Δύσκολη η απόφαση τώρα, δυσκολότερη τον Μάιο

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Δύσκολη η απόφαση τώρα, δυσκολότερη τον Μάιο

Μπάμπης Τσιμπίδας 04:59 - 01.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 21.05.2024

O Γιάννης Αλαφούζος δεν έκοψε τώρα τον ομφάλιο λώρο με τον Φατίχ Τερίμ, όμως σύντομα θα πρέπει να αποφασίσει οριστικά για τη συνεργασία με τον Τούρκο προπονητή του Παναθηναϊκού.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη για τον Γιάννη Αλαφούζο. Αντιθέτως, αρκετοί στον περίγυρο του, τον προέτρεπαν να απολύσει τώρα τον Φατίχ Τερίμ, για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στον Παναθηναϊκό. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ άκουσε το προηγούμενο 48ωρο πολλές φορές τη φράση «η ομάδα χρειάζεται άμεσα ένα ηλεκτροσόκ», ως επιχείρημα για την αποπομπή του Τερίμ. Εκτός φυσικά από τη λαϊκή απαίτηση στα social media για την άμεση καρατόμηση του Τούρκου προπονητή.

Παρόλα αυτά, ο Αλαφούζος αντιστάθηκε στις προτροπές και στις παροτρύνσεις και δεν ενέδωσε. Η «διαρροή» από τη διοίκηση το απόγευμα της Τρίτης ήταν κάθετη: «δεν υπάρχει θέμα προπονητή». Κάπως έτσι, η συζήτηση τελείωσε προσωρινά, τουλάχιστον στον δημόσιο διάλογο. Γιατί παρασκηνιακά ή στο Διαδίκτυο θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Απίστευτο: Επί δέκα λεπτά ο Μάντζιος και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να καταλάβουν τι παίζει ο Τερίμ!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:56 - 29.04.2024

Απίστευτο: Επί δέκα λεπτά ο Μάντζιος και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να καταλάβουν τι παίζει ο Τερίμ!

Ενα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου στη Λεωφόρο, μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, καθώς επί δέκα λεπτά ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να καταλάβουν τι παίζει ο Φατίχ Τερίμ!

Βέβαια, η απόφαση που κλήθηκε να λάβει τώρα ο Αλαφούζος είναι πιο εύκολη συγκριτικά με εκείνη που θα κληθεί να πάρει στα τέλη Μαΐου. Παρά την κοινή αίσθηση ότι ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει να διακόψει τη συνεργασία του με τον Τερίμ μετά τον τελικό του Κυπέλλου, αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Ο Αλαφούζος δέχεται αμέτρητα δεδομένα από το βράδυ της Κυριακής και ο χρόνος ήταν λίγος για να τα επεξεργαστεί, όπως και να ζυγίσει το συμφέρον του Παναθηναϊκού και τις ζημιές. Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην επιθυμεί να αποφασίσει εν θερμώ, με αρνητικά συναισθήματα όπως την απογοήτευση και τη στεναχώρια.

Γιατί ο Ιωαννίδης παίζει με ενέσεις και πόσες έκανε πριν από το ματς με τον Άρη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:45 - 29.04.2024

Γιατί ο Ιωαννίδης παίζει με ενέσεις και πόσες έκανε πριν από το ματς με τον Άρη

Το Sportal έχει όλο το ρεπορτάζ για την κατάσταση της υγείας του Φώτη Ιωαννίδη και εξηγεί ποια μυϊκά προβλήματα αντιμετωπίζει ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και τι προηγήθηκε της συμμετοχής του στο παιχνίδι με τον Άρη.

Πάντως, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι πλέον ο Αλαφούζος έχει προβληματιστεί για το αν ο Τερίμ είναι ο κατάλληλος. Επίσης, ο εφοπλιστής αντιλαμβάνεται πως ένας προπονητής ο οποίος έχει ταραγμένες σχέσεις με τους πιο πολλούς παίκτες, δεν θα αντέξει πολύ καιρό. Ούτε είναι βιώσιμο η ΠΑΕ να ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για να ξηλώσει το μισό ρόστερ και να φέρει ποδοσφαιριστές τους οποίους θα επιλέξει ο Τερίμ.

Με την στήριξη του Τερίμ στην παρούσα φάση, ο Αλαφούζος κέρδισε χρόνο για να αναλύσει την κατάσταση, αλλά και να εξετάσει περιπτώσεις για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ας μην κρυβόμαστε, το περιβάλλον του Αλαφούζου έχει μεταβεί σε mood αναζήτησης και βιογραφικά θα τεθούν υπόψη του αφεντικού του Τριφυλλιού.