Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο απέκτησαν το 10% των μετοχών κορυφαίας ελληνικής εταιρείας κρασιών
i

© photo by Cassy Athena / Getty Images / Ideal Images

Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο απέκτησαν το 10% των μετοχών κορυφαίας ελληνικής εταιρείας κρασιών

Γιώργος Γαβριλάκης 10:49 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 05.09.2023

Κάποιοι... πίνουν κρασί στο όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πλέον μαζί με τα αδέλφια του απέκτησαν τα «δικά» τους κρασιά. Επένδυσαν αποκτώντας σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία «Ελληνικά Οινοποιεία» και η εξωαγωνιστική τους δραστηριότητα έχει αποκτήσει πολλαπλές προσεγγίσεις.

H δραστηριότητα των αδελφών Αντετοκούνμπο στο παρκέ έχει μοιραστεί ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός στο μπάσκετ. Ο Γιάννης είναι παγκόσμιος σταρ και ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, ο Θανάσης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα και σιγά σιγά θα επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις του ως συμπαίκτης του Γιάννη στα Ελάφια, ο Κώστας Αντετοκούνμπο ανήκει στον Παναθηναϊκό και ο μικρός της παρέας, ο Άλεξ, πιθανότατα και τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στην G-League με τους Ουισκόνσιν Χερντ. 

Παράλληλα, ως Anterokoubros και ως Ante Inc. έχουν πολλαπλές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Έχουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, μαγαζί με αθλητικά είδη, ομάδα ποδοσφαίρου, ο Γιάννης είναι το πρόσωπο εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων που εντάσσεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ προσφάτως απέκτησαν (μαζί και με τις τενίστριες Σερένα και Βένους Ουίλιαμς) το Golf Club του Λος Άντζελες. Τώρα, πρόσθεσαν στη λίστα τους μία επένδυση που αφορά στην ελληνική οινοποιεία. 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επένδυση στα "Ελληνικά Οινοποιεία" και την συνεργασία μας με τον Ηλία Γεωργιάδη», δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοινώνοντας παράλληλα την απόκτηση του 10% τω μετοχών της εταιρίας «Ελληνικά Οινοποιεία» (Hellenic Wineries), μία εταιρία συμμετόχων που το 2022 εξαγόρασε την «Μπουτάρη Οινοποιεία». Δηλαδή μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες κρασιού στην Ελλάδα που σε αυτή εμπεριέχεται πλέον και το φυσικό μεταλλικό νερό «Ιόλη». 

Το πλάνο των Μπακς για τον Άλεξ Αντετοκούνμπο
NBA

17:34 - 02.09.2023

Το πλάνο των Μπακς για τον Άλεξ Αντετοκούνμπο

Oι Μιλγουόκι Μπακς έχουν αποφασίσει να αποδεσμεύσουν τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, αλλά να διατηρήσουν τα δικαιώματα του ώστε να τον χρησιμοποιήσουν για μία ακόμα χρονιά στην G-League με τους Ουισκόνσιν Χερντ. Μάλιστα αν μείνει στη θυγατρική ομάδα τουλάχιστον για 2 μήνες, πέραν απο τον μισθό του θα εισπράξει ως μπόνους 75.000 δολάρια.

«Μαζί θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε εταιρείες με ιστορία οι οποίες παράγουν φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το κρασί και το φυσικό μεταλλικό νερό», πρόσθεσε ο Greek Freak, ενώ η επίσημα ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως «η απόφαση των Αντετοκούνμπο να επενδύσουν στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή τους να έχουν θετικό αντίκτυπο στην πατρίδα τους, την Ελλάδα. Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός παραδοσιακού και πολιτιστικά σημαντικού τομέα προϊόντων, που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας εδώ και αιώνες».