Μισές ομάδες Ολυμπιακός και Ρεάλ - Χωρίς Ταβάρες, Γιουλ και δύο αμφίβολοι για τη Βασίλισσα

Μισές ομάδες Ολυμπιακός και Ρεάλ - Χωρίς Ταβάρες, Γιουλ και δύο αμφίβολοι για τη Βασίλισσα

Γιώργος Γαβριλάκης 12:50 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 25.01.2024

H αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ρεάλ στη Μαδρίτη δεν θα έχει καμία σχέση με τον τελικό του Final Four 2023. Γιατί ο τραυματίας Μουσταφάλ Φαλ δεν θα αγωνιστεί, ούτε ο Σέρχιο Γιουλ θα μπορέσει να σουτάρει μπροστά του, όπως έκανε στην κρίσιμη φάση του Κάουνας. Για την Ρεάλ δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Έντι Ταβάρες, ενώ οι Γιαμπουσελέ και Κοζέ είναι εξαιρετικά αμφίβολοι.

Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Μουσταφά Φαλ είναι σαν να πάει κάποιος για σκι σε χιονοδρομικό κέντρο και να μην έχει χιόνι. 

Τον καιρό της... ανοικοδόμησης του ρόστερ, ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας δημιούργησε την ομάδα και ένας κεντρικός της άξονας (ίσως ο πιο κομβικός) ήταν η εναλλάξ παρουσία στο παρκέ ενός «δεινοσαύρου»: Του Σέρβου ή του Γάλλου. Δύο κλασσικά «πεντάρια» παλιάς κοπής, με μερικά σύγχρονα χαρακτηριστικά (κυρίως στην πάσα), που θα όριζαν το παιχνίδι κοντά στην ρακέτα κατ' αρχάς και στη συνέχεια σε όλα τα τετραγωνικά μέτρα του παρκέ. 

Μέχρι στιγμής και οι δύο -ειδικά ο Φαλ- είχε αντιμετωπίσει αρκετά (μικρο)προβλήματα τραυματισμών που του είχαν στοιχήσει συμμετοχές. Τώρα οι απουσίες των δύο σέντερ έχουν... συντονιστεί στον χώρο και τον χρόνο, άρα ο Ολυμπιακός θα κληθεί να προσαρμόσει σε ολοκληρωτικό βαθμό το παιχνίδι του εν όψει του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης (Πέμπτη 25/1, 21:45) για την 23η αγωνιστική της EuroLeague. Και σαν να μην έφθαναν αυτά τα δύο προβλήματα, προέκυψε και ένα τρίτο: Αυτό με την πολύ πιθανή απουσία του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση με τους Μαδριλένους, που κατέχουν και το στέμμα έπειτα από την κατάκτηση στο Final Four του 2023 που έγινε στο Κάουνας της Λιθουανίας, δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον... τελικό! Τότε που η Ρεάλ είχε νικήσει στον τελικό τον Ολυμπιακό με εκείνο το σουτ του Σέρχιο Γιουλ μπροστά στα απλωμένα χέρια του Μουσταφά Φαλ. Και ένας από τους βασικούς λόγους που δεν θα μοιάζει σε κανένα επίπεδο το αποψινό παιχνίδι με εκείνο που έκρινε την κορυφή της EuroLeague δεν είναι η μόνο η απουσία του Φαλ. Είναι και αυτή του Γιούλ. 

Ο κόουτς της Βασίλισσας, Τσους Ματέο, αν και αρχικά πίστεψε ότι ο πολύπειρος Ισπανός γκαρντ ίσως προλάβει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τελικά δεν... επιβεβαιώθηκε. Και το αρνητικό γι' αυτόν είναι πως ο Γιουλ δεν αποτελεί την μοναδική απουσία για το remake με τους Πειραιώτες -που κανένα από τα χαρακτηριστικά του remake δεν θα διαθέτει. Διότι, δεν υπολογίζεται ούτε ο Έντι Ταβάρες, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζερσόν Γιαμπουσελέ και του Φαμπιάν Κοζέ. 

Αυτές είναι οι δύο δεδομένες απουσίες των γηπεδούχων και οι δύο πιθανές για τους πρωτοπόρους (και στο ισπανικό πρωτάθλημα και στην EuroLeague), μόνο που ο Ματέο έχει στα χέρια του ένα πιο γεμάτο ρόστερ και η απουσία του Ταβάρες καλύπτεται από τον Βενσάν Πουαριέ. Έναν παίκτη που έχει εκτινάξει φέτος της επιδόσεις του και το καλοκαίρι αναμένεται να εκρινάξει και το κασέ του. Γι' αυτό άλλωστε και στη Ρεάλ ναι μεν υπάρχει ικανοποίηση από την παρουσία των παικτών τους και την εξέλιξή τους, αλλά σύντομα θα χρειαστεί να ανανεώσουν συμβόλαια που δεν θα μπορεί να ανεχθεί το μπάτζετ τους. 

Στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός με απουσίες για τον αγώνα κόντρα στη Μακάμπι
EUROLEAGUE

10:08 - 25.01.2024

Στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός με απουσίες για τον αγώνα κόντρα στη Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί την πιο... καυτή ομάδα της EuroLeague με οκτώ νίκες στα τελευταία εννέα ματς και το βράδυ της Πέμπτης (25/1, 21:05, Novasports) φιλοξενείται στο Βελιγράδι από την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 23η αγωνιστική της EuroLeague. O κόουτς Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σλούκα, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι και Μαντζούκα.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός έχει σκοπό -σύμφωνα με διαδοχικά ισπανικά δημοσιεύματα- να τους απαλλάξει από ένα έξοδο της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Διότι, τόσο όπως έχει αποκαλύψει η Marca και έχει επιβεβαιώσει η Mundo Deportivo έχουν κατατεθεί ως προσφορά στους Έντι Ταβάρες και Μάριο Χεζόνια.  

Τα ατομικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης

Παίκτης

Πόντοι

Ριμπάουντ

Ασίστ

Τζάναν Μούσα

13,3

2,6

2,4

Μάριο Χεζόνια

13,0

4,6

0,4

Φακούντο Καμπάτσο

12,0

3,0

6,8

Γκαμπριέλ Ντεκ

10,3

3,9

1,1

Έντι Ταβάρες

10,2

7,0

1,6

Βενσάν Πουαριέ

9,3

4,7

0,6

Σέρχιο Γιουλ

8,4

1,1

1,7

Ζερσόν Γιαμπουσελέ

7,8

4,8

0,4

Φαμπιέν Κοζέ

5,7

1,6

1,4

Σέρχιο Ροντρίγκεθ

3,9

1,5

4,1

Ρούντι Φερνάντεθ

3,7

2,6

1,5

Έλι ΕνΝτιαγιέ

3,0

2,6

0,8

Αλμπέρτο Αμπάλδε

2,5

1,5

0,7

🔴 Sportal Euroleague Show με Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!