Κινείται για Χαντάβα η ΑΕΚ
i

© Intime

Κινείται για Χαντάβα η ΑΕΚ

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:07 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:31 - 27.04.2024

Κίνηση για την απόκτηση της Εύας Χαντάβα έχει κάνει η ΑΕΚ.

Έτοιμη να ολοκληρώσει μία πολύ σημαντική μεταγραφική κίνηση είναι η ΑΕΚ. Η Ένωση είναι κοντά σε συμφωνία με την Εύα Χαντάβα.

Η ΑΕΚ, που πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον προπονητή Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο, έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν. Η Ένωση επιθυμεί να χτίσει έναν καλό ελληνικό κορμό (αποχωρούν Κωνσταντινίδου, Στράντζαλη, Ξηντάρα) και η πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι μία από τις πρώτες της κινήσεις.

Η Εύα Χαντάβα τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στην Ιαπωνία. Αν η Ελληνίδα ακραία ανακοινωθεί από την ΑΕΚ, τότε θα έχει αγωνιστεί στο Big-4 αφού κατά το παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Ποια είναι η Εύα Χαντάβα

Η Εύα Χαντάβα γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1990 στα Γρεβενά. Έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του βόλεϊ στην τοπική ομάδα και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το 2009 η Ελληνίδα ακραία πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2011. Αναδείχτηκε πολυτιμότερη παίκτρια στον τελικού κυπέλλου του 2011. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 3-2 την ΑΕΚ κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο του τμήματος βόλεϊ γυναικών της ομάδας του Πειραιά.

Το καλοκαίρι του 2011 ξεκίνησε την πορεία της στο εξωτερικό. Αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στην Ιταλία, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Βραζιλία.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2018 για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Το 2020 βρέθηκε στον Παναθηναϊκό. Ήταν αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ του 2022 στην επιστροφή του τριφυλλιού στους τίτλους μετά από 11 χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξε στην Ιαπωνία.

Αποτελούσε βασικό μέλος της Εθνική ομάδας βόλεϊ γυναικών με 150 συμμετοχές. Με τη «γαλανόλευκη» πήρε μέρος στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2021.