Στους Ολυμπιακούς αγώνες ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Γιώργος Κουγιουμτσίδης

i

© United World Wrestling

Στους Ολυμπιακούς αγώνες ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Sportal newsroom 16:13 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:13 - 19.09.2023

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες στην κατηγορία των 74 κιλών στην ελευθέρα πάλη.

Αυξάνεται η ελληνική παρουσία τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης είναι ο πρώτος αθλητής της πάλης που εξασφάλισε την πρόκριση για τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού.

Το «χρυσό» παιδί του αθλήματος στην Ελλάδα έκανε μία τεράστια υπέρβαση και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου παίρνοντας το εισιτήριο για το Παρίσι. Στον αγώνα που έκρινε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα αφού βρέθηκε να χάνει με 8-0 από τον Μπαϊράμοβ.

Ο Κουγιουμτσίδης έκανε την ανατροπή, ισοφάρισε 8-8 αλλά και πάλι ο Αζέρος αντίπαλός του πήρε το προβάδισμα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θέμης Ιακωβίδης έκανε ένσταση, καθώς είδε πως ο αντίπαλός του, του τραβούσε το μαγιό και δικαιώθηκε. Ο Αζέρος δέχθηκε την τρίτη παρατήρηση και ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης πήρε την πρόκριση.

Οι ελληνικές προκρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης ήταν η 18η ελληνική πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο πρώτος παλαιστής που εξασφάλισε την παρουσία του στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού.

Η σκοποβολή μετράει πέντε προκρίσεις, όπως και η κολύμβηση. Στα ομαδικά αθλήματα, η Εθνική πόλο ανδρών έχει προκριθεί για το Παρίσι μετά το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Απολαυστικός Ραζνάτοβιτς στο Sportal: «Εγώ είχα πείσει τον Σπανούλη για τον Παναθηναϊκό - Δεν μπορούσα να πάω πιο πάνω από το Χίλτον»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

13:32 - 19.09.2023

Απολαυστικός Ραζνάτοβιτς στο Sportal: «Εγώ είχα πείσει τον Σπανούλη για τον Παναθηναϊκό - Δεν μπορούσα να πάω πιο πάνω από το Χίλτον»

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, σε μια απολαυστική συνέντευξη στο Sportal.gr! Ο σπουδαίος ατζέντης μίλησε στην κάμερα του Euroleague Greece και τα είπε ΟΛΑ! Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Παρτίζαν, ο Γιόκιτς και πολλά ακόμα, σε μια αποκλειστική συνέντευξη που θα συζητηθεί!

  • Σκοποβολή

Άννα Κορακάκη (10μ. αεροβόλο)

Χριστίνα Μόσχη (10μ. αεροβόλο)

Εμμανουέλα Κατζουράκη (σκητ)

Μάκης Μίτας (σκητ)

Χαράλαμπος Χαλκιδάκης (σκητ)

  • Κολύμβηση

Άννα Ντουντουνάκη (100μ. πεταλούδα)

Απόστολος Χρήστου (100μ. ύπτιο)

Απόστολος Σίσκος (200μ. ύπτιο)

Κριστιάν Γκολομέεβ (50μ. ελεύθερο)

Στέργιος - Μάριος Μπίλας (50μ. ελεύθερο)

  • Στίβος

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ. βάδην)

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)

Εμμανουήλ Καραλής (άλμα επί κοντώ)

  • Κωπηλασία

Στέφανος Ντούσκος (σκιφ)

Ευαγγελία Αναστασιάδου - Χριστίνα Μπούρμπου (δίκωπος)

  • Πάλη

Γιώργος Κουγιουμτσίδης (74κ. ελευθέρας)

  • Εθνική ομάδα πόλο ανδρών