Όριο για τους Ολυμπιακούς η Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα

Όριο για τους Ολυμπιακούς η Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:52 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:08 - 24.06.2023

Η Άννα Ντουντουνάκη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στα 100 μέτρα πεταλούδα.

Η Άννα Ντουντουνάκη έπιασε το όριο συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στα 100 μέτρα πεταλούδα. Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια τερμάτισε τρίτη στον τελικό του αγωνίσματος στο μίτινγκ «Sette Colli» της Ρώμης.

Η Ντουντουνάκη τερμάτισε 57.75 δευτερόλεπτα και έπιασε το όριο (57.92) που είχε θέσει η Διεθνής Ομοσπονδία. Η αθλήτρια του Τάσου Καραμπέλα μπορεί να επικεντρωθεί, πλέον, στην προσπάθεια για διάκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα τον Ιούλιο.

Νικήτρια της κούρσας ήταν η Λουίζ Χάνσον από τη Σουηδία με 57.25 και δεύτερη η Αντζελίνα Κέλερ από τη Γερμανία με 57.65. Στον τελικό μετείχε και η Γεωργία Δαμασιώτη, η οποία τερμάτισε όγδοη με χρόνο 59.08 δευτερόλεπτα.

Η Ντουντουνάκη θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην καριέρα της στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η κολυμβήτρια από τα Χανιά συμμετείχε για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού το 2016 στο Ρίο. 

Στο 2021 στο Τόκιο είχε φτάσει μία ανάσα μακριά από τον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα. Η Ντουντουνάκη κατέλαβε την ένατη θέση μένοντας εκτός τελικός για 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το 57.25 που είχε σημειώσει τότε είναι πανελλήνιο ρεκόρ που κρατάει μέχρι και σήμερα.

Η Ντουντουνάκη είναι η δεύτερη αθλήτρια από τον χώρο της κολύμβησης που παίρνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Θυμίζουμε ότι ο Απόστολος Χρήστου έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα 100 μέτρα ύπτιο. 

Σημειώνεται ότι η Ντουντουνάκη είναι η πέμπτη ελληνική πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Εκτός του Χρήστου, η Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη στη σκοποβολή και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον στίβο είναι οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές που έχουν προκριθεί στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.