Ο ποδοσφαιριστής της Premier League που υπέστη καρδιακή ανακοπή στο γήπεδο για σχεδόν τρία λεπτά: «Ξέρω ότι πέθανα» (vid)

Τομ Λόκιερ

i

PrtScr

Ο ποδοσφαιριστής της Premier League που υπέστη καρδιακή ανακοπή στο γήπεδο για σχεδόν τρία λεπτά: «Ξέρω ότι πέθανα» (vid)

Κώστας Τόπας 08:28 - 19.02.2024

Ο Τομ Λόκιερ, ο οποίος υπέστη δύο καρδιακές προσβολές ενώ αγωνιζόταν για τη Λούτον, θυμάται τη στιγμή που έπαθε καρδιακή προσβολή εναντίον της Μπόρνμουθ.

Τον Δεκέμβριο του 2023, ο Τομ Λόκιερ, αρχηγός της Λούτον, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο του «Vitality Stadium» μετά από καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της ομάδας του και της Μπόρνμουθ. Ο αγώνας διακόπηκε και η Λούτον δημοσίευσε ότι «το ιατρικό μας επιτελείο επιβεβαίωσε ότι ο Λόκιερ υπέστη καρδιακή ανακοπή στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήδη ανταποκρινόταν όταν τον έδιωξαν με φορείο».

Ο Λόκιερ είχε ήδη ένα παρόμοιο ατύχημα τον Μάιο, όταν αντικαταστάθηκε 12 λεπτά στον τελικό των πλέι οφ της Premier League ενάντια στην Κόβεντρι, στον οποίο η Λούτον κατάφερε να πάρει την άνοδο.

«Είμαι σίγουρος ότι ήταν μια πολύ πιο τρομακτική στιγμή για εκείνους από ό, τι ήταν για μένα. Δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά έκανα χειρουργική επέμβαση και δεν έπρεπε να συμβεί ξανά. Είχα ένα επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής. Τέσσερις φορές πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε. Τώρα θέλω απλώς να πω ένα σημείο και να προχωρήσω», δήλωσε ο Λόκιερ μετά από εκείνο το πρώτο περιστατικό.

Στην προεπισκόπηση του αγώνα της Λούτον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που η ομάδα του έχασε με 2-1, ο Τομ Λόκιερ θυμήθηκε το περιστατικό του κόντρα στην Μπόρνμουθ και μίλησε για την κατάσταση της υγείας του μετά τα δύο καρδιακά του προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες.

«Είμαι καλά, αλήθεια. Είμαι απίστευτα τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Τα πάω πολύ καλά. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, έτσι; Είναι ωραίο να μπορώ να πω ότι αναρρώνω καλά, όλοι Αξίζει να το γνωρίζει αυτό. Δύσκολοι δύο μήνες, αλλά είμαι καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Sky Sports». 

Ο 29χρονος Ουαλός αμυντικός θυμάται την καρδιακή του ανακοπή στο Vitality Stadium ότι «Έτρεχα μέχρι τη μέση και ζαλιζόμουν πραγματικά, νομίζοντας ότι θα ήμουν καλά σε ένα δευτερόλεπτο. Δεν ήμουν και ξύπνησα με παραϊατρικοί παντού γύρω μου. Συνέβη τον Μάιο, αλλά κατάλαβα αμέσως ότι αυτή η φορά ήταν διαφορετική, την τελευταία φορά που ξύπνησα σχεδόν σαν όνειρο και αυτή τη φορά ξύπνησα από το πουθενά».

«Υπήρχε περισσότερος πανικός, δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν μπορούσα να κουνηθώ, προσπαθώντας να καταλάβω τι συνέβαινε. Ενώ συνέβαινε αυτό, θυμάμαι ότι σκεφτόμουν, "Θα μπορούσα να πεθάνω εδώ". Είναι μια σουρεαλιστική σκέψη να σκεφτόμουν. αυτό και να μην μπορώ να κινηθώ ή να ανταποκριθώ, και μπορούσες να δεις τον πανικό. Ένιωθα να μου βάζουν το σταλαγματάκι στο χέρι. Μόλις ανέκτησα τις αισθήσεις μου ήταν ανακούφιση. Είμαι ζωντανός και ευτυχώς συνέβη εκεί που συνέβη», περιγράφει ο ποδοσφαιριστής.

Ο Τομ Λόκιερ ήταν πολύ ξεκάθαρος και επιβεβαίωσε ότι η καρδιά του σταμάτησε για «δύο λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα»: «Ξέρω ότι πέθανα κυριολεκτικά».