Ο Κορωνιός για τη μεταγραφή που δεν έγινε στον Παναθηναϊκό: «Καταλαβαίνεις πόσους τίτλους, πόσα ευρωπαϊκά και πόσα λεφτά θα είχα πάρει;»

Γιάννης Πάλλας 11:48 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 06.11.2023

Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στo Sportal ο Άγγελος Κορωνιός «έσπασε» τη σιωπή του για πολλά θέματα της ζωής και της καριέρας του. Ένα εξ αυτών και η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, που δεν έγινε ποτέ.

Για το ελληνικό μπάσκετ ο Άγγελος Κορωνιός αποτελει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Αποτέλεσε έναν από τους πλέον χαρισματικούς παίκτες της γενιάς του, με τρομερή έφεση στο σκοράρισμα, αλλά και ικανότητα να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα.

Μέχρι τα 29 του χρόνια αγωνίστηκε στο Περιστέρι, πετυχαίνοντας σπουδαία πράγματα. Παράλληλα είχε τραβήξει τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων, που επιθυμούσαν την απόκτησή του. Ένα εξ αυτών και ο Παναθηναϊκός, με τον Παύλο Γιαννακόπουλο να κινείται αποφασιστικά για να τον ντύσει στα πράσινα.

Το deal όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Γιατί; Την απάντηση δίνει ο ίδιος ο Άγγελος Κορωνιός μέσα από τη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal.

Πιο συγκεκριμένα, για το θέμα αυτό τόνισε: «Το έχω πει επανηλλειμένως. Δεν είναι ότι ήταν επιλογή μου να μείνω στο Περιστέρι μέχρι τα 29 μου χρόνια που έγινα μεταγραφή. Το Περιστέρι δεν με άφηνε να φύγω. Κάθε χρόνο είχαμε τα ίδια προβλήματα για το θέμα της μεταγραφής μου, γιατί αν θυμάσαι τότε δεν υπήρχαν τα συμβόλαια, υπήρχαν τα δελτία. Δεν μπορούσα να φύγω μόνος μου. Τότε θα έπρεπε να συναινέσει η ομάδα. Εγώ είχα κλείσει στον Παναθηναϊκό με τον συγχωρεμένο τον Παύλο Γιαννακόπουλο, με την ομάδα που είχε τότε. Είχα συμφωνήσει στα πάντα και τη χάλασε τη μεταγραφή το Περιστέρι γιατί ζήτησε ένα κλειστό γυμναστήριο να φτιάξει ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να με δώσει! Με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κάνει πίσω και να μην γίνει αυτή η μεταγραφή. Όπως καταλαβαίνεις για μένα σίγουρα ήταν πλήγμα, γιατί αν είχα φύγει στα 23 μου χρόνια θα ήταν διαφορετική η καριέρα μου. Κι όχι μόνο από θέμα οικονομικό, αλλά και από θέμα τίτλων.

Καταλαβαίνεις τώρα πόσους τίτλους θα είχα πάρει, πόσα ευρωπαϊκά θα είχα πάρει και φυσικά πόσα περισσότερα λεφτά θα είχα πάρει. Θα είχα λύσει το πρόβλημα μου επί δέκα! Σίγουρα είναι κάτι που δεν ήταν στο χέρι μου. Ήθελα να φύγω, γιατί απλά όχι ότι δεν σεβάστηκα το Περιστέρι γι’ αυτά που μου πρόσφερε, αλλά πρόσφερα κι εγώ στο Περιστέρι. Απλά το Περιστέρι δεν μπορούσε να καταλάβει ότι είχα φτάσει στο ταβάνι για το Σύλλογο. Το Περιστέρι δεν μπορούσε να μου προσφέρει τίποτε παραπάνω, δεν μπορούσε να μου δώσει τίτλους, δεν μπορούσε να μου δώσει χρήματα, οπότε εκεί νομίζω ήταν καθαρά θέμα λάθους διαχείρισης του Περιστερίου το να με κρατήσει στην ομάδα. Καλό και για μένα και τον σύλλογο θα ήταν να με δώσει να πάρει και χρήματα ο Σύλλογος και εγώ να κάνω την καριέρα που έπρεπε να κάνω».

Tags: