Να ελέγξει αυτά που μπορεί και να παλέψει για αυτό που αξίζει

Να ελέγξει αυτά που μπορεί και να παλέψει για αυτό που αξίζει

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:10 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:36 - 22.03.2024

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του, πήρε ακόμα μια νίκη, όμως η συνέχεια δεν είναι εύκολη. Εκείνος όμως πρέπει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό και να προσπαθήσει να ελέγξει αυτά που μπορεί να ελέγξει. Τα άλλα θα τα δει εν καιρώ. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης...

Ο Ολυμπιακός, κακά τα ψέματα, γλίτωσε τα χειρότερα απέναντι στη Βιλερμπάν.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα… δεν μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο, επέτρεψε στη Βιλερμπάν να της κάνει ζημιά και την έκανε να νιώσει ότι μπορεί να απειλήσει την ομάδα του Πειραιά.

Κάπου εκεί, στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα, η άμυνα επέστρεψε, το σοκ από τον τραυματισμό του Πετρούσεφ έφυγε και ο Ολυμπιακός έπαιξε ξανά το μπάσκετ του, φτάνοντας σε μια πολύ σημαντική επικράτηση. Και λέμε πολύ σημαντική, όχι επειδή σκότωσε το… θεριό, αλλά επειδή ο Ολυμπιακός, με αυτό το αποτέλεσμα, παραμένει σε τροχιά τετράδας.

Την Παρασκευή, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός θα έχει πιο ξεκάθαρα σενάρια για το μέλλον του και εμείς θα σας τα αναλύσουμε εκτενώς. Το σημαντικό για τους Πειραιώτες όμως είναι να κάνουν καλά αυτό που περνάει από το χέρι τους και αυτό είναι να πάρουν όσα περισσότερα ματς μπορούν.

Με δύο ακόμα νίκες (ίσως και λιγότερες εάν χάσουν Μακάμπι και Βίρτους) θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την εξάδα, όμως μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα για εξάδα. Είναι ομάδα τετράδας και σαν τέτοια πρέπει να παίζει. Απέναντι στην Βιλερμπάν έδειξε δείγματα αυτού που μπορεί να κάνει. Είναι βέβαια και η Βιλερμπάν κάπως… αλλοπρόσαλλη ομάδα και σου βγάζει έναν παράξενο εαυτό. Παρόλα αυτά, όταν χρειάστηκε, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πρέπει και αυτό είναι και το σημαντικό.

Όπως είπαμε λοιπόν. Ο Ολυμπιακός παραμένει στο δρόμο του. Πλέον όμως, μετά την ήττα από την Έφες, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να είναι σωστός σε αυτά που περνούν από το χέρι του. Εάν πάρει τις νίκες που θέλει και παίξει το μπάσκετ του, τότε θα μπορεί να κοιτάζει την τετράδα, πάντα περιμένοντας τα αποτελέσματα από τα άλλα ματς. Εάν δεν πάρει τις τρεις αυτές νίκες, τότε θα δούμε τι θα συμβεί.

Μερικά τελευταία πράγματα για το ματς με τη Βιλερμπάν…

Ο Μουστάφα Φαλ έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα υπερόπλο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Χωρίς να εκβιάζει ενέργειες και χωρίς να κάνει πράγματα που δεν είναι στο δικό του ρεπερτόριο, πάντα είναι ανάμεσα σε εκείνους που κάνουν την διαφορά. Το να είσαι σταθερά καλός είναι πολύ δύσκολο και ο Φαλ έχει καταφέρει να συμβάλει με κομβικότατο τρόπο στα περισσότερα ματς του Ολυμπιακού. Όταν επιστρέψει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, τότε ο Ολυμπιακός πραγματικά θα είναι ανίκητος στο «5»!

Ο Άλεκ Πίτερς πραγματικά κάνει μυθική σεζόν. Δεν είναι μόνο τα τρομερά ποσοστά του (17 πόντοι με 5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή), τα οποία βέβαια σε όλη την διάρκεια της σεζόν είναι εκπληκτικά. Είναι και η σταθερότητα που επιδεικνύει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, παρότι χρειάζεται να παίζει 30+ λεπτά πολλές φορές. Τώρα, με τον Πετρούσεφ έξω, θα χρειαστεί να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο. Άποψή μας είναι πως μπορεί να το κάνει. Και να σας πω και την αλήθεια μου, αυτή τη στιγμή θεωρώ πως κανένα άλλο τεσσάρι στην Ευρώπη δεν θα ταίριαζε τόσο μαγικά, όσο ο Πίτερς. Μόνο για τον Σάσα Βεζένκοφ θα τον άφηνα, όμως ο Σάσα δεν ανήκει στην Ευρώπη, οπότε θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να τον δούμε πάλι στα μέρη μας.

Αυτά για την ώρα. Ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στο ματς με τον Απόλλωνα και μετά θα δοκιμαστεί απέναντι στην Παρτίζαν στο Βελιγράδι. Θα έχουμε όμως καιρό να τα πούμε για αυτό το ματς…

ΥΓ. Αυτό με την φετινή ατυχία του Ολυμπιακού έχει καταντήσει εκνευριστικό. Πάντα κάποιος είναι εκτός από το ξεκίνημα της σεζόν. Παρόλα αυτά, στον Πειραιά έχουν βρει τον δρόμο τους και θα το δείξουν και στην συνέχεια.

ΥΓ2. Η Βιλερμπάν είναι τρομακτικό πως με τόσα κορμιά δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει ομάδα και να διεκδικήσει πράγματα.

ΥΓ3. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε πως βλέπουμε την πιο αμφίροπη και συναρπαστική Ευρωλίγκα όλων των εποχών. Δεν θυμάμαι άλλοτε με το νέο φορμάτ, 3 αγωνιστικές πριν το τέλος, να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις ομάδες που θα παίξουν στα νοκ άουτ και το ποια θέση θα καταλάβουν. Έχουμε 3 συναρπαστικές εβδομάδες μπροστά μας λοιπόν. Ας τις απολαύσουμε και ας νικήσει ο καλύτερος στο τέλος!

ΥΓ4. Η υγεία παίδες. Αυτό είναι το σημαντικό. όλα τα άλλα πάνε κι έρχονται. Δεν καταλαβαίνεις την αξία της μέχρι να φτάσεις στο σημείο να την δεις να λείπει από έναν δικό σου άνθρωπο. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν κάθε μέρα που έχετε με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Πηγαίνετε μια βόλτα μαζί τους. Κάποια στιγμή αυτά τα «απλά» θα σας λείψουν…

Φαλ στο Sportal: «Θέλω να αποσυρθώ στον Ολυμπιακό - Αυτός με βάφτισε κροκόδειλο»
EUROLEAGUE

23:30 - 21.03.2024

Φαλ στο Sportal: «Θέλω να αποσυρθώ στον Ολυμπιακό - Αυτός με βάφτισε κροκόδειλο»

Ο Μουστάφα Φαλ μίλησε στην κάμερα του Sportal με το πέρας του αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Βιλερμπάν, τονίζοντας πως θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Πειραιά, ενώ αποκάλυψε τον άνθρωπο που τον βάφτισε κροκόδειλος.

🔴Ολυμπιακός - Βιλερμπάν 80-64: Με τρομερό φίνις, Φαλ και Πίτερς... ξόρκισε το κακό!