Ο Αλέις Εσπαργκαρό στην πολ ποζίσιον για το γκραν πρι MotoGP της Χερέθ (vid)

Ο Αλέις Εσπαργκαρό

i

©Aprilia

Ο Αλέις Εσπαργκαρό στην πολ ποζίσιον για το γκραν πρι MotoGP της Χερέθ (vid)

Δημήτρης Μπαλής 13:19 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 29.04.2023

Η Aprilia αποδεικνύεται η πιο ισχυρή ομάδα στη Χερέθ, με τον Εσπαργκαρό να είναι ταχύτερος.

Με καλές καιρικές συνθήκες, υψηλή θερμοκρασία στον αέρα και στην πίστα, αλλά και με λίγες ψιχάλες που έκαναν περίπλοκη τη διαδικασία, ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές στην πίστα της Χερέθ για τον 4ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Όπως συμβαίνει σε κάθε γύρο του πρωταθλήματος, έχουμε διπλή διαδικασία, με Sprint αγώνα κάθε Σάββατο και γκραν πρι της Κυριακή.

Κι ενώ περιμένουμε τον αγώνα Sprint αργότερα σήμερα το απόγευμα (15.30), πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές κατάταξης για το γκραν πρι της Κυριακής.

Ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia, από χθες έδειξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα, μπορούν να καταφέρουν πολλά σε αυτή τη πίστα. Τελικά ο Ισπανός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, παίρνοντας την πολ ποζίσιον για αύριο, έχοντας εκπληκτική μάχη τόσο με τον Τζακ Μίλερ όσο και με τον Χόρχε Μάρτιν. Αξίζει να σημειώσω ότι οι 10 πρώτοι αναβάτες ήταν σε διαφορά στα 6 δέκατα του δευτερολέπτου, ως αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού.

Αναλυτικά οι κατατακτήριες δοκιμές

Η ελαφριά βροχή πριν από την έναρξη της διαδικασίας του Q2 οδήγησε την πολ ποζίσιον να αλλάζει 14 φορές χέρια σε 15 λεπτά, με τον Εσπαργκαρό να είναι ο τελευταίος με χρόνο 1’37’’.216. Ηταν η πρώτη πολ ποζίσιον για τον αναβάτη της Aprilia φέτος, αφήνοντας 0,221 δευτερόλεπτα πίσω τον Μίλερ της KTM, και τρίτο τον Μάρτιν της Pramac Ducati. Αυτή θα είναι η πρώτη τριάδα για τον αγώνα Sprint σήμερα και το γκραν πρι, αύριο.

Ο Φραντσέσκο Μπανιάια της Ducati διασώθηκε στο Q1 για να προκριθεί στην πέμπτη θέση πίσω από τον Μπραντ Μπίντερ με την KTM.

Το Q1 ήταν μια δύσκολη υπόθεση καθώς αρκετοί μεγάλοι αναβάτες, όπως ο Μπανιάια, ο Μπετσέκι – επικεφαλής του πρωταθλήματος και ο Κουαρταράρο της Yamaha αγωνίστηκαν για μια θέση στο pole shootout. Τελικά, μόνο ο Μπετσέκι δεν πέρασε το Q2 για μόλις 0,037 δευτερόλεπτα.

Καθώς ξεκινούσε το Q2, και με ελαφριές ψιχάλες, όλοι εκτός από τον Αλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati και τον Μπίντερ αποτολμούσαν να φορέσουν σλικ ελαστικά. Τελικά δεν έβρεξε αλλά ψέκασε!

Στα τελευταία έξι λεπτά, η πολ ποζίσιον άλλαξε χέρια 12 φορές, με τον Εσπαργκαρό να είναι ο καλύτερος της παρέας στον τελευταίο του γύρο.

Οσον αφορά στον μπαλαντέρ της KTM, τον Ντάνι Πεντρόζα που στα 37 του εντυπωσιάζει, ήταν τελευταίος στο Q2 για το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας, αλλά με μαλακά ελαστικά έφθασε να είναι στην έκτη θέση στο γκριντ. Κακή θέση για τον Ρινς, νικητή στο γκραν πρι της Αμερικής, ενώ ο Ενέα Μπαστιανίνι αποσύρθηκε από το υπόλοιπη της διοργάνωση, διότι κατά τη διάρκεια του FP3 εξακολουθούσε να έχει προβλήματα με τον τραυματισμό στον ώμο.

Tags: