H Σταμολάμπρου στο Sportal: «Με κούρασε το "θηλυκός Σλούκας" - Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό»

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε στην κάμερα του Sportal για το Κύπελλο του Παναθηναϊκού, τη μετάβασή της από τον Ολυμπιακό στις Πράσινες, την θέλησή της να παραμείνει στην ομάδα, αλλά και το «θηλυκός Σλούκας» που την έχει κουράσει.

Ο Παναθηναϊκός σήκωσε στην Κρήτη το Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών, με την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου να πανηγυρίζει τον πρώτο της τίτλο με τις Πράσινες, μετά την μετάβασή της από τον Ολυμπιακό στον «Αιώνιο» Αντίπαλο. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, είναι σταθερά σε... βάθρα, έχοντας τουλάχιστον από έναν τίτλο τη σεζόν από τη στιγμή που επέστρεψε στην Ελλάδα.

«Τώρα το συνειδητοποίησα. Εντάξει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από αυτό. Να είσαι δηλαδή σε ομάδες που πρωταγωνιστούν, κερδίζουν τίτλους. Είμαι ευτυχισμένη και ευλογημένη», είπε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου στην κάμερα του Sportal.

Κατά την διάρκεια του αγώνα η διεθνής γκαρντ τραγουδούσε τα συνθήματα των οπαδών του Παναθηναϊκού, κάτι που, σύμφωνα με την ίδια, ήταν η πίεση που έβγαζε από μέσα της. «Περισσότερο ήταν η πίεση που μου βγήκε. Ένας τελικός έχει πίεση, έχει στρες. Έκανα μια δύσκολη μετάβαση, που θεωρώ πως δεν μπορούν να την κάνουν πολλοί αθλητές. Απολαμβάνω πραγματικά την στήριξη και την αγάπη του κόσμου, χωρίς να θέλω να συγκρίνω καταστάσεις. Σε όποια ομάδα έχω αγωνιστεί με έχουν αγαπήσει και τους έχω αγαπήσει κι εγώ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Πραγματικά απολαμβάνω την στήριξή τους και νομίζω πως απλά ξέσπασα την πίεση τραγουδώντας με τον κόσμο», είπε, πριν θυμηθεί τα δάκρυα συγκίνησης μετά το ντέρμπι στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τραγουδούσαν το όνομά της. «Εκείνη η στιγμή έχει χαραχθεί στη καρδιά και το μυαλό μου και ακόμα και αύριο να τελειώσει το μπάσκετ για μένα, θα είναι παρακαταθήκη μου. Το κέρδισα αυτό και είμαι ευλογημένη που έχω ζήσει τέτοιες στιγμές μέσα από το μπάσκετ».

Η ίδια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό πολλούς μήνες αφότου αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Η αποχώρησή της πάντως βρήκε πολλούς φίλους των Πειραιωτών αντίθετους, με την ίδια να έχει δεχθεί πολλά μηνύματα αγάπης από τους οπαδούς της πρώην ομάδας της.

«Ήταν μεγάλο ερωτηματικό στο μυαλό πολλών ανθρώπων ο λόγος που αποφάσισα από τον Απρίλιο να ανακοινώσω ότι φεύγω από την ομάδα. Σίγουρα υπάρχουν προσωπικοί λόγοι. Εντάξει, δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε. Νομίζω λίγο - πολύ ο κόσμος ξέρει. Έχω δεχθεί μηνύματα εννοείται από ανθρώπους που μου λέγανε πως δεν ήθελαν να φύγω από την ομάδα. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να ακολουθήσω αυτό που θεωρούσα πως είναι καλύτερο για εμένα ως αθλήτρια, για την καριέρα μου και αυτό ήταν να αποχωρήσω από τον Ολυμπιακό, μην έχοντας στο μυαλό μου το κομμάτι του Παναθηναϊκού, το οποίο ήρθε πολύ αργότερα. Θεώρησα πως το καλύτερο βήμα για την καριέρα μου εκείνη τη στιγμή ήταν να πάω στον Παναθηναϊκό και ο πρώτος τίτλος με δικαιώνει απόλυτα».

Σαφώς και προσπαθήσαμε να βγάλουμε την... είδηση. Θα μείνει για χρόνια η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου στον Παναθηναϊκό; Η ίδια πάντως, με την απάντησή της, έδειξε ξεκάθαρα πως θέλει να μείνει στις Πράσινες.

«Αυτό δεν το γνωρίζω. Θα φανεί. Η δική μου πρόθεση είναι όσο είμαι στον Παναθηναϊκό να δίνω το 101% των δυνάμεών μου, της ψυχής μου και της καρδιάς μου προκειμένου να βοηθάω την ομάδα να παίζει καλά. Θα ήθελα να παραμείνω στην ομάδα».

Το καλοκαίρι, όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή της στον Παναθηναϊκό, πολλοί έσπευσαν να την... βαφτίσουν «θηλυκό Σλούκα», κάτι που δεν δέχθηκε ποτέ και όπως τόνισε και στην κάμερα του Sportal, την κούρασε κιόλας! «Έχει σταματήσει, δεν έχει σταματήσει, στο δικό μου το μυαλό δεν υπήρξε ποτέ αυτό το προσωνύμιο. Έχω απόλυτο σεβασμό στον Κώστα. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους επέλεξε να κάνει αυτή την μετάβαση. Θα μιλήσω για την δική μου την πλευρά. Είμαι απόλυτα χαρούμενη, είμαι τρισευτυχισμένη που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό και νομίζω πως το «θηλυκός Σλούκας» δεν το ακούω πάρα πολύ.

Μέσα από τα social media η μεταγραφή μου πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτό που ήταν. Απλά μια μετακίνηση από τον έναν στον άλλον. Σέβομαι και τον Ολυμπιακό. Με κούρασε περισσότερο. Δεν με τσάντισε. Ωστόσο βρίσκομαι σε ηλικία αρκετά ώριμη που κρατάω αυτά που θέλω και τα υπόλοιπα τα πετάω».

Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφει το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα, με σκοπό να κατακτήσει το νταμπλ και η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, στο τέλος της συνέντευξής της στο Sportal, στάθηκε στην σημασία του ντέρμπι στο ΣΕΦ, όπως και στην επιστροφή της σε αυτό.

«Πήραμε τον πρώτο στόχο. Έχουμε κερδίσει και μια φορά τον Ολυμπιακό, όμως φέτος που δεν μεταφέρονται τα αποτελέσματα δεν έχει μεγάλη σημασία. Σκεφτόμαστε πλέον το παιχνίδι στο ΣΕΦ, το οποίο θα κρίνει το πλεονέκτημα και στόχος μας πλέον είναι το πρωτάθλημα και το νταμπλ», ανέφερε αρχικά και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είχα σκεφτεί την επιστροφή μου στο ΣΕΦ. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη στον τελικό εδώ. Από εκεί και πέρα, τις επόμενες ημέρες θα σκεφτώ την επιστροφή μου και θα ασχοληθώ με την προετοιμασία μου για το παιχνίδι στο ΣΕΦ».