Με απίθανη ανατροπή κόντρα στην Ιταλία η Νότια Αφρική προκρίθηκε στις «16» - Στην επόμενη φάση κι η αήττητη Σουηδία

Νότια Αφρική

i

Νότια Αφρική/ ©Photo by Lars Baron/Getty Images

Με απίθανη ανατροπή κόντρα στην Ιταλία η Νότια Αφρική προκρίθηκε στις «16» - Στην επόμενη φάση κι η αήττητη Σουηδία

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:44 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 02.08.2023

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς η Νότια Αφρική επικράτησε με 3-2 της Ιταλίας και πήρε την πρόκριση στη φάση των 16. Μαζί της και η Σουηδία, που έκανε το τρία στα τρία στο έβδομο όμιλο και τερμάτισε πρώτη.

Έγραψε ιστορία η Νότια Αφρική! Το σύνολο της Ντεζιρέ Έλις επικράτησε με 3-2 της Ιταλίας κάνοντας ανατροπή στις καθυστερήσεις του ματς! Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα με πέντε γκολ και συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων οι Νοτιοαφρικανές ήταν εκείνες που χαμογέλασαν στο τέλος. Για πρώτη φορά, μάλιστα πέρασαν τη φάση των ομίλων Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η Ιταλία προηγήθηκε στο σκορ στο 11' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Αριάνα Καρούσο. Στο 32΄ οι Νοτιοαφρικανές ισοφάρισαν μετά το αυτογκόλ της Ορσί και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (1-1). 

Η Νότια Αφρική στο 67΄ έκανε το 2-1 με την Μαγκάια, αλλά η απάντηση της Ιταλίας ήταν άμεση. Επτά λεπτά αργότερα σκόραρε ξανά η Καρούσο και ισοφάρισε. Ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν αρκετός στην «σκουάντρα ατζούρα» για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Νότια Αφρική, ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. 

Η Θέμπι Κγκατλάνα στο 90+2' διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στέλνοντας απευθείας την ομάδα της στη φάση των «16»! 

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σουηδία νίκησε με 2-0 την Αργεντινή, έκανε το «3 στα 3» και τσέκαρε το εισιτήριο για τις «16» αήττητη. Το σκορ για τις Σκανδιναβές άνοιξε στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης η Μπλόμκβιστ και στις καθυστερήσεις του ματς (90+1') η Ρουμπένσον «σφράγισε» τη νίκη από την «άσπρη βούλα».