Η μισή διαδρομή ήταν η πίστη, η άλλη μισή έγινε από τον Λαρεντζάκη! (vid)
i

©InTime

Η μισή διαδρομή ήταν η πίστη, η άλλη μισή έγινε από τον Λαρεντζάκη! (vid)

Γιάννης Πάλλας 09:34 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 20.10.2023

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη απέναντι στην Παρτίζαν, γιατί πίστεψε και γιατί ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης όταν «καίει η μπάλα» είναι εκεί

Λένε «πίστεψε ότι μπορείς, και έχεις κάνει ήδη τον μισό δρόμο» και στον αγώνα με την Παρτίζαν ο Ολυμπιακός είχε πίστη για να φτάσει στη δεύτερη νίκη έπειτα από τέσσερα παιχνίδια στην EuroLeague, ακόμη και όταν την τελευταία στιγμή Μπραζντέικις και Σίκμα βγήκαν νοκ άουτ.

Η πίστη αυτή αποτυπώθηκε στο παρκέ από το πάθος που έδειξαν ο Τόμας Ουόκαπ και οι υπόλοιποι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα απέναντι στην καλά διαβασμένη και ποιοτική ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η μισή διαδρομή έγινε με την πίστη και το πάθος των παικτών του Ολυμπιακού και η άλλη μισή διαδρομή έγινε από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη! Ο διεθνής γκαρντ ήταν εκείνος που καθόρισε το παιχνίδι όχι μόνο στην crunch time (τελευταίο 2λεπτο) του αγώνα, αλλά στα τελευταία 6 λεπτά!

Ο Λαρεντζάκης πέτυχε 12 πόντους στα έξι τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και ήταν εκείνος που άφησε το αποτύπωμα του στην ανατροπή της ελληνικής ομάδας και στη νίκη στην παράταση.

Προφανώς και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν σημείο αναφοράς και βασικός πυλώνας της «ερυθρόλευκης» νίκης, αλλά ο διεθνής γκαρντ με την ενέργεια στην άμυνα και το πάθος του σε συνδυασμό με τα μεγάλα σουτ στην επίθεση αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί που ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν «η μπάλα καίει»!

Η αντίδραση του Ολυμπιακού με τις τρεις σημαντικές απουσίες (ΜακΚίσικ, Σίκμα και Μπραζντέικις) και η νίκη είναι κάτι που πιστώνεται και στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο κόουτς που εύστοχα χαρακτήρισε ο συνάδελφος του Βαγγέλης Αγγέλου ως την «ιδιοφυΐα της απλότητας» πέτυχε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του απέναντι στον σπουδαίο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ακόμη και με περιορισμένο rotation, ακόμη και με συνεχόμενα ματς σε 48 ώρες, μπόρεσε με τρικ και άλλοτε με challenge να δώσει «ανάσες» στους παίκτες του για να έχουν ενέργεια στο φινάλε. Και το πέτυχε.

Η νίκη αυτή του Ολυμπιακού μπορεί να δώσει οξυγόνο στους «ερυθρόλευκους» και χρόνο, προκειμένου να επιστρέψουν οι τραυματίες και να μπορέσει στη συνέχεια με περισσότερα «όπλα» στη «φαρέτρα» του ο Μπαρτζώκας να μεταφέρει στο παρκέ τις ιδέες του και τον τρόπο για τη νίκη. Αυτόν που παρουσίασε και απέναντι στην Παρτίζαν.