Φρανσίσκο στο Sportal: «Σίγουρα θα κερδίσουμε στο Game 5 τον Παναθηναϊκό, αν…»

Φρανσίσκο στο Sportal: «Σίγουρα θα κερδίσουμε στο Game 5 τον Παναθηναϊκό, αν…»

Ηλίας Λαλιώτης 13:45 - 29.05.2023

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο οδήγησε το Περιστέρι σε Game 5 κόντρα στον Παναθηναϊκό και μέσω του Sportal δηλώνει πανέτοιμος να το βοηθήσει να γράψει Ιστορία και να το στείλει στους τελικούς της Basket League.

Το Περιστέρι αποτελεί ήδη την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Basket League. Ο Βασίλης Σπανούλης δημιούργησε μια καλή κι ευχάριστη στο… μάτι ομάδα, με πλούσιο επιθετικό ταλέντο.

Αυτός που ωστόσο έχει ξεχωρίσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο μέσα στη σεζόν είναι – χωρίς αμφιβολία- ο Σιλβέν Φρανσίσκο. Ο 25χρονος Γάλλος γκαρντ κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και είναι ο πρωταγωνιστής στα ημιτελικά του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Με 24 πόντους και 5/5 τρίποντα ήταν αυτός που ουσιαστικά οδήγησε τη σειρά σε Game 5, ενώ συνολικά στα τέσσερα παιχνίδια έχει μέσο όρο 17,5 πόντους!

O Σιλβέν Φρανσίσκο είναι ένας... μικρός Σπανούλης (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:01 - 28.05.2023

O Σιλβέν Φρανσίσκο είναι ένας... μικρός Σπανούλης (vids)

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ, μεγάλωσε στη Γαλλία, αγωνίστηκε στην Ισπανία, επέστρεψε στην Αμερική και κατέληξε στο Περιστέρι. Αυτή είναι η διαδρομή του Σιλβέν Φρανσίσκο και στη δυτική όχθη συνάντησε τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος του μετέφερε την εικόνα και ο 25χρονος γκαρντ από τη θεωρία πέρασε στην πράξη!

Τα όνειρά του, όμως, δεν σταματούν εδώ… Ο Σιλβέν Φρανσίσκο μίλησε στο Sportal μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι και δηλώνει σίγουρος πως η ομάδα του μπορεί να κάνει μια ακόμα νίκη στο ΟΑΚΑ και να γράψει Ιστορία με την πρόκρισή της στους τελικούς της Basket League.

Όταν ξεκινήσατε τη σειρά με τον Παναθηναϊκό πίστευες πως μπορείτε να φτάσετε μέχρι εδώ, μέχρι το 5ο παιχνίδι;

«Οπωσδήποτε πιστεύαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε ως εδώ. Ξέραμε τις δυνατότητές μας. Μας πήραν σοβαρά και τους πήραμε σοβαρά κι εμείς. Δεν έχει σημασία αν είναι ομάδα Ευρωλίγκας ή όχι. Είναι μια καλή ομάδα και τους σεβόμαστε. Το 5ο παιχνίδι θα είναι ένα πολύ, πολύ δύσκολο παιχνίδι! Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πάμε εκεί να κερδίσουμε. Έχουν αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε κι εμείς».

Ποιο είναι το μυστικό αυτής της ενέργειας που έβγαλες και στο 4ο παιχνίδι της σειράς;

«Ο κόσμος με βοηθάει. Όταν ξεκινήσαμε δεν είχαμε κανέναν εδώ. Δουλέψαμε σκληρά, όμως, αρχίσαμε να κερδίζουμε και όλοι πλέον θέλουν να μας βλέπουν να παίζουμε. Φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο και είναι σημαντική η στήριξή τους»

Πιστεύεις ότι μπορεί το Περιστέρι να γράψει Ιστορία και να φτάσει για πρώτη φορά στους τελικούς του πρωταθλήματος; Και τι θα πρέπει να κάνετε για να το πετύχετε;

«Το πιστεύω! Πραγματικά το πιστεύω! Αρκεί όλοι να μείνουν κλειδωμένοι στον στόχο και να κάνουν ό,τι κάναμε μέχρι τώρα. Να παίξουμε σκληρή άμυνα και να μην τους δώσουμε το 1ο και το 3ο δεκάλεπτο. Αν τα κάνουμε αυτά, τότε σίγουρα θα κερδίσουμε. Σίγουρα! Έχουμε αυτοπεποίθηση!».