Κουντέ: «Τα παιχνίδια είναι πολλά, κάποιες φορές πρέπει να βλέπεις πέρα από έναν τραυματισμό»

Ζουλς Κουντέ

Κουντέ: «Τα παιχνίδια είναι πολλά, κάποιες φορές πρέπει να βλέπεις πέρα από έναν τραυματισμό»

Ιάσονας Τσίλης 15:42 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:56 - 24.11.2023

Ο Ζουλς Κουντέ της Μπαρτσελόνα, μίλησε για το βεβαρυμένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών και εξήγησε πως ένας απλός τραυματισμός μπορεί μακροπρόθεσμα να κάνει μεγαλύτερη ζημιά σε έναν παίκτη.

Τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής, οι τραυματισμοί έχουν χτυπήσει αρκετά τους δύο «μεγάλους» της La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Οι «μπλαουγκράνα» στερούνται τις υπηρεσίες του Γκάβι, ο οποίος υπέστη ολική ρήξη χιαστού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Ισπανίας με τη Γεωργία, ενώ ο Πέδρι επέστρεψε πρόσφατα στην αγωνιστική δράση, έχοντας χάσει το πρώτο κομμάτι της σεζόν με πρόβλημα στο δεξιό μηρό.

Οι Μαδριλένοι από την άλλη, «έχασαν» πρόσφατα τους Καμαβινγκά και Βινίσιους, οι οποίοι θα απουσιάσουν για περίπου δύο με δυόμιση μήνες, ενώ ο Ροντρίγκο αποχώρησε από το παιχνίδι της Βραζιλίας κόντρα στην Αργεντινή με ενοχλήσεις στο γόνατο.

Ο Ζουλς Κουντέ της Μπαρτσελόνα, με αφορμή τους συνεχείς τραυματισμούς, συμπαικτών και αντιπάλων, μίλησε για το εξαντλητικό πρόγραμμα των ομάδων με τα συνεχόμενα παιχνίδια, καθώς και για την επιρροή που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα ένας τραυματισμός για έναν ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Κουντέ

«Ο Τσουαμενί μίλησε επίσης για αυτό, υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια. Ο ρυθμός έχει γίνει όλο και πιο έντονος. Συχνά ακούμε ''ναι, αλλά πριν παίξουμε επίσης πολύ'', δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Και ακόμα κι αν ήταν, δεν είναι καλό, πρέπει να εξελιχθούμε.

Βλέπουμε όλο και περισσότερους τραυματισμούς και σοβαρούς μάλιστα. Για παράδειγμα, στη διακοπή των εθνικών ομάδων υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο ήταν εκτός κορυφής στην έναρξη της 14ης αγωνιστικής
LA LIGA

12:25 - 23.11.2023

Πότε ήταν η τελευταία φορά που Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο ήταν εκτός κορυφής στην έναρξη της 14ης αγωνιστικής

Η Χιρόνα κρατάει εκτός κορυφής τα τρία μεγάλα ονόματα του ισπανικού πρωταθλήματος και καταφέρνει να πετύχει κάτι που έκανε τελευταία φορά η Σεβίλλη.

Μερικές φορές πρέπει να δεις πέρα από έναν τραυματισμό. Ένας τραυματισμός αποδυναμώνει ένα σώμα και μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα, ακόμα και αναρρώσεις πλήρως από εκείνον. Παίζουμε με έναν ρυθμό που είναι όλο και πιο επικίνδυνος».