Πρόκριση στους τελικούς με δύο νίκες για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός πόλο

i

© Intime

Πρόκριση στους τελικούς με δύο νίκες για τον Ολυμπιακό

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:35 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:10 - 02.05.2023

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 11-7 τον Πανιώνιο και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών με 2-0 νίκες.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε με 11-7 του Πανιωνίου, έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους ημιτελική σειρά και «σφράγισε» το εισιτήριο.

Ο Ολυμπιακός, που προερχόταν από νίκη κόντρα στη Γιαντράν για το Champions League, έπαιξε όσο χρειαζόταν απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.  Η ομάδα  του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς θα αντιμετωπίσει στους τελικούς είτε τη Βουλιαγμένη είτε τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Οι Πειραιώτες διατηρούσαν ένα προβάδισμα μέχρι το 5-7 με τον Πανιώνιο να ισοφαρίζει σε 7-7.

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε και πάλι (7-9) με Βάμος και του Φουντούλη και πήρε τελικά τη νίκη. Από τρία γκολ σημείωσαν για τον Ολυμπιακό ο Φουντούλης με τον Βάμος, όσα πέτυχε και ο Γούνας για τον Πανιώνιο.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα αγωνιστεί για τις θέσεις 3-4. Ο Πανιώνιος θα έχει μειονέκτημα έδρας απέναντι είτε στη Βουλιαγμένη είτε στον Απόλλωνα Σμύρνης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-11

Οκτάκεπτα: 2-1, 1-3, 2-3, 2-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάντζε 1, Κατραούρας, Καλαϊτζής, Μουρατίδης 1, Παπάκος, Γούνας 3, Σπούνερ, Καπετανάκης, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου Τ. 2, Βάμος 3, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 3, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.