Φορτούνης: Όχι θα κάτσει να… σκάσει

Κώστας Φορτούνης

i

© Intime

Φορτούνης: Όχι θα κάτσει να… σκάσει

Διονύσης Βερβελές 16:00 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:11 - 29.05.2023

Πρέπει να δει ήδη την επόμενη ημέρα ο μέσος του Ολυμπιακού, να αφοσιωθεί στους «ερυθρόλευκους».

Για τον Κώστα Φορτούνη ο αποκλεισμός από την Εθνική ομάδα και τον Γκουστάβο Πογέτ, ήταν ένα σοκ. Κυρίως γιατί δεν είχε τέτοια εικόνα από τη μία, αλλά και γιατί την περίμενε την κλήση.

Όπως αναλύσαμε και σε προηγούμενο άρθρο, είχε μείνει στην Αθήνα, έκανε εξτρά προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη για να είναι έτοιμος. Βρίσκει… κλειστή έτσι την πόρτα της Εθνικής ομάδας και αν η εξήγηση είναι ότι ο Πογέτ τον θεωρεί απροσάρμοστο τακτικά, τότε μάλλον τον βάζει σε σκέψεις και για το μέλλον.

Δεν τον χρειάζεται τώρα λόγω της συμπεριφοράς του μέσα στο γήπεδο, τι μπορεί να αλλάξει στις επόμενες κλήσεις δηλαδή; Γιατί αυτό που προέκυψε από την πλευρά του προπονητή είναι το βασικό ζήτημα. Αν ο Φορτούνης μείνει σε αυτόν τον αποκλεισμό, μόνο χαμένος μπορεί να βγει και στον Ολυμπιακό. Το απόγευμα του Σαββάτου πήγε στο Περιστέρι και είδε την ομάδα του φίλου του, Βασίλη Σπανούλη, να φέρνει τη σειρά με τον Παναθηναϊκό στο 2-2. Έχει μπροστά του ξεκούραση πλέον, αλλά και την προσήλωση στις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό. 

Η έναρξη της προετοιμασίας θα πάει πιο αργά, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν πρώτο επίσημο ματς στις 10 Αυγούστου για τα προκριματικά του Europa League. Δοκιμάστηκε πολύ και στον Ολυμπιακό ο Φορτούνης, βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου. Μην ξεχνάμε πως στην περσινή προετοιμασία, δεν πήγε! Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αποφασίσει να τον βάλει στη λίστα με τους «κομμένους» και να μείνει πίσω, να προπονείται στο Ρέντη.

Η απομάκρυνση του Μαρτίνς άλλαξε και τη μοίρα του Έλληνα μέσου που πλέον υπολογίζεται, έδειξε τα καλά του στοιχεία, έχει επιστρέψει έχοντας αφήσει πίσω τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν πολύ. Το θέμα θα είναι να το δουλέψει στο μυαλό του. Να μην «παντρευτεί» την πικρία του από τον αποκλεισμό στην εθνική. Είναι τύπος που ψυχολογικά «δοκιμάζεται», αν δεν είναι… καλά αυτό του βγαίνει. 

Αυτή τη στιγμή, όμως, έχει την οικογένειά του από τη μία και από την άλλη την προσήλωσή του στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Κι αυτή η προσήλωση, μπορεί να εκθέσει και τον Πογέτ βέβαια παράλληλα για την επιλογή του…