Η Euroleague παραδέχθηκε το λάθος των διαιτητών στην επαναφορά του Σατοράνσκι: «Λανθασμένο non call»

Μπαρτζώκας με διαιτητή Νέντοβιτς

i

© Intime

Η Euroleague παραδέχθηκε το λάθος των διαιτητών στην επαναφορά του Σατοράνσκι: «Λανθασμένο non call»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 05:19 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 04:50 - 17.05.2024

Η Euroleague, με επίσημη ανακοίνωσή της, παραδέχθηκε πως ο Σατοράνσκι έχει κάνει πράγματι 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ, τόνισε πως ήταν σωστό σφύριγμα.

 Η Euroleague με επίσημη ανακοίνωσή της, πήρε θέση σχετικά με τις διαιτητικές αποφάσεις του Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα.

Η διοργανώτρια Αρχή στάθηκε στις δύο φάσεις που έφεραν τις διαμαρτυρίες από πλευράς Ολυμπιακού, με την ανακοίνωση να αναφέρει πως υπάρχει παράβαση του Σατοράνσκι στα 16'' πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ενώ στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ είναι σωστό σφύριγμα από τους διαιτητές.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ (00:16.3)

Με 16,3 δευτερόλεπτα να απομένουν μέχρι το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου, ο χρόνος που ο παίκτης της Μπαρτσελόνα, Τόμας Σατοράνσκι, έχει την μπάλα στα χέρια του πριν την εισερχόμενη, υπερβαίνει το όριο των 5 δευτερολέπτων (FIBA OBR - Άρθ. 17.3.1 Ο παίκτης που εκτελεί την επαναφορά δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 5 δευτερόλεπτα για να απελευθερώσει τη μπάλα). Οι διαιτητές έπρεπε να έχουν κάνει παράβαση 5 δευτερολέπτων με αποτέλεσμα την κατοχή του Ολυμπιακού Πειραιώς. Λανθασμένο non call.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ (00:01:00)

Με 1,0 δευτερόλεπτο να απομένει στην παράταση, ο αμυντικός παίκτης Φιλίπ Πετρούσεφ έρχεται σε επαφή με το αριστερό του χέρι με το χέρι του Τζαμπάρι Πάρκερ όταν ξεκινά την ανοδική κίνηση που προηγείται του σουτ. Οι διαιτητές σφύριξαν φάουλ. Σωστή απόφαση.

Πριν από την επανέναρξη του αγώνα, οι διαιτητές ρύθμισαν το ρολόι στο 0,05 καθώς αυτή είναι η στιγμή που σημειώθηκε η παράνομη επαφή.