Τελείωσε τον ΠΑΟΚ, μπορεί να «τελειώσει» και τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός

i

©Intime

Τελείωσε τον ΠΑΟΚ, μπορεί να «τελειώσει» και τον Παναθηναϊκό

Ευγενία Κουντούρη 12:54 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 06.04.2023

Έχοντας κερδίσει όχι μόνο το ντέρμπι, αλλά και τους παίκτες που βρίσκονταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες στα… αζήτητα, όπως ο Σισέ και ο Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός πάει στη Λεωφόρο για να βρεθεί για πρώτη φορά φέτος σε θέση «οδηγού» έναντι των «πρασίνων».

Στο ξεκίνημα της χρονιάς και τους πρώτους μήνες του φετινού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έδειχνε πως θα παίξει το ρόλο του… κομπάρσου στο φετινό πρωτάθλημα. Χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να συνέλθει, να βρει μια ομογένεια σαν ομάδα και να ξεκινήσει να διεκδικεί τους στόχους του. Αυτό που δεν κατάφερε μέχρι τώρα είναι να δείξει σταθερότητα. Μοιάζει σαν να κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα κάθε φορά που φτάνει κοντά στο να τη γεμίσει.

Το ίδιο έγινε ξανά στο ξεκίνημα των playoffs. Πήρε νίκη στο Βόλο, «αυτοκτόνησε» μέσα στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Άρη με την ισοπαλία που έφερε κι ενώ προηγούταν με 2-0, ενώ την επόμενη αγωνιστική, κόντρα στον ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο ως τώρα φετινό του παιχνίδι και πήρε τη νίκη με 3-1, «πνίγοντας» την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν να παίξουν έναν μίνι «τελικό» με τον ΠΑΟΚ, αφού όποιος έχανε θα έμενε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης και του τίτλου, αλλά πιθανότατα και της 2ης θέσης που οδηγεί επίσης στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης και με τη νίκη αυτή «τελείωσε» τον ΠΑΟΚ, που λογικά δεν μπορεί πλέον να ελπίζει πως θα καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Ίδια μορφή, δηλαδή μορφή «τελικού», έχει και το επόμενο ντέρμπι του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο. Σε περίπτωση ήττας οι Πειραιώτες θα μείνουν έξι βαθμούς πίσω από τους «πράσινους» και ουσιαστικά θα αποχαιρετήσουν το πρωτάθλημα, πιθανότατα και την 2η θέση. Η ισοπαλία θα κρατήσει τον Ολυμπιακό «ζωντανό» για την 2η θέση, αλλά αν η ΑΕΚ έχει κερδίσει τον Άρη, τότε θα ψαλιδίσει αισθητά τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση νίκης όμως των «ερυθρόλευκων» μέσα στη Λεωφόρο. τότε οι ισορροπίες θα αλλάξουν.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο θα μείνει «ζωντανός» στο κυνήγι του τίτλου, αλλά παράλληλα θα αποκτήσει κι ένα μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον Παναθηναϊκό, που στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές των playoffs θα μετράει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία των Πειραιωτών να βρεθούν για πρώτη φορά φέτος σε θέση οδηγού σε σχέση με τους «πράσινους», μια θέση που θα μεταφέρει πλέον την πίεση στο στρατόπεδο του «αιώνιου αντιπάλου» του.

Ο Ανιγκό είναι πιθανό να μην έχει στη διάθεση του τον Παπασταθόπουλο που τραυματίστηκε κι αναγκαστικά να πάει με κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μπα – Σισέ. Αυτό το σενάριο μπορεί πριν από μια εβδομάδα να έμοιαζε τουλάχιστον... απογοητευτικό, όμως ο Ολυμπιακός στο ματς της Τετάρτης (5/4) δεν κέρδισε μόνο τους τρεις βαθμούς. Κέρδισε και τους παίκτες που βρίσκονταν στον «πάγο» μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όπως ο Σισέ, αλλά και ο Βαλμπουενά. Αυτό για τα τελευταία μέτρα της κούρσας του πρωταθλήματος, δεν αποκλείεται, να αποδειχτεί και το κλειδί της επιτυχίας.

Tags: