Ο Ζαρκό τα έβαλε με τον πρόεδρο αγωνοδικών

Ζοάν Ζαρκό

i

©Honda

Ο Ζαρκό τα έβαλε με τον πρόεδρο αγωνοδικών

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:05 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:53 - 16.05.2024

Ο Ζοάν Ζαρκό είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο αγωνοδικών, Φρέντι Σπένσερ, μετά το γκραν πρι της Χερέθ.

Ο Ζοάν Ζαρκό της LCR Honda και ο Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia μάχονταν για μία θέση στη βαθμολογούμενη δεκάδα στο γκραν πρι της Χερέθ, όταν συγκρούστηκαν στη στροφή 5 στον 10ο γύρο.

Το περιστατικό τέθηκε υπό διερεύνηση από την επιτροπή αγωνοδικών της FIM, αλλά δεν έχουν ληφθεί περαιτέρω μέτρα μετά από ακρόαση στην οποία συμμετείχαν και οι δύο αναβάτες.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ακρόασης τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά για τον Ζαρκό, καθώς είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο των αγωνοδικών στη Χερέθ, Φρέντι Σπένσερ. Ο Γάλλος αναβάτης ανέφερε αρκετές φορές πως ο Σπένσερ δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση.

Ο Γάλλος αναβάτης σύμφωνα με το Motorsport.com ανέφερε επίσης: «O Σπένσερ με κοίταζε σαν να ήθελε να μάθει τι ήθελα να κάνει. Ήθελε να παραπονεθώ για τον Αλέις. Του είπα δεν θα παραπονεθώ αλλά του είπα επίσης πως δεν είναι καλός για αυτή τη δουλειά καθώς δεν παίρνει τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή.

Φάνηκε πως ήθελε να του δείξω τι να αποφασίσει σχετικά με τον Εσπαργκαρό. Μας κοίταζε με τον Αλέις, σαν να είμαστε δύο παιδιά που θέλουν ένα μάθημα ηθικής. Αλλά του είπα πως δεν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις και πως δεν είσαι στο σωστό μέρος», πρόσθεσε.

Παράπονα όμως από τους αγωνοδίκες δεν είχε μόνο ο Ζαρκό. Ο Ζοάν Μιρ ήταν δυσαρεστημένος επίσης, όπως και ο Πέκο Μπανάια.

Ο πρωταθλητής του 2020 είχε παράπονα από την ποινή που έδωσαν οι αγωνοδίκες στον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος στην προσπάθεια του να περάσει τον αναβάτη της Honda στο Σπριντ του Σαββάτου έπεσε πάνω του και τιμωρήθηκε με ποινή μίας θέσης.

Από την άλλη, ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati ήταν δυσαρεστημένος από τους αγωνοδίκες για το συμβάν με τον Μπραντ Μπίντερ (KTM), με τον Μπανάια να απορεί γιατί αυτοί (οι αγωνοδίκες) έκριναν το συγκεκριμένο περιστατικό ως αγωνιστικό συμβάν.