Ο Παπάζογλου στο Sportal για Βερστράτε: «Θα ταιριάξει και με την ομάδα και τον προπονητή»
i

@intime

Ο Παπάζογλου στο Sportal για Βερστράτε: «Θα ταιριάξει και με την ομάδα και τον προπονητή»

Αλέξης Σαββόπουλος 14:49 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 26.09.2023

Ο Θανάσης Παπάζογλου συνυπήρξε με το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Αρη, τον Μπίργκερ Βερστράτε και σκιαγραφεί για το λογιαριασμό του Sportal, το αγωνιστικό προφίλ του 29χρονου βέλγου αμυντικού μέσου.

Όταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Μπίργκερ Βερστράτε αγωνιζόταν στην Κόρτραικ, δανεικός απο την Μπριζ, στην βέλγικη ομάδα είχε δημιουργηθεί μια μικρή ελληνική παροικία. Εις εξ αυτών ήταν ο Θανάσης Παπάζογλου τον οποίο το Sportal, αναζήτησε για να πάρει πληροφορίες για το αγωνιστικό προφίλ του 29χρονου αμυντικού χαφ της Αντβερπ που έφθασε στη Θεσσαλονίκη για τον Αρη.

Η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα ότι ο Βερστράτε έρχεται στον Αρη είναι μόνο θετική: «Μου έκανε εντύπωση όταν έμαθα ότι έρχεται στον Αρη. Οταν εγώ ήμουν στην Κόρτραικ, ο Μπίργκερ ήταν πιτσιρικάς και είχε έρθει δανεικός απο την Μπριζ. Εχει πολύ καλά στοιχεία αμυντικού χαφ. Τότε, εμείς είχαμε καλή ομάδα, και αυτός αν και μικρός είχε καταφέρει να αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια βασικός. Σε ένα πρωτάθλημα που σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στη φυσική κατάσταση και στον ρυθμό, είναι ο παίκτης που καλύπτει αρκετά μέτρα στο γήπεδο, ο γωστός τρεχαλατζής. Οχι ότι υστερεί και σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Ακρίβεια στην πάσα, πατάει περιοχή, έχει καλό σουτ, αλλά αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η σταθερότητα. Είναι παίκτης σοβαρός, δουλεύει για την ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι όταν έφυγε απο εμάς, πήρε μεταγραφή αρχικά στη Γάνδη και στη συνέχεια στην Κολωνία στην Μπουντεσλίγκα. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Εχει ποιότητα και με την εξέλιξη που θα είχε σιγουρα τα τελευταία χρόνια, θα βοηθήσει πολύ τον Αρη».

Ο Έλληνας επιθετικός θεωρεί τον Βερστράτε έναν box to box αμυντικό μέσο που δεν αρκείται μόνοσ το ανασταλτικό κομμάτι: «Είναι κόφτης κατά βάση με πολλά τρεξίματα, αλλά παίζει box to box, έχει ακρίβεια στις μεταβιβάσεις. Δεν αρκείται δηλαδή μόνο στο κόβω, δίνω σίγουρα την μπάλα και τελείωσα».

Συγκρίνοντάς τον με τον Λούκας Σάσα, του οποίου η επιστροφή δεν έγινε την τελευταία στιγμή ο Θανάσης Παπάζογλου θεωρεί ότι ο βέλγος μπορεί να … μπει στα παπούτσια του: «Ήταν ο Σασα κι αυτός. Τον Σάσα τον ξέρουμε και θα τον ήθελε κάθε ομάδα. Θεωρώ ότι ο Βερστράτε μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Προέρχεται απο ένα πρωτάθλημα που στηρίζεται στην αντοχή, η μπάλα παίζεται πάνω-κάτω, έχει πολύ μετάβαση. Αντίθετα το δικό μας έχει πιο πολύ τακτική είναι πιο αργό και νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι θα κάνει τη διαφορά».

Οσο για το κίνητρο του πρώην συμπαίκτη του είναι σίγουρος: «Είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία και προφανώς για να έρχεται θέλει να ξαναφτιάξει το όνομά του. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ και σπάνια είμαι τόσο κάθετος για κάποιο ποδοσφαιριστή. Πιστεύω ότι θα ταιριάξει και με την ομάδα και τον προπονητή. Το στυλ που παίζει αρέσει πολύ στους προπονητές».

Τέλος σε ερώτηση αν είναι πρόβλημα το ότι δεν έχει ρυθμό αγώνων αφού δεν υπολογιζόταν αό την Αντβέρπ, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα προσαρμογής. Δεν τραυματίζεται εύκολα, είναι καλά δουλεμένος και δεν τον φοβάμαι. Αν μπει γρήγορα γιατί ο Αρης έχει ανάγκη από ένα παίκτη που να συνδέει την άμυνα με την επίθεση και παίξει αυτό που μπορεί, ο Αρης θα βοηθηθεί αρκετά».