Ποιες είναι οι αποδοχές του Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν και τι ζητάει για την ανανέωση

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ποιες είναι οι αποδοχές του Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν και τι ζητάει για την ανανέωση

Χρήστος Τσάλτας 21:35 - 01.04.2024

Το θέμα του συμβολαίου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν είναι το πιο «καυτό» στη Σερβία, με την υπόθεση να βρίσκεται σε καλό δρόμο μεν, αλλά ακόμα να υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν.

Για την Παρτίζαν ο μεγάλος στόχος είναι ένας: η παραμονή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κάτι για το οποίο έχει κινητοποιηθεί όλος ο οργανισμός της ομάδας, από τον πρόεδρο, Όστογια Μιχάιλοβιτς, τον GM του συλλόγου, Ζόραν Σάβιτς, αλλά και τους φιλάθλους.

Σε κάθε εμφάνιση του πολυνίκη προπονητή επικρατεί ντελίριο, με τους φίλους της ομάδας του Βελιγραδίου να ζητούν την παραμονή του και εκέινος να ανταποκρίνεται, δείχνοντας πόσο δεμένος είναι με τον σύλλογο.

Ο Ζοτς μιλώντας για το ενδεχόμενο παραμονής του στην ομάδα του Βελιγραδίου είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα να εξηγήσω, σας είπα, η επιθυμία μου είναι η μεγαλύτερη και είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος εδώ. Ήμουν προπονητής και παίκτης εδώ. Δεν θέλω να απαριθμήσω τους συλλόγους όπου έχω βρεθεί. Για την πίστη που υπάρχει εδώ μόνο ευχαριστώ μπορώ να πω.

Πάντα θα λέω ότι πρέπει να είμαστε πρωταθλητές και να συμπεριφερόμαστε σαν τέτοιοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα, να κάνουμε τον αντίπαλο να νιώθει άβολα, αλλά χωρίς να τον προσβάλλουμε. Αυτό λέω από τότε που ήρθα εδώ. Έρχονται από όλη την Ευρώπη για να μας επευφημήσουν, σήμερα ήταν από την Ιταλία. Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό;».

Ο Ζόραν Σάβιτς με δηλώσεις του τόνισε πως «δεν θα υπάρχει πρόβλημα», μιλώντας για την πιθανότητα παραμονής του Ομπράντοβιτς. Το ερχόμενο καλοκαίρι άλλωστε εκπνέει το συμβόλαιο του Ζοτς και ήδη οι επαφές για νέο έχουν ξεκινήσιε.

Σε πρώτη φάση η Παρτίζαν έχει καταθέσει πρόταση για συμβόλαιο έως το 2026 στον Ομπράντοβιτς, με δυνατότητα επέκτασης. Το καλοκαίρι εκείνο μάλιστα ολοκληρώνεται και η θητεία του Μιχάιλοβιτς στην προεδρία της ομάδας. Την ίδια στιγμή στο συμβόλαιο που έχει προσφερεθεί οι οικονομικές απολαβές φτάνουν στα 900 χιλιάδες τον χρόνο.

Ποια είναι όμως η προτεραιότητα του Ζοτς; Πέραν της παραμονής του στην ομάδα του Βελιγραδίου, αυτό που θέλει είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και ισχυρής ομάδας. Το περασμέμνο καλοκαίρι άλλωστε είδε σημαντικά όπλα όπως οι Ματίας Λεσόρ, Γιαμ Μάνταρ και Ντάντε Έξουμ να αποχωρούν χωρίς να αναπληρώνονται με τον ίδιο ποιοτικό τρόπο. Μια κατάσταση που θέλει να αλλάξει τα επόμενα χρόνια.