Τελειώνει ο Εμβιλά μετά τα Playoffs

Ο Γιαν Εμβιλά

i

©intime

Τελειώνει ο Εμβιλά μετά τα Playoffs

Διονύσης Βερβελές 13:45 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 28.04.2023

Ο Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού, Γιαν Εμβιλά, θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του μετά το τέλος των Playoffs.

Ο Γιαν Εμβιλά είναι ένα από τα κεφάλαια που απασχολούν τον Ολυμπιακό όλο αυτό το διάστημα. Παρά ότι κάποια στιγμή φαινόταν τυπικό το θέμα του για να ανανεώσει και να παραμείνει για δύο ακόμη χρόνια στους «ερυθρόλευκους», τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και φαίνεται πως μετά το τέλος των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος θα μπουν και οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία του με τους Πειραιώτες.

Από το καλοκαίρι του 2020 στον Ολυμπιακό ο Γάλλος χαφ, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ως τώρα έχει καταγράψει 136 συμμετοχές και 8 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στα 33 του πια (γεννημένος 29/6/1990), φαίνεται πως παίρνει απόφαση το επόμενο βήμα της καριέρας του και αυτό είναι μια μετακίνηση στο Κατάρ.

Ο Εμβιλά βέβαια, είχε συζητήσει πριν λίγο διάστημα με τον Ολυμπιακό για μια επέκταση του συμβολαίου του. Μόνο που και οι Πειραιώτες έχουν μπει σε δεύτερες σκέψεις. Όχι ότι έχουν παράπονο από την εικόνα του, στο μεγαλύτερο διάστημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό έδωσε πάρα πολλά, αλλά υπάρχει και η επόμενη ημέρα.

Ο στόχος του Γάλλου είναι ένα μεγάλο συμβόλαιο στο εξωτερικό, ένα διετές που μπορεί μάλιστα να του αποφέρει περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ. Πληροφορίες λένε πως έχει αυτή την πρόταση στα χέρια του και πως πιθανότατα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στον Ολυμπιακό, θα απαντήσει και θετικά, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Εμβιλά πάντως, έχει να λέει τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό και την παραμονή του εδώ, αυτά τα τρία χρόνια. Φαίνεται, όμως, πως ήρθε η στιγμή για να ολοκληρωθεί και αυτό το… ταξίδι στην καριέρα του. Σίγουρα θα ήθελε να το κάνει με ένα πρωτάθλημα, αλλά η φετινή σεζόν αποτέλεσε μια δοκιμασία για τους «ερυθρόλευκους» και τον Γάλλο αμυντικό μέσο παράλληλα.