Ποιος είναι ο Σίνα του Ολυμπιακού που επιλέγει την εθνική Αλβανίας από την εθνική Ελλάδος

 Άντζελο Σίνα 

i

©Intime

Ποιος είναι ο Σίνα του Ολυμπιακού που επιλέγει την εθνική Αλβανίας από την εθνική Ελλάδος

Κώστας Τόπας 12:14 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 19.05.2024

Ο Άντζελο Σίνα, εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του Youth League, επέλεξε να εκπροσωπήσει την εθνική Αλβανίας. Ποιος είναι ο 20χρονος πορτιέρε που έγραψε ιστορία με τους «ερυθρόλευκους στην Ευρώπη.

Ο τερματοφύλακας της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Άντζελο Σίνα, επέλεξε να αντιπροσωπεύσει την Αλβανία στις διοργανώσεις Κ-21, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας. σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέδειξαν πολλούς πρωταγωνιστές στο μονοπάτι τους για να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, με τον Άντζελο Σίνα να αφήνει το δικό του στίγμα. Ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών ήταν «βράχος» μπροστά από την εστία του και πολλές φορές απέτρεψε τους αντιπάλους του να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, πραγματοποιώντας σπουδαίες επεμβάσεις.

«Ο Σίνα επέλεξε την Αλβανία, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:23 - 04.05.2024

«Ο Σίνα επέλεξε την Αλβανία, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας»

Ο τερματοφύλακας της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Άντζελο Σίνα, επέλεξε να αντιπροσωπεύσει την Αλβανία στις διοργανώσεις Κ-21, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας. σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Για πρώτη φορά στην Αλβανία

Οι εμφανίσεις τους «υποχρέωσε» τους Αλβανούς να κινητοποιηθούν πιο σοβαρά για τον νεαρό κίπερ του Ολυμπιακού. Ο τεχνικός των Ελπίδων της Αλβανίας, Αλμπάν Μπούσι, φέρεται να έχει επικοινωνήσει ήδη με τον 20χρονο τερματοφύλακα και να τον έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του. Ο Σίνα δεν έχει κληθεί ποτέ από την Αλβανία και εφόσον αυτό συμβεί θα είναι η πρώτη φορά, με τους Αλβανούς ωστόσο να τονίζουν ότι η κλήση του συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες.

Ο Τζολάκης το χαρτάκι

Στην αναμέτρηση με την Ναντ για τα ημιτελικά του Youth LeagueΣίνα, θύμισε όσα έκανε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και αναφέρθηκε στο σκάουτινγκ που τον βοήθησε και στο… χαρτάκι που του έδωσαν.

«Ήταν κάτι που έχουμε καταφέρει όλοι μαζί. Ήμασταν δυνατοί πνευματικά και το πιστεύαμε. Είχαμε τις ευκαιρίες να κερδίσουμε και στην κανονική διάρκεια. Μείναμε πιστοί μέχρι τέλους και δικαιωθήκαμε. Το έβλεπα το παιχνίδι και τις εκτελέσεις των πέναλτι. Ρώτησα τους προπονητές αν μπορούσα να τον πάρω ένα τηλέφωνο.

Το τιμ και οι προπονητές μου προσπάθησαν με το χαρτάκι που μου έδωσαν και το σκάουτινγκ που έχουμε κάνει να τους μπερδέψουμε και βγήκε το σκάουτινγκ», ανέφερε ο νεαρός πορτιέρε στις δηλώσεις που έκανε μετά τον ημιτελικό.

Ο κορυφαίος του Youth League

Σε εννιά αναμετρήσεις ο Άντζελο Σίνα κράτησε πέντε φορές ανέπαφη την εστία του, ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα ματς είδε την μπάλα να καταλήγει πέντε φορές στα δίχτυα του. Δύο στις μάχες του Ολυμπιακού με την Λέτσε για τον πρώτο γύρο (3-1 εντός, 3-1 εκτός), δύο παιχνίδια με την Λανς για τη φάση των «16» (2-2) και ένα από την Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά (3-1).

Ο 20χρονος πορτιέρε είχε συνολικά στη διοργάνωση 4.5 αποκρούσεις ανά αναμέτρηση, αλλά και 86% ποσοστό στις επεμβάσεις του. Νούμερα που θα ζήλευαν ακόμα κορυφαίοι τερματοφύλακες στον κόσμο. Για να φτάσει ο τελικός, εκεί όπου ο Σίνα είχε επτά αποκρούσεις απέναντι στις προσπάθειες των παικτών της Μίλαν, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο και στο build up της πειραϊκής ομάδας, έχοντας 44 ενέργειες με την μπάλα, 21/31 μεταβιβάσεις και 10 επιτυχημένες βαθιές μπαλιές, οι οποίες βοήθησαν τον Ολυμπιακό να επιτεθεί κόντρα στους «ροσονέρι».

Βέβαια, το «άστρο» του Σίνα δεν έλαμψε στο Youth League. Εχει αγωνιστεί σε 13 αναμετρήσεις της Κ19 του Ολυμπιακού στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Super League, έχοντας κρατήσει πέντε φορές το μηδέν, ενώ έχει δεχθεί συνολικά 11 γκολ. Ο νεαρός κίπερ άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Συλαΐδόπουλος στην αρχή της σεζόν και με τις σπουδαίες εμφανίσεις του σε Ελλάδα κι Ευρώπη, έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή της ομάδας Νέων.