Δεν έχει τον Θεό της η Λεβερκούζεν – Απέφυγε στο 96’ την πρώτη ήττα

Δεν έχει τον Θεό της η Λεβερκούζεν – Απέφυγε στο 96’ την πρώτη ήττα

Sportal newsroom 21:33 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 27.04.2024

Η Λεβερκούζεν ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 από την τρομερή φέτος Στουτγκάρδη, αλλά στο 96’ πήρε τον βαθμό με 2-2.

Η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν υποδέχθηκε τη Στουτγκάρδη για την 31η αγωνιστική της Bundesliga.

Η αποστολή της δεν ήταν απλή, αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν ήδη κλειδώσει θέση στο Champions League.

Η Στουτγκάρδη, λοιπόν, προηγήθηκε 2-0, αλλά η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο είναι φέτος αλύγιστη και ξανά με γκολ στο φινάλε πήρε τον βαθμό με το τελικό 2-2.

Ο Φίχριχ έκανε το 1-0 για τη Στουτγκάρδη στο 47’ με δεξί σουτ εντός περιοχής και στο 57’ ο Ουντάβ σημείωσε το 2-0.

Σ’ εκείνο το σημείο η Λεβερκούζεν αντεπιτέθηκε και μείωσε στο 62’ με τον Αντλί.

Όλα έδειχναν ότι είναι αντιμέτωπη με την πρώτη της ήττα έπειτα από 31 αγώνες, αλλά στο 96’ ισοφάρισε ο Άντριχ για το τελικό 2-2!

Η Μπάγερν Μονάχου νωρίτερα πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τον Χάρι Κέιν να «καθαρίζει» για την ομάδα του (2-1). Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ είδε τη Λειψία να κερδίζει με 4-1 μέσα στη έδρα της.

Ο Χάρι Κέιν πέτυχε τα δύο τέρματα της ομάδας του, μέσω των οποίων η Μπάγερν επικράτησε στο ματς της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Το 1-0 ήρθε από τα πόδια του έμπειρου σέντερ φορ των Βαυαρών, ο οποίος στο 9ο λεπτό τροφοδοτήθηκε από τον Γκερέιρο και πλάσαρε εύστοχα για το προβάδισμα της ομάδας του. Ακολούθησε η ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους, με τον Εκιτικέ στο 23ο λεπτό να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τη Μπάγερν όμως να βρίσκει δίχτυα στο δεύτερο. Στο 60’ ο γνώριμος ρέφερι Ντάνιελ Σλάγκερ, έδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Μίλερ. Αυτό εκτέλεσε εύστοχα ο Χάρι Κέιν, ο οποίος στο 61ο λεπτό διαμόρφωσε και το τελικό 2-1.

Η Ντόρτμουντ αντίθετα συνετρίβη 4-1 από τη Λειψία. Ο Γιούλιαν Μπραντ σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά ο Πέτερ Γκουλάτσι ελέγχει τη φάση.

Η ομάδα του Τέρζιτς ήταν εκείνη που πήρε προβάδισμα στο 20', με το τέρμα του Σάντσο να κάνει το 1-0. Στο 23' ο Οπεντά έκανε το 1-1, όμως το τέρμα μέτρησε ένα λεπτό αργότερα. Η ανατροπή ήρθε πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Σέσκο να βρίσκει χώρο στο 45’+2’ και να κάνει το 2-1.

Στο 46' ο Σιμάκαν έκανε ευκολότερο το έργο της ομάδας του, σκοράροντας για το 3-1, ενώ το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε από τα πόδια του Μπόμγκάρντερ που πλάσαρε εύστοχα στο 80’ της αναμέτρησης.