Φλικ μετά την «τεσσάρα» της Γερμανίας από την Ιαπωνία: «Νομίζω είμαι ο κατάλληλος»

Φλικ μετά την «τεσσάρα» της Γερμανίας από την Ιαπωνία: «Νομίζω είμαι ο κατάλληλος»

Δημήτρης Χούπης 09:52 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 10.09.2023

Απτόητος φαίνεται ότι είναι ο Χάνσι Φλικ μετά την ήττα της Γερμανίας από την Ιαπωνία με 1-4, αφού στις δηλώσεις υποστήριξε ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής για τα «Πάντσερ».

Η Εθνική Γερμανίας μπορεί να μην έχει προκριματικά, λόγω του ότι είναι οικοδέσποινα στο Euro 2024, ωστόσο ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2024. Στα φιλικά όμως η κατάσταση δεν πάει και πολύ καλά. 

Σε έξι παιχνίδι που έχει παίξει μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, τα «Πάντσερ έχουν κερδίσει μόλις ένα, ενώ έχουν τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία. Στο χθεσινό (9/9) φιλικό μάλιστα απέναντι στου Ιάπωνες η ομάδα του Χάνσι Φλικ γνώρισε «βαριά» ήττα με 1-4. 

Παρόλα αυτά ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου φαίνεται απτόητος, παρά τη... φασαρία που έχει δημιουργηθεί. Ο Γερμανός προπονητής μετά το παιχνίδι με την Ιαπωνία, δήλωσε πως είναι ο κατάλληλος προπονητής να προετοιμάσει την ομάδα, ενώ από την άλλη ο αθλητικός διευθυντής της Γερμανίας, υποστήριξε ότι ο Φλικ είναι επηρεασμένος από το αποτέλεσμα. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα το παιχνίδι «ντροπιαστικό». 

«Προσπαθούμε για να προετοιμάζουμε πάντα την ομάδα τέλεια. Θεωρώ ότι το κάνουμε καλά και νομίζω ότι είμαι ο κατάλληλος προπονητής», ήταν τα λόγια του πρώην τεχνικού της Μπάγερν. Από την άλλη ο Ρούντι Φέλερ είπε: «Μίλησα με τον Χάνσι, είναι βαθιά επηρεασμένος. Θα συζητήσουμε την Κυριακή για τον λόγο που συνέβη αυτό. Ήταν ντροπιαστικό». 

Επόμενο ματς για την τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια είναι την Τρίτη (12/9, 22:00) απέναντι στη Γαλλία, σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.