Ο Μπανάια στην πολ ποζίσιον της Μαλαισίας με ρεκόρ πίστας

Πέκο Μπανάια

i

©Red Bull

Ο Μπανάια στην πολ ποζίσιον της Μαλαισίας με ρεκόρ πίστας

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:00 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 11.11.2023

Ο Πέκο Μπανάια έσπασε τα χρονόμετρα και εξασφάλισε την εκκίνηση από την πρώτη θέση στην πίστα της Σεπάνγκ.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Μαλαισίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ήταν υπόθεση του Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός με την εργοστασιακή Ducati πήρε την πολ ποζίσιον με με το 1:57,491, πράγμα που τον φέρνει στην πρώτη θέση, ενόψει του Αγώνα Σπριντ και του γκραν πρι της Κυριακής. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati, ο οποίος είχε πτώση στην τελευταία του προσπάθεια, ενώ στη 3η θέση κατετάγη ο ομόσταβλος του Μπανάια, Ενέα Μπαστιανίνι. 

Το πρώτος σκέλος των κατακτήτριών δοκιμών είχε εκπλήξεις. Τον πρώτο χρόνο στη διαδικασία σημείωσε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini Ducati, ενώ την πρόκριση για το Q2 πήρε οριακά ο Ενέα Μπαστιανίνι της εργοστασιακής Ducati. 

Ωστόσο στο τέλος του πρώτου σκέλους ο Μαρκ Μάρκεθ είχε πτώση, με αποτέλεσμα να εκκινήσει από την 20ή θέση στον Αγώνα Σπριντ που ακολουθεί, αλλά και στο Κυριακάτικο γκραν πρι.   

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου σκέλους, ο ρυθμός δύο αναβατών ήταν εντυπωσιακός. Ο λόγος για τους Λούκα Μαρίνι της VR46 Ducati και Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati, οι οποίοι αμφότεροι έσπασαν το ρεκόρ πίστας. Ο Μάρτιν ήταν στη πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ ο Ιταλός ακολούθησε.   

Ωστόσο όλα κρίθηκαν στους τελευταίους γύρους. Ο Μπαστιανίνι ανέβηκε στη 2η θέση των χρόνων, την ώρα που ο Μάρτιν είχε πτώση. Ο αναβάτης της Pramac δεν ήταν σε θέση να βελτιώσει τον χρόνο του. 

Ο Μπανάια το εκμεταλλεύτηκε αυτό και έκανε νέο ρεκόρ πίστας με 1:57,491, παίρνοντας την έκτη του φετινή πολ ποζίσιον στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Στη 2η θέση παρέμεινε ο δεύτερος στο πρωτάθλημα αναβατών, Χόρχε Μάρτιν, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο εντυπωσιακός Ενέα Μπαστιανίνι της εργοστασιακής Ducati.   

Ακολούθησαν οι Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Λούκα Μαρίνι (VR46 Ducati), Μάρκο Μπετζέκι (VR46 Ducati), Μπραντ Μπίντερ (ΚΤΜ), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Τζακ Μίλερ (KTM), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (Gresini Ducati) και Ζοάν Ζαρκό (Pramac Ducati). 

Ο Αγώνας Σπριντ του MotoGP είναι προγραμματισμένος για τις 9:00 ώρα Ελλάδος.

Tags: