H Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα, γερμανική μάχη στο Μόναχο με Μπάγερν και Άλμπα

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Μπαρτσελόνα

i

© photo by NurPhoto / Getty Images / Ideal Images

H Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα, γερμανική μάχη στο Μόναχο με Μπάγερν και Άλμπα

Η 29η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώνεται την Παρασκευή (17/3), μία μέρα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Κάουνας και του Παναθηναϊκού στη Λυών με την Μπαρτσελόνα να κοντράρεται με τον Ερυθρό Αστέρα στην Ισπανία και τη Μπάγερν Μοχάχου να υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου.

Δύο ματς συμπληρώνουν τη δράση της αγωνιστικής στη Euroleague. Κι ενώ οι περισσότερες μονομαχίες (επτά στον αριθμό) έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (16/3), τότε που ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας και ο Παναθηναϊκός τη Βιλερμπάν στη Λυών, η Παρασκευή (17/3) είναι η μέρα που ολοκληρώνεται το 29ο επεισόδιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει στην έδρα της τον Ερυθρό Αστέρα (21:30) και θέλει να σιγά σιγά να κατοχυρώνει τη θέση της στην πρώτη τετράδα. Την ίδια ώρα, στο Μόναχο, η Μπάγερν θα φιλοξενήσει στο γερμανικό ντέρμπι την Άλμπα Βερολίνου. 

Οι Βαυβαροί θεωρητικά έχουν ελπίδες για είσοδο στην οκτάδα, αλλά μόνο... θεωρητικά. Στην πράξη απέχουν τέσσερις νίκες από την όγδοη Μπασκόνια και αν νικήσουν θα απέχουν τρεις. Στο κυνήγι βέβαια βρίσκονται με περισσότερες πιθανότητες η Ζαλγκίρις, η Βαλένθια, η Αναντολού Εφές, ίσως και η Βίρτους Μπολόνια. 

To πρόγραμμα της Παρασκευής (17/3)

21:30 / Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας (Nova Sports 4)
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Άλμπα Βερολίνου (Nova Sports 5)

Τα αποτελέσματα της Πέμπτη (16/3)

Αναντολού Εφές - Παρτιζάν: 84-97
Ζαλγκίρις Κάουνας - Ολυμπιακός: 72-74
Μονακό - Βίρτους Μπολόνια: 81-68
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια: 93-79
Βιλερμπάν - Φενέρμπαχτσε: 82-80
Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο: 91-87
Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός: 82-86

Βαθμολογία