Τυνησία - Γαλλία: Ψάχνει το θαύμα κόντρα στους «τρικολόρ»
i

Εμπαπέ/©Intime

Τυνησία - Γαλλία: Ψάχνει το θαύμα κόντρα στους «τρικολόρ»

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:42 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Με τα «δεύτερα» θα αγωνιστεί η Γαλλία απέναντι στην Τυνησία, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Η Τυνησία έκλεψε την παράσταση στο παιχνίδι με τη Δανία (0-0). Όμως ηττήθηκε στη συνέχεια από την Αυστραλία (1-0) και πλέον πρέπει να συμβούν σήμερα απίστευτα πράγματα για προκριθούν οι Βορειοαφρικανοί. 

Η Τυνησία δεν κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της. Πρέπει να νικήσει τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Παράλληλα να λήξει ισόπαλο το παιχνίδι Αυστραλία - Δανία. Αν σε αυτό επικρατήσουν οι «βίκινγκς» τότε η Τυνησία χρειάζεται να υπερτερεί εναντίον τους στα κριτήρια ισοβαθμίας. Ο προπονητής Τζαλέλ Καντρί είχε δηλώσει πριν από την έναρξη της διοργάνωσης ότι επρόκειτο να παραιτηθεί αν η ομάδα του δεν προκριθεί στους «16». Χθες λοιπόν απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Είμαστε ακόμα ζωντανοί, θα σας απαντήσω μετά το ματς». Ο 50χρονος τεχνικός έχει διαθέσιμο όλο το ρόστερ. 

Έπεσαν σε... τείχη Δανία και Τυνησία
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

17:00 - 22.11.2022

Έπεσαν σε... τείχη Δανία και Τυνησία

Το πρώτο 0-0 του Μουντιάλ 2022 είναι γεγονός. Δανία και Τυνησία με κορυφαίους τους τερματοφύλακες τους, Σμάιχελ και Νταμέν ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Αγωνίστηκε ο δεξιός μπακ του Ατρόμητου, Κεσχρίντα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (3-4-2-1): Νταμέν – Μεριά, Μπρον, Ταλμπί – Αμπντί, Σκιρί, Λαϊντουνί, Κεκριντά – Εμσακνί, Καζρί – Ζεμπαλί.

Προπόνηση για το πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι

Η Γαλλία νίκησε άνετα την Αυστραλία (4-1) στην πρεμιέρα και πιο δύσκολα τη Δανία (2-1), εξασφαλίζοντας την πρόκριση.   

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τόνισε χθες δείχνοντας τις προθέσεις του για το ματς: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση, που μπορούμε να επιλέξουμε μια ενδεκάδα με αλλαγές. Γνωρίζω τον αντίπαλο, θα αποφασίσω τελευταία στιγμή. Ως προπονητής είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με τέτοιους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Κιλιάν Εμπαπέ. Η σχέση μας είναι καλύτερη από ποτέ». 

Ο προπονητής των «τρικολόρ» δεν θέλησε να σχολιάσει την χθεσινή είδηση για την επιστροφή του Μπενζεμά. Δεν την επιβεβαίωσε και δεν έκρυψε την ενόχληση του για την ερώτηση. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Μανταντά – Παβάρ, Βαράν, Κονατέ, Καμαβινγκά – Γκριεζμάν, Γκεντουζί, Φοφανά – Κομάν, Τιράμ, Εμπαπέ. 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές. Η Γαλλία μετράει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Αν επικρατήσει η Γαλλία θα περάσει με τρεις νίκες από τον όμιλο. Όπως συνέβη το 1998 όταν κατέκτησε το τρόπαιο!!! Η Τυνησία δεν έχει προκριθεί ποτέ από ομίλους του Μουντιάλ. 

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση.

Η σέντρα στο παιχνίδι είναι προγραμματισμένη για τις 17:00. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Education City Stadium (45.350), που βρίσκεται στην πόλη Άλ Ραγιάν και θα τη σφυρίξει ο Μάθιου Κόνγκερ από τη Νέα Ζηλανδία.