Ο Βλάχοβιτς στην Αγγλία, και άλλα κορυφαία μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν
i

Μπλιντ και Χάκπο/ © Intime

Ο Βλάχοβιτς στην Αγγλία, και άλλα κορυφαία μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν

Πάνος Μαλακτάρης • 14:04 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Όσο το Παγκόσμιο Κύπελλο προχωρά, μαζί του εξελίσσεται και ο μεταγραφικός σχεδιασμός των ομάδων ενόψει του «παραθύρου» του Ιανουαρίου.

Μεταγραφές. Μια λέξη, τόσα πολλά συναισθήματα, συζητήσεις, σενάρια, αναλύσεις, προσμονή, απογοήτευση, δικαίωση, «παλτά». Και η λίστα θα μπορούσε να χωρέσει κι άλλες συναφείς έννοιες. Λιγότερο από έναν μήνα πριν ανοίξει το «σλοτ» του Ιανουαρίου, τα σενάρια είναι πολλά, άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα, άλλα λιγότερο. 

Ας δούμε λοιπόν πέντε από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που δύνανται να «ταράξουν τα νερά» του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος. 

Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός που πέρυσι έκανε «παππάδες» με τη φανέλα των Βιόλα στη Φλωρεντία, πολύ φυσιολογικά τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων πριν τελικά καταλήξει στο Τορίνο και την Γιουβέντους. Εκεί σίγουρα δεν διανύει την καλύτερη φάση του, ωστόσο η εν γένει πορεία της «Vecchia Signora» θα λέγαμε πως έχει συμπαρασύρει και τον παίκτη σε χαμηλές-για τα δεδομένα του-«πτήσεις». 

Σύμφωνα με το έγκυρο Calciomercato, οι κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσαν να αποτελέσουν την επόμενη ομάδα του Σέρβου επιθετικού. Με 7 γκολ σε 15 εμφανίσεις στο Τορίνο και ένα γκολ στο μουντιάλ του Κατάρ στην ήττα των Σέρβων από την Ελβετία, θα ήταν σίγουρα μια καλή προσθήκη στο ρόστερ της Λίβερπουλ. 

Μια ενδεχόμενη μετακίνηση που ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει φαινόμενο «ντόμινο», μιας και η δική του άφιξη ίσως να σημάνει την αποχώρηση του Ντάργουιν Νούνιες προς Μαδρίτη μεριά για λογαριασμό της Ρεάλ. Ο Ουρουγουανός επιθετικός με τη σειρά του κι αυτός, έχει ένα μέτριο ξεκίνημα, ωστόσο η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη και είναι ακόμα ένα «καυτό» όνομα στην αγορά. 

Από τα σενάρια δεν θα μπορούσε να λείπει μια από τις αποκαλύψεις αυτού του μουντιάλ, ο Κόντι Χάκπο. Έχοντας ήδη σημειώσει τρία τέρματα και κάνοντας μια εξαιρετική παράλληλα σεζόν στο Αϊντχόφεν με την PSV, θα μπορούσε κι αυτός να κάνει το δρομολόγιο προς το «νησί». Αυτή τη φορά λίγο πιο δίπλα, πάλι στον αγγλικό βορρά, για να προβάρει τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». 

Με τη σειρά του, κι αυτό το σενάριο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ντόμινο, με τον Μάρκους Ράσφορντ να είναι κι αυτός, όπως και ο Νούνιες στο στόχαστρο των μαδριλένων. Οπότε κι αυτό το σενάριο έχει διπλό ενδιαφέρον. 

Τέλος, ο 26χρονος Λίροϊ Σανέ ακούγεται πως είναι πιθανό να αφήσει τη Βαυαρία για να αλλάξει τον αέρα του σε λονδρέζικο, μιας και οι «κανονιέρηδες» του βορείου Λονδίνου έχουν δείξει πως τον παρακολουθούν στενά. Μια τέτοια μεταγραφή θα έδινε μεγάλη ταχύτητα στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Αρτέτα, ειδικά μετά και τον σοβαρό όπως αποδεικνύεται τραυματισμό του Γκάμπριελ Ζεσούς στα γήπεδα του Κατάρ. 

Θα κλείσουμε περίπου όπως αρχίσαμε. Σενάρια, το αγαπημένο συνήθειο όλων των φιλάθλων. Λίγη υπομονή να δούμε τελικά αν και πόσα από αυτά τελικά θα λάβουν σάρκα και οστά, και πόσα θα «πάνε κουβά».