Η... τσίπα του Κομίνη, η σχέση Λουτσέσκου - Σαββίδη και το πάρτι!

Λουτσέσκου - Σαββίδης

i

Ιβάν Σαββίδης-Ράζβαν Λουτσέσκου/©intime

Η... τσίπα του Κομίνη, η σχέση Λουτσέσκου - Σαββίδη και το πάρτι!

Μάνος Τσαλγατίδης 17:20 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:20 - 21.11.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την «ασπρόμαυρη» επικαιρότητα και κάνει ένα μικρό ταμείο του πρώτου κομματιού της σεζόν.

Η διακοπή που διανύουμε είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα για τον φετινό ΠΑΟΚ. Το έως τώρα πρόσημο στη σεζόν θα έλεγε κανείς πως είναι θετικό, αφού αν σκεφτούμε πως ξεκίνησε αυτή η ομάδα, ποιους παίκτες έχασε, αλλά και το πόσοι νέοι ποδοσφαιριστές ήρθαν θα γίνει κατανοητό αυτομάτως πως πρόκειται για ένα νέο σύνολο παικτών.

Ο Δικέφαλος βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος έχοντας ωστόσο επαφή με την κορυφή και σε σχέση με τους αντιπάλους του, έχει ένα πιο βατό πρόγραμμα έως το τέλος της σεζόν. Αν μάλιστα δεν είχε κλωτσήσει μόνος του την καρδάρα με το γάλα κόντρα σε ΟΦΗ και Άρη τα πράγματα θα ήταν ιδανικά για αυτόν. Μπορεί το πρόσημο να είναι είναι θετικό, όμως ο αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα πρέπει να ξεχαστεί. Μια τόσο κακή εμφάνιση πρέπει να υπάρχει συνεχώς στο πίσω μέρος του μυαλού για να μην επαναληφθεί.

Αν μπει στην εξίσωση και η έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, νομίζω πως αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν αφήνει μια αίσθηση πως αυτή η ομάδα φέτος μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Το σημείο που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, μου θυμίζει αρκετά τη σεζόν 2017-2018, που κάτι όμορφο χτιζόταν και τελικά το κλείσιμο της σεζόν βρήκε τον Δικέφαλο πρωταθλητή στο γήπεδο και την ΑΕΚ στα χαρτιά.

Μιας και αναφέρθηκα σε εκείνο το συμβάν. Ο Γιώργος Κομίνης σε συνέντευξη που έδωσε μέσα στο ΣΚ, απέδειξε πως εκτός από κακός διαιτητής και επικίνδυνος για το άθλημα είναι και... ψεύτης! Ο άνθρωπος που μαζί με την ΑΕΚ, τον επόπτη του και ακόμα ένα άτομο από τον τηλεοπτικό χώρο κατάφεραν να κλέψουν το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο εκείνο το βράδυ δεν έκλεψαν μόνο το πρωτάθλημα, αλλά και τα όνειρα και τα συναισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται κανονικά και χωρίς τύψεις και έχουν το θράσος να βγουν να μιλήσουν με στόχο να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Κομίνης: «Μου έλεγαν "πρόσεξε τώρα τη γυναίκα σου που είναι έγκυος" και οι αστυνομικοί έκαναν τους ανήξερους»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:31 - 18.11.2023

Κομίνης: «Μου έλεγαν "πρόσεξε τώρα τη γυναίκα σου που είναι έγκυος" και οι αστυνομικοί έκαναν τους ανήξερους»

O πρώην διαιτητής, Γιώργος Κομίνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Betarades» αναφέρθηκε στον επεισοδιακό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ το 2018, την περιβόητη φάση του Βαρέλα και τις απειλές που δεχόταν.

Άξιο αναφοράς είναι πως μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Βασιλόπουλου, με τίτλο «ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ DOUBLE PAOK». Ένα κομμάτι της ασπρόμαυρης ιστορίας που πλέον ο καθένας θα μπορεί να το ζήσει ξανά και ξανά από την ματιά των πρωταγωνιστών. Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που αφήνει μια ΠΑΟΚτσήδικη παρακαταθήκη.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ράζβαν Λουτσέσκου μοιράστηκε μια ιστορία από εκείνη τη σεζόν με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πως ο προπονητής του Δικεφάλου θυμόταν τα πάντα με τόση ακρίβεια από όσα συνέβησαν τόσα χρόνια πριν. Η ιστορία αυτή μεταξύ άλλων έδειξε πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός πως ο Σαββίδης βρισκόταν με φυσική παρουσία δίπλα στην ομάδα και της έβαζε την κατάλληλη πίεση (οκ μερικές φορές το παράκανε) προκειμένου να μην χαλαρώνει. Και τώρα είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι πως το δια ζώσης είναι εντελώς διαφορετικό.

Επίσης, ο τρόπος που μίλησε ο Λουτσέσκου για τον Σαββίδη, δείχνει πως για αυτόν δεν είναι απλά ένα ιδιοκτήτης, αλλά ένας άνθρωπος που τον θεωρεί οικογένεια, που τον σέβεται, τον εμπιστεύεται και κατά κάποιο τρόπο τον θεωρεί ένα δεύτερο πατέρα. Δεν ξέρω αν αυτά θα παίξουν ρόλο στην κουβέντα που θα ανοίξει για την ανανέωση του συμβολαίου του ΠΑΟΚ, αλλά πραγματικά το ελπίζω.

ΑΠΙΘΑΝΟ: Ο Σαμάτα του ΠΑΟΚ έπαιξε πέτρα, ψαλίδι, χαρτί για την εκτέλεση φάουλ - Είχε δοκάρι κι ασίστ στη νίκη της εθνικής του (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:16 - 18.11.2023

ΑΠΙΘΑΝΟ: Ο Σαμάτα του ΠΑΟΚ έπαιξε πέτρα, ψαλίδι, χαρτί για την εκτέλεση φάουλ - Είχε δοκάρι κι ασίστ στη νίκη της εθνικής του (vid)

Ο άσος του ΠΑΟΚ Αλί Σαμάτα και συμπαίκτης του στην εθνική Τανζανίας αποφάσισαν με πέτρα, ψαλίδι, χαρτί ποιος θα εκτελέσει φάουλ. Ο Τανζανός φορ είχε δοκάρι και ασίστ στη νίκη επί του Νίγηρα.

Τέλος δεν θα ήταν φρόνιμο να μην αναφερθώ στη νίκη του μπασκετικού ΠΑΟΚ επί του Άρη. Κάτι πολύ όμορφο έχει χτιστεί στο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Δικεφάλου, εκεί που ο κύριος Χατζόπουλους και οι υπόλοιποι της διοίκησης παλεύουν με τα χρέη, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνουν να δημιουργούν ανταγωνιστικές ομάδες. Μόνο μπράβο αξίζει σε αυτή την ομάδα που χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου της. Τώρα όσον αφορά τη νίκη επί του Άρη στο Παλατάκι, ε οκ ήταν το καθιερωμένο πάρτι που γίνεται κάθε χρόνο εντός παρκέ...