Νίκη που τον κάνει να κοιτά τετράδα, σε βραδιά με πολλά κέρδη

Νίκη που τον κάνει να κοιτά τετράδα, σε βραδιά με πολλά κέρδη

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:55 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:21 - 10.02.2024

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και την διαφορά στη Βαλένθια, με τους Πειραιώτες να κοιτάζουν το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία και το βασικότερο, κοιτάζουν προς τα πάνω! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός έκανε χρέος του στη Βαλένθια, σε ένα παιχνίδι όπου πραγματικά το «πρέπει» ήταν τεράστιο για τους Ερυθρόλευκους.

Ενδεχόμενη ήττα θα έφερνε πολλά προβλήματα. Η Βαλένθια θα τον είχε στο 2-0, όπως τον έχει και η Μπασκόνια, με τον Ολυμπιακό σε αυτή την περίπτωση να χρειαζόταν πολλά μεγάλα αποτελέσματα για να εξασφαλίσει την 6άδα, ενώ και η 10άδα θα ήταν στο τραπέζι. με το αποτέλεσμα όμως να είναι αυτό που ήταν και όλα πήγαν όπως πρέπει.

Ο Ολυμπιακός με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στο 15-11, πήρε το πλεονέκτημα απέναντι στη Βαλένθια και μπορεί ακόμη και να παλέψει για το κάτι παραπάνω. Και όχι απλά να παλέψει, καθώς τα πάντα είναι στο χέρι του!

Παναθηναϊκός, Φενέρ και Βίρτους, ομάδες οι οποίες είναι από πάνω, θα πρέπει να περάσουν από το ΣΕΦ στις επόμενες 8 αγωνιστικές. Έτσι λοιπόν ο Ολυμπιακός, με νίκες σε αυτά τα ματς και ιδανικά με την διαφορά απέναντι σε Βίρτους και Φενέρ, μπορεί, όχι απλά να κοιτάξει ψηλά, αλλά να πιάσει θέση τετράδας!

Φυσικά και τα υπόλοιπα από τα 8 παιχνίδια που απομένουν είναι κομβικά και ο Ολυμπιακός θέλει νίκες και σε αυτά, ώστε να κάνει το κάτι παραπάνω. Πλέον όμως, μετά από αυτό το κυριαρχικό ματς κόντρα στη Βαλένθια, οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αποκτούν φτερά στα πόδια τους. Και μην ξεχνάμε πως ακολουθεί και το Κύπελλο, το οποίο ο Ολυμπιακός θέλει πολύ και στο οποίο θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία για να διεκδικήσει.

Αϊζάια Κάνααν Photo by Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

Πολλά τα κέρδη λοιπόν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βαλένθια, τα οποία μπορούν άμεσα να φέρουν αποτελέσματα. Πάμε όμως και στα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με καλή λειτουργία επιθετικά, που όμως τα 5 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο «αμαύρωσαν». Στη συνέχεια μετρίασε τα λάθη (7 στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα) και κάπως έτσι όλα έγιναν πιο εύκολα για τους Πειραιώτες, ειδικά από την στιγμή που βρήκαν και πολλούς πρωταγωνιστές.

Ο Κάνααν βγήκε μπροστά. Ο ΜακΚίσικ επίσης. Ο Ράιτ το ίδιο. Ο Ουόκαπ αμυντικά ήταν εκπληκτικός. Ο Γκος όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Ο Πετρούσεφ επίσης, που με δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός έκλεισε προηγούμενος το ημίχρονο. Γενικά όλοι έδωσαν κάτι. Και μπορεί πχ ο Λάρυ να έμεινε άποντος, όμως κι εκείνος έδωσε πάθος στην άμυνα. Τα σουτ άλλη μέρα θα μπούνε.

Κομβικό για τον Ολυμπιακό ήταν και το γεγονός πως ο Φαλ μπήκε ήπια στους αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο Γάλλος έλειψε αρκετές ημέρες και ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε το παιχνίδι επέτρεψε στον Μπαρτζώκα να τον αφήσει εκτός στο τέταρτο δεκάλεπτο. Εξάλλου το Κύπελλο πλησιάζει και ο Ολυμπιακός τον θέλει όσο πιο έτοιμο γίνεται σε αυτά τα παιχνίδια.

Μια πολύ καλή βραδιά για τον Ολυμπιακό λοιπόν ανήκει στο παρελθόν. Η ομάδα του Πειραιά με 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια, έχει βρει ξανά τα πατήματά της και μπορεί να κοιτάζει και πάλι ψηλά. Γιατί ένα brand σαν αυτό του Ολυμπιακού δεν είναι για 10άδα. Είναι για τα playoffs. Καιρός λοιπόν να το αποδείξει και στο παρκέ.

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος οργανισμός. Είναι μια ομάδα που κοιτάζει πάντα μπροστά και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να μείνει στην ελίτ. Μην σας κάνει εντύπωση λοιπόν εάν το καλοκαίρι οι ανακοινώσεις των μεταγραφών αφορούν ονόματα που θα φέρουν ενθουσιασμό. Και μιλάμε και για ξένους και για Έλληνες. Όλα δρομολογούνται όπως πρέπει!

🔴Βαλένθια - Ολυμπιακός 65-78: 8η σερί νίκη στη Fonteta και πιο κοντά στην 6άδα! - Euroleague Show