Άρης: Η έντονη επιθυμία για το κύπελλο, η πίεση και η διαχείρισή της
i

©intime

Άρης: Η έντονη επιθυμία για το κύπελλο, η πίεση και η διαχείρισή της

Αλέξης Σαββόπουλος 19:40 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:40 - 27.03.2024

Η επιθυμία που κυριάρχησε στο διήμερο των εκδηλώσεων για τα 110α γενέθλια του Άρη αφορούσε την κατάκτηση του κυπέλλου, η τυχόν έξτρα πίεση που βάζει και πως σκοπεύει η τεχνική ηγεσία να τη διαχειριστεί.

Το ποδόσφαιρο είχε την τιμητική του στο εορταστικό διήμερο για τα 110 χρόνια του Άρη. Για την ακρίβεια ο τελικός της 18ης Μαΐου που κυριάρχησε στη συνθηματολογία των φίλων του Άρη αλλά και των περισσότερων που είτε τιμήθηκαν, είτε ανέβηκαν στο βήμα ή στη σκηνή της Πλατείας Αριστοτέλους. Η προτροπή ήταν μια και απολύτως ξεκάθαρη. Το κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό. Το αποκορύφωμα της έντονης επιθυμίας να έρθει το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη εκφράστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν στη σκηνή ανέβηκε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το συγκεντρωμένο πλήθος που συνέρρευσε κατά χιλιάδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γιορτάζοντας τα γενέθλια του συλλόγου, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή το… ιερό δισκοπότηρο με τέτοιο τρόπο που ακόμη και αν υπήρχαν κάποιοι μέσα στην ομάδα που δεν είχαν αντιληφθεί την… τρέλα του κόσμου, το κατάλαβαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η αλήθεια είναι ότι και στις δηλώσεις τους, οι πρωταγωνιστές, παίκτες και προπονητής, έδειξαν να έχουν αντιληφθεί την έντονη επιθυμία του κόσμου να σπάσει η κατάρα των τελικών και να έρθει ένας τίτλος μετά από 54 χρόνια.

Διακαής πόθος το Κύπελλο: Έδωσαν το σύνθημα για τον τίτλο Μάντζιος, Κουέστα και Νταρίντα στη γιορτή του Άρη (vids+gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:18 - 25.03.2024

Διακαής πόθος το Κύπελλο: Έδωσαν το σύνθημα για τον τίτλο Μάντζιος, Κουέστα και Νταρίντα στη γιορτή του Άρη (vids+gallery)

Ο Άρης γιορτάζει τα 110 χρόνια στην πλατεία Αριστοτέλους και τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας έδωσαν το σύνθημα για κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όχι μόνο οι παλιότεροι στην ομάδα (Κουέστα, Βέλεθ, Φετφατζίδης, Μπράμπετς, Νταρίντα) αλλά και οι πιο… φρέσκοι. Εδώ βέβαια εγείρεται και ένα ζήτημα το οποίο προφανώς και θα κληθεί να διαχειριστεί πρώτος και καλύτερος ο Άκης Μάντζιος. Αν, και σε ποιο βαθμό, όλο αυτό το κλίμα γύρω από τον τελικό βάζει έξτρα πίεση που ούτως ή άλλως υπάρχει και από μόνη της, στις πλάτες των ποδοσφαιριστών. Και πως λειτουργεί ασφαλώς στο εσωτερικό της ομάδας, αν και υπάρχει ακόμη παραπάνω από 1,5 μήνας ως τότε, Αρκετά μεγάλο διάστημα…

Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό είναι εν γνώσει και έχει απασχολήσει τον Άκη Μάντζιο και τους συνεργάτες του. Σαν άνθρωπος που γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία του Άρη, έχει κατά νου και πως θα το διαχειριστεί όταν πλησιάζει η ώρα του μεγάλου τελικού. Στην παρούσα φάση δεν μοιάζει να τον απασχολεί αφού θεωρεί ότι ίσως ήταν και προς όφελος του γκρουπ, όλη αυτή η έκρηξη συναισθημάτων εκ μέρους του κόσμου. Ότι τους έδωσαν να καταλάβουν και την σημασία του στόχου αλλά και τον αντίκτυπο που θα έχει η επίτευξή του. Στο… φινάλε υπάρχει και η άλλη παράμετρος που μπορεί να αποδειχθεί και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Έλληνα τεχνικού. Μέσα από όλο αυτό να αντιληφθεί ποιοι αντέχουν το βάρος και ποιοι όχι, γεγονός που ίσως καθορίσει και τις τελικές του επιλογές…