Σλούκας: Επιστρέφει και... κάτι χρωστάει στα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό

Κώστας Σλούκας

i

© Intime

Σλούκας: Επιστρέφει και... κάτι χρωστάει στα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:19 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 11.06.2023

Ο Κώστας Σλούκας είναι και πάλι στην διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον ηγέτη του Ολυμπιακού να ξεπερνά την γαστρεντερίτιδα και να ετοιμάζεται να... δώσει αυτά που χρωστάει φέτος στον Παναθηναϊκό!

Ο Κώστας Σλούκας θα είναι και πάλι στις επάλξεις, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να υπολογίζει ξανά στον ηγέτη του Ολυμπιακού και στον παίκτη που στα δύσκολα βγαίνει πάντα μπροστά για την ομάδα του. 

Ο «Σλούκι Λουκ» έλειψε πολύ στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών, αυτό του ΟΑΚΑ, ειδικά μετά και την αποβολή του Τόμας Ουόκαπ, ενώ με το παιχνίδι να κρίνεται στην τελευταία κατοχή, με τον Έλληνα γκαρντ μέσα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει την διαφορά με την ποιότητα και την εμπειρία του. Παράλληλα με την παρουσία του στο «2» θα έδινε λύσεις και μαζί με τον Ουόκαπ στο παρκέ, καθώς είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη και στο εκτελεστικό κομμάτι. Αλλά όλα μαζί στο ΟΑΚΑ ήρθαν κι έδεσαν για τον Ολυμπιακό. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. 

22:50 - 08.06.2023

Σοκ στον Ολυμπιακό - Εκτός τελικού και ο Ουόκαπ

Ο Τόμας Ουόκαπ αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή από το game 2 του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Όπως είπαμε, ο Ολυμπιακός θα έχει κανονικά στην 12άδα του τον Κώστα Σλούκα και η επιστροφή του λύνει τα χέρια του Μπαρτζώκα αναφορικά με την περιφέρεια. Βέβαια, κοιτώντας τα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό φέτος, θα παρατηρήσουμε ότι ο Κώστας Σλούκαςκάτι χρωστάει απέναντι στους Πράσινους. 

Οι 12 πόντοι που είχε στον πρώτο τελικό είναι και οι περισσότεροι που έχει σκοράρει φέτος κόντρα στον Αιώνιο αντίπαλο. Φυσικά, ειδικά στην εποχή Ράντονιτς, δεν χρειάστηκε να παίξει και πολύ, καθώς η διαφορά σε πολλές περιπτώσεις είχε ανοίξει αρκετά και ο Σλούκας είχε έτσι την δυνατότητα να δει το τέλος του αγώνα ξεκούραστα από τον πάγκο. Παρόλα αυτά, η κατάσταση έχει αλλάξει, ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι ανταγωνιστικός αντίπαλος και ο Ολυμπιακός στηρίζει πολλά στον Θεσσαλονικιό γκαρντ. 

00:23 - 05.06.2023

Τα highlights του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 73-70

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 73-70 στον πρώτο τελικό της Basket League του Παναθηναϊκού. Δείτε τα Highlights της αναμέτρησης.

Στα δύσκολα ο Σλούκας βγαίνει πάντα μπροστά και είναι ο παίκτης που θέλει να αποφασίζει. Βέβαια δεν είναι ότι «θέλει να αποφασίζει» απλά. Είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη στην Crunch Time, δηλαδή στο κομμάτι του αγώνα που κρίνεται ο νικητής και αποτελεί και τον ηγέτη της ομάδας του Πειραιά. Αυτόν θέλουν λοιπόν στον Ολυμπιακό να δούνε σε λίγες ώρες στο παρκέ του ΣΕΦ.

Φυσικά δεν είναι τα πάντα στο χέρι του, καθώς η γαστρεντερίτιδα είναι μια ασθένεια που εξασθενεί τον οργανισμό. Παρόλα αυτά ο Σλούκας μπορεί (και πρέπει) να βγει μπροστά. 

Μένει να δούμε εάν θα το κάνει. Υπομονή λοιπόν λίγες ώρες μέχρι το τζάμπολ…

Αναλυτικά τα πεπραγμένα του Κώστα Σλούκα απέναντι στον Παναθηναϊκό φέτος: 

Τελικός Σούπερ Καπ 

2 πόντοι (0/4 εντός παιδιάς) 4 ασίστ 

Ημιτελικός Κυπέλλου 

7 πόντοι (2/3 εντός παιδιάς) 2 ασίστ 

Basket League

8η αγωνιστική (ΣΕΦ)

7 πόντοι (3/8 εντός παιδιάς) 6 ασίστ 

19η αγωνιστική (ΟΑΚΑ)

3 πόντοι (1/5 εντός παιδιάς) 6 ασίστ

Euroleague

16η αγωνιστική (ΟΑΚΑ)

11 πόντοι (4/7 εντός παιδιάς) 6 ασίστ 

32η αγωνιστική (ΣΕΦ)

5 πόντοι (1/6 εντός παιδιάς) 2 ασίστ 

Τελικοί Basket League 

Game 1 

12 πόντοι (3/8 εντός παιδιάς) 4 ασίστ 

Σύνολο 

6.7 πόντοι, 4.3 ασίστ