Ο Αλμέιδα φτιάχνει πλάνο για την τελευταία «διαβολοβδομάδα» της ΑΕΚ στη σεζόν

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Ο Αλμέιδα φτιάχνει πλάνο για την τελευταία «διαβολοβδομάδα» της ΑΕΚ στη σεζόν

Κώστας Τσίλης 13:07 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 18.04.2024

Στο μπλοκάκι του Αλμέιδα δεν υπάρχει αγωνιστικός σχεδιασμός μόνο για το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη, αλλά για μια διαδικασία τριών συνεχόμενων κρίσιμων παιχνιδιών μέσα σε επτά μέρες, για τελευταία φορά φέτος.

Προφανώς και για την ΑΕΚ εξακολουθεί να ισχύει το "βήμα προς βήμα" για την "μάχη" του τίτλου. Ως εκ τούτου, στο επίκεντρο βρίσκεται το ματς της Κυριακής με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Από την άλλη μεριά, υπάρχει ένα δεδομένο που φυσικά και ο Ματίας Αλμέιδα δεν το παραγνωρίζει. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια... διαβολοβδομάδα.

Την Κυριακή με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και ξανά την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ πάλι στην Θεσσαλονίκη. Αφενός πρόκειται για την τελευταία διαβολοβδομάδα της φετινής σεζόν, καθώς μετά απ' αυτά τα ματς θα εκκρεμούν μόνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αφετέρου, είναι η εβδομάδα που θα κρίνει το πρωτάθλημα.

Έτσι κι αλλιώς μια τέτοια συνθήκη, με τρία απαιτητικά ματς μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, απαιτεί συγκεκριμένη διαχείριση. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για την συγκεκριμένη συνθήκη, που αυτά τα τρία παιχνίδια θα καθορίσουν επί της ουσίας την προσπάθεια της ΑΕΚ για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Και ο Αλμέιδα αυτό που έχει βάλει στο τραπέζι του, δεν είναι το αγωνιστικό πλάνο μόνο για το ματς της Κυριακής, αλλά για ολόκληρη την... διαβολοβδομάδα.

Είναι δεδομένο πως στο σημείο που έχει φτάσει η σεζόν, το ρόστερ περισσότερο και κλείνει και λιγότερο ανοίγει. Κάτι που ήδη είχε φανεί στα προηγούμενα παιχνίδια με τις επιλογές που έκανε ο Αλμέιδα. Από την άλλη μεριά, ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει πως το να βγάλει η ΑΕΚ όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φρεσκάδα σ' αυτά τα κρίσιμα ματς, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση τους.

Αυτός ο στόχος, δηλαδή το να μπορεί η ΑΕΚ να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκια και στα τρία ματς, είναι και η βάση του πλάνου που φτιάχνει ο Αλμέιδα γι αυτή την διαβολοβδομάδα. Βεβαίως πρώτιστο για τον Αργεντινό τεχνικό, είναι και στα τρία παιχνίδια, αρχής γενομένης απ' αυτό της Κυριακής με τον Άρη, να μπει στο γήπεδο η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Όμως σίγουρα κάποιοι ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν βασικοί στο Κλεάνθης Βικελίδης, δεν θα είναι στην ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όχι όμως πολλοί, διότι δεδομένα ο Αλμέιδα δεν σκέφτεται ευρύ rotation.