Δεληγιάννης: «Να τιμήσουμε το όνομα που έχουμε φτιάξει στην Ευρώπη»
i

© Intime

Δεληγιάννης: «Να τιμήσουμε το όνομα που έχουμε φτιάξει στην Ευρώπη»

Sportal newsroom 19:04 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 06.09.2023

Για απαιτητικό όμιλο έκανε λόγο ο Νίκος Δεληγιάννης πριν ο Απόλλων Σμύρνης μεταβεί στο Αννόβερο για να λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League πόλο ανδρών.

Στο Αννόβερο της Γερμανίας θα μεταβεί ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη, που πέρσι κατέκτησε το Challenger Cup, θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, την Μπαρτσελόνα, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Χόνβεντ στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού ομίλου του Champions League πόλο ανδρών.

Αν ο Απόλλων προκριθεί, τότε θα μπει στον τρίτο όμιλο της τελικής φάσης του Champions League με αντιπάλους τη Φερεντσβάρος, τη Γιαντράν Σπλιτ και τη Γιαντράν Ερτζεγκ Νόβι. Το έργο της ομάδας του Νίκου Δεληγιάννη είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού από κάθε προκριματικό όμιλο περνάει η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη. Οι ομάδες που δεν θα τα καταφέρουν θα παίξουν τα προκριματικά του Euro Cup.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα λάβουμε μέρος στον προκριματικό του Champions League. Γι’ αυτό παλέψαμε όλη τη χρονιά πέρυσι. Σίγουρα δεν είμαστε στην καλύτερή μας κατάσταση δεδομένου ότι προπονούμαστε μόνο 20 μέρες και σε δύσκολες συνθήκες, καθώς μόλις τη Δευτέρα το βράδυ μπήκαμε στο κολυμβητήριό μας (σ.σ. Σεράφειο).

Είναι ένας όμιλος απαιτητικός. Απ’ όσο έχω δει τις ομάδες κάποιες είναι ήδη σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να σταθούμε στο ύψος της περίστασης. Θα παλέψουμε γιατί έχουμε κάποιες πιθανότητες και θα τις διεκδικήσουμε στην πισίνα.

Θέλουμε να τιμήσουμε το όνομα που έχουμε φτιάξει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και σίγουρα στο Αννόβερο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», σημείωσε ο Νίκος Δεληγιάννης.

Ο Απόλλων θα έχει μία μεγάλη απουσία. Ο αρχηγός της ομάδας και βασικός φουνταριστός, Μανώλης Σολανάκης, υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στα πλευρά και δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια στα προκριματικά του Champions League.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Sportal για το Mundobasket 2023 και τον Ιτούδη: «Είμαι ντόμπρος, όταν δε με σέβονται αποχωρώ - Θέμα προπονητή όσα έγιναν στην Εθνική» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:57 - 06.09.2023

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Sportal για το Mundobasket 2023 και τον Ιτούδη: «Είμαι ντόμπρος, όταν δε με σέβονται αποχωρώ - Θέμα προπονητή όσα έγιναν στην Εθνική» (vid)

«Ρουκέτες» του Δημήτρη Αγραβάνη στο Sportal. Θεωρεί υπεύθυνο τον Δημήτρη Ιτούδη για τις πολλές απουσίες της Εθνικής ομάδας, αναφέρεται στον Παναθηναϊκό, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το νέο του εκπρόσωπο Μίσκο Ραζνάτοβιτς

«Ο τραυματισμός του Μανώλη μάς στοιχίζει σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Είναι ο αρχηγός μας και ο βασικός φουνταριστός μας, αλλά νομίζω πέρα από το λυπηρό κομμάτι του τραυματισμού ενός αθλητή και δη σε ένα φιλικό τουρνουά και εκτός φάσης, υπάρχει και το άλλο κομμάτι που τις καλές ομάδες τις δυναμώνει μια κατάσταση δύσκολη. Αυτό που τις κάνει να γίνουν πιο δυνατές. Θα προσπαθήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε έτσι αυτό και ελπίζω να μην έχουμε κάποιο άλλο απρόοπτο μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος», σημείωσε σχετικά ο Νίκος Δεληγιάννης.