακριά από την έδρα της με τον ΠΑΟΚ (4/1) και τον Ολυμπιακό (15/1) ενώ φιλοξενεί την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Παναιτωλικός

Στο κυνήγι των πλέι οφ είναι ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου είναι στην έβδομη θέση με 16 βαθμούς έχοντας 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχασε όλα τα ματς με τις ομάδες της πρώτης εξάδας εκτός από εκείνο με τον Άρη όπου νίκησε με 3-1 στην έδρα της.

Ο Παναιτωλικός ξεκινάει με δύο ζόρικα ματς τον δεύτερο γύρο αφού κοντράρεται στο Αγρίνιο με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια φιλοξενείται από τον Άρη. Οι Αγρινιώτες παίζουν εκτός έδρας με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ενώ φιλοξενούν τον Αστέρα και τον Ατρόμητο.

Παναιτωλικός: Το παρασκήνιο της οριστικής απόφασης να μην δοθούν εισιτήρια στον ΠΑΟΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:40 - 19.12.2022

Παναιτωλικός: Το παρασκήνιο της οριστικής απόφασης να μην δοθούν εισιτήρια στον ΠΑΟΚ

Ο Παναιτωλικός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη στο Αγρίνιο με την παρουσία μόνο των φιλάθλων του, καθώς υπήρξε διαφωνία στον αριθμό των εισιτηρίων μεταξύ των δύο ΠΑΕ.

Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος είναι στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος με 15 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες. Η ομάδα του Περιστερίου έφερε 0-0 με τον Άρη αλλά ηττήθηκε από τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης εξάδας.

Η ομάδα του Κρις Κόλμαν έχει στην έδρα της του αγώνες με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο Ατρόμητος παίζει εκτός έδρας με Άρη, Βόλο και Αστέρα Τρίπολης στον δεύτερο γύρο.

Αστέρας Τρίπολης

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά είναι στην ένατη θέση με 13 βαθμούς έχοντας 2 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες στον πρώτο γύρο. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τέσσερις ισοπαλίες απέναντι στις ομάδες της πρώτης εξάδας (Βόλος, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) ενώ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, τον Άρη, τον ΠΑΣ και τον Ατρόμητο.

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκινάει τον δεύτερο γύρο με εντός έδρας ματς απέναντι στον Βόλο και στις 28 Δεκεμβρίου φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Άρη και την ΑΕΚ ενώ παίζει στην Τρίπολη απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας έχει δύσκολες εξόδους στην Κρήτη και το Αγρίνιο στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ βρίσκεται στη δέκατη θέση με 10 βαθμούς έχοντας 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες στον πρώτο γύρο. Η ομάδα της Κρήτης αντικατέστησε τον Νίκο Νιόπλια με τον Βάλντας Νταμπράουσκας μετά τον αποκλεισμό από την Κηφισιά στο κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα της Κρήτης έχει ένα σπουδαίο διπλό (1-0) στον Βόλο ενώ επιβλήθηκε με 2-1 στο Λεβαδειακού στην έδρα της. Από εκεί και πέρα, έχει ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ, τον ΠΑΣ, τη Λαμία και τον Άρη.

Ο ΟΦΗ ξεκινάει τον δεύτερο γύρο με εντός έδρας ματς απέναντι στον Ατρόμητο. Η ομάδα της Κρήτης φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο της ματς για το 2022. Οι Κρητικοί έχουν δύσκολες αποστολές στη Λαμία, το Αγρίνιο και τη Λιβαδειά, ενώ παίζουν εκτός έδρας και με τον Ιωνικό που παλεύει για τη σωτηρία.

Λαμία

Η Λαμία είναι στην ενδέκατη θέση του πρωταθλήματος με 9 βαθμούς και απολογισμό μία νίκη, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες. Το τέλος του πρώτου έφερε και το φινάλε του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο της με τον Σάββα Παντελίδη να παίρνει τη θέση του. Η Λαμία πέτυχε τη μοναδική της νίκη στον πρώτο γύρο κόντρα στον Λεβαδειακό. Από εκεί και πέρα πήρε από έναν βαθμό κόντρα σε ΠΑΣ, Αστέρα, Ατρόμητο, Ιωνικό, ΟΦΗ και Βόλο.

Τα δύσκολα ξεκινούν από νωρίς στον δεύτερο γύρο για τη Λαμία που κοντράρεται εκτός έδρας με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Παντελίδη φιλοξενεί τον ΠΑΣ στον τελευταίο της αγώνα για το 2022. Η Λαμία ταξιδεύει στην Τρίπολη, τη Λιβαδειά, το Αγρίνιο στον δεύτερο γύρο ενώ φιλοξενεί τον Ιωνικό και τον ΟΦΗ.

ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ έχει 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έχοντας συγκεντρώσει 9 βαθμούς. Η ομάδα του Θανάση Στάικου νίκησε τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα στον πρώτο γύρο ενώ πήρε βαθμό κόντρα σε Λαμία, ΟΦΗ και Ιωνικό.

Η ομάδα των Ιωαννίνων ξεκινάει τον δεύτερο γύρο στην έδρα της με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΣ έχει εκτός έδρας τις αναμετρήσεις με τη Λαμία, τον Λεβαδειακό, τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα και τον ΟΦΗ ενώ φιλοξενεί τον Ατρόμητο και τον Ιωνικό.

Λεβαδειακός

Η ομάδα της Λιβαδειάς άλλαξε προπονητή μέσα στον Σεπτέμβριο με τον Γιάσμινκο Βέλιτς να παίρνει τη θέση του Γιάννη Ταουσιάνη. Ο Λεβαδειακός με 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες είχε στη 13η θέση με 7 βαθμούς. Η ομάδα της Λιβαδειάς πανηγύρισε τη μοναδική της νίκη στον πρώτο γύρο απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Λεβαδειακός πήρε βαθμό απέναντι σε Ιωνικό, Αστέρα, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό.

Η ομάδα της Λιβαδειάς ξεκινάει τον δεύτερο γύρο με εντός έδρας ματς κόντρα στον Άρη. Ο Λεβαδειακός παίζει εντός έδρας τα ματς με τον Ιωνικό, τον ΠΑΣ, τη Λαμία και τον ΟΦΗ, ομάδες που μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Βέλιτς ταξιδεύει σε Τρίπολη, Θεσσαλονίκη (Άρης, ΠΑΟΚ) και στο λεκανοπέδιο της Αττικής (Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΑΕΚ) στον δεύτερο γύρο.

Ιωνικός

Ο Ιωνικός είναι στη 14η και τελευταία θέση του πρωταθλήματος με 7 βαθμούς έχοντας απολογισμό 1 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες στον πρώτο γύρο. Η ήττα με 7-0 από τον ΟΦΗ σε φιλικό ματς κατά τη διάρκεια της διακοπής έφερε την παραίτηση του Δημήτρη Σπανού, που δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση. Η ομάδα της Νίκαιας έκανε τη μοναδική της νίκη στον πρώτο γύρο απέναντι στον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ο Ιωνικός είχε ισοπαλίες απέναντι στον Λεβαδειακό, τη Λαμία, τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ξεκινάει τον δεύτερο γύρο με δύσκολο εντός έδρας ματς απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Ο Ιωνικός δίνει εκτός έδρας τους αγώνες με Λεβαδειακό, Λαμία και ΠΑΣ, που έχουν στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα της Νίκαιας ταξιδεύει στο Αγρίνιο, ενώ φιλοξενεί τον ΟΦΗ και τον Αστέρα στον δεύτερο γύρο.