Η Λία Μπλοκ θα οδηγήσει στην Ακαδημία νέων οδηγών για λογαριασμό της Williams

Λία Μπλοκ

i

©Williams

Η Λία Μπλοκ θα οδηγήσει στην Ακαδημία νέων οδηγών για λογαριασμό της Williams

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:28 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 15.11.2023

Η κόρη του αείμνηστου Κεν Μπλοκ, Λία εντάχθηκε στην Ακαδημία νέων οδηγών της Williams και θα αγωνίζεται στην F1 Academy το 2024 με την ομάδα ART.

Η μεγαλύτερη κόρη του Κεν Μπλοκ, Λία, συνεχίζει να κάνει βήματα μπροστά στην πολλά υποσχόμενη καριέρα της ως οδηγός αγώνων. 

Μετά το ντεμπούτο της πέρυσι στο Extreme E, το 2024 θα είναι μέρος του καστ των οδηγών στην F1 Academy. Η Μπλοκ, μόλις 17 ετών, θα οδηγήσει ένα από τα μονοθέσια της Williams την επόμενη σεζόν (το 2024 τα μονοθέσια της F4 θα φορούν τα χρώματα των ομάδων της Formula 1), αυτό που αντιστοιχεί στην ομάδα της ART.

Η Αμερικανίδα προκάλεσε αίσθηση στο Extreme E, που ίδρυσε ο Αλεχάντρο Αγκάγκ, μέσω του οποίου έδειξε ταχύτητα και καλούς τρόπους από τον αγώνα του ντεμπούτου της, στη Σαρδηνία (αντικατέστησε την Ισπανίδα Κριστίν GZ στο ομάδα Carl Cox). 

Όμως η πρόκληση της F1 Academy θα είναι ακόμα μεγαλύτερη για τη νεαρή οδηγό, αφού θα είναι η πρώτη της εμπειρία σε κανονικό μονοθέσιο. 

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα γίνω μέλος της ακαδημίας οδηγών της Williams και θα μπορέσω να αγωνιστώ στην F1 Academy το 2024. Είναι κάτι που δεν θα ονειρευόμουν ποτέ. Ανυπομονώ για αυτή τη νέα εμπειρία και μαθαίνω όσο το δυνατόν περισσότερα», εξήγησε η Μπλοκ. 

Ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Φόουλς τη χαρακτήρισε «εκπληκτικό φυσικό ταλέντο» και συμπλήρωσε πως «έχει πετύχει ήδη υπερβολικά πολλά στο μότορσπορ, και διαθέτει τον ψυχισμό του πρωταθλητή μαζί με την αφοσίωση για να πετύχει στο ταξίδι της στους αγώνες μονοθεσίων».

Η F1 Academy 2024 (μια διοργάνωση της οποίας η Ισπανίδα Μάρτα Γκαρσία είναι η τρέχουσα πρωταθλήτρια) θα αποτελείται από επτά αγώνες σε τρεις ηπείρους. Θα γίνουν δοκιμές στη Σαουδική Αραβία, όπου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, Μαϊάμι, Βαρκελώνη, Ζάντβορτ, Σιγκαπούρη, Κατάρ και Άμπου Ντάμπι.

Tags: