Βραζιλία - Νότια Κορέα: Η επιστροφή του Νεϊμάρ, λαβωμένο θηρίο η «σελεσάο»
i

Νεϊμάρ/©Intime

Βραζιλία - Νότια Κορέα: Η επιστροφή του Νεϊμάρ, λαβωμένο θηρίο η «σελεσάο»

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:35 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Τίτε ψάχνει τον παίκτη που θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Η Βραζιλία νίκησε τη Σερβία (2-0) και την Ελβετία (1-0). Όμως στο τρίτο της παιχνίδι γνώρισε την ήττα από το Καμερούν (1-0). Στο συγκεκριμένο ματς ο προπονητής της χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες, που δεν είχαν μέχρι τότε πολύ χρόνο συμμετοχής, εξαιτίας των πολλών τραυματισμών που ταλαιπωρούν τη «σελεσάο». Από τις 16 ομάδες, που προκρίθηκαν στη νοκ-άουτ φάση, είναι η λιγότερο αποτελεσματική στην επίθεση. Σκοράρει ανά 17 τελικές προσπάθειες!!!

Ο Τίτε αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι επανέρχεται στη δράση ο Νεϊμάρ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο ματς με τη Σερβία. Αποθεραπεύτηκε και ο Ντανίλο. Ωστόσο ο έμπειρος προπονητής ψάχνει λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας καθώς έχουν τραυματιστεί ο βασικός Άλεξ Σάντρο και ο αναπληρωματικός Άλεξ Τέλες!

Στο μεταξύ αποχώρησε από την αποστολή ο Γκάμπριελ Ζέσους, που έχει επιστρέψει ήδη στο Λονδίνο για να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο! Ο Τίτε σκέφτεται να καλύψει το κενό αριστερά στην άμυνα με τον Ντανίλο ή τον Ντάνι Άλβες, που αγωνίζονται κανονικά στο δεξί άκρο της. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Αλισον – Έντερ Μιλιτάο (Ντάνιελ Άλβες), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο – Πακετά, Κασεμίρο – Ραφίνια, Νέιμαρ, Βινίσιους – Ριτσάρλισον. 

Με το ...μαχαίρι στα δόντια η παρέα του Χουάνγκ Ιν-μπέομ!

Η Νότια Κορέα ξεκίνησε την πορεία της στο Κατάρ με το ισόπαλο (0-0) απέναντι στην Ουρουγουάη. Μετά έχασε σε ματς θρίλερ από τη Γκάνα (3-2) αλλά έδειξε τα δόντια της κόντρα στους Πορτογάλους (2-1), παίρνοντας μία πανηγυρική πρόκριση. 

Ο Πάουλο Μπέντο εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει στον πάγκο. Χθες χαρακτήρισε φαβορί τη Βραζιλία για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε και στο φιλικό των δύο ομάδων, που έγινε τον Ιούνιο στη Σεούλ, στο οποίο η Βραζιλία επικράτησε με σκορ 5-1. Επισήμανε ότι εκείνο το ματς ήταν πολύ διαφορετικό από το σημερινό. Επίσης έδωσε ρεπό το στους παίκτες το Σάββατο προκειμένου να είναι ξεκούραστοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αποψινό παιχνίδι. Από την πλευρά του ο Σον της Τότεναμ πρόσθεσε: «Ο στόχος επετεύχθη, τώρα όμως θέλουμε να πάμε ακόμα παραπέρα. Θα θέλαμε να κερδίσουμε το Μουντιάλ, ας είμαστε όμως ρεαλιστές. Πάμε για το επόμενο ματς και βλέπουμε, αν περάσουμε θα δούμε το επόμενο». 

Ολυμπιακός: Μαγεύει, αλλά δεν πωλείται o Χουάνγκ!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:05 - 04.12.2022

Ολυμπιακός: Μαγεύει, αλλά δεν πωλείται o Χουάνγκ!

Ο Νοτιοκορεάτης μέσος ήταν κομβικός στην πρόκριση της εθνικής του ομάδας στους «16» του Μουντιάλ 2022, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού αλλά στον Πειραιά δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μπουν σε οποιαδήποτε συζήτηση παραχώρησης του.

O Κιμ Μιν Τζάε δεν έπαιξε κόντρα στην Πορτογαλία λόγω μυϊκών ενοχλήσεων και είναι αμφίβολος. Στο ίδιο παιχνίδι αποχώρησαν ο Λι Κάνγκ Ιν και ο Κιμ Γιουνγκ Γκουόν, ο οποίος δήλωσε: «Θα παίξω κι ας πάθω ζημιά»!!! Αυτό δείχνει πόσο αποφασισμένοι είναι για την πρόκριση οι ποδοσφαιριστές της Νότιας Κορέας. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Κιμ Σουνγκ-γκιου – Κιμ Μουν-χουάν, Κιμ Μιν-τζάε, Κιμ Γιανγκ-γκουόν, Κιμ Τζιν-σου – Χουάνγκ Ιν-μπέομ, Τζουνγκ Γου-γιανγκ – Λι Κανγκ-ιν, Λι Τζάε-σουνγκ, Σον Χέουνγκ-μιν – Τσο Γκε-σουνγκ

Το παιχνίδι αρχίζει στις 21:00 στο Stadium 974 (40.000), που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ντόχα. Θα το διευθύνει ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν, ο οποίος διαιτήτευσε τις αναμετρήσεις Εκουαδόρ-Σενεγάλη (1-2) και Ουρουγουάη-Νότια Κορέα (0-0). Αν το ματς λήξει ισόπαλο οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση και εφόσον χρειαστεί στα πέναλτι.