Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: «Να βγει αλήθεια ένα όνειρο τρελό»

Oι παίκτες των Πειραιωτών στο Άστον Βίλα - Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: «Να βγει αλήθεια ένα όνειρο τρελό»

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:00 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 20.05.2024

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άστον Βίλα στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το βράδυ της Πέμπτης (9/5, 22:00) για τον δεύτερο ημιτελικό των δύο ομάδων στο Conference League, έχοντας στόχο την υπεράσπιση του υπέρ του 4-2.

Ένα ακόμα σπουδαίο ευρωπαϊκό βράδυ θέλει να ζήσει ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν την Άστον Βίλα στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το βράδυ της Πέμπτης (9/5, 22:00, Cosmote Sport 2) στον δεύτερο ημιτελικό του Europa Conference League κι έχοντας ως παρακαταθήκη το 4-2 θέλουν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό της «Opap Arena». Εκεί όπου από χθες βράδυ βρίσκεται η Φιορεντίνα.

Ασφαλώς το έργο του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολο, καθώς απέναντί του έχει μία από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας αλλά έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό του θέλει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της 29ης Μαΐου. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αποφάσισε για πρώτη φορά από τη μέρα που ανέλαβε την ομάδα του Πειραιά να μην ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας ενόψει της ρεβάνς με την Άστον Βίλα.

Δεδομένα εκτός αγώνα είναι ο τραυματίας Ορτέγκα, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Ρίτσαρντς. Φαβορί την συγκεκριμένη στιγμή για την ενδεκάδα είναι ο Κίνι.

«Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στην προηγούμενη φάση είχαμε χάσει και είχαμε βάλει μετά 6 γκολ. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό και αύριο πρέπει να είμαστε σοβαροί. Μία πρόκριση κρίνεται σε 2 αγώνες. Η Άστον Βίλα θα παίξει με σοβαρότητα για να προκριθεί, όπως θέλουμε να κάνουμε και εμείς. Και οι δύο έχουν πιθανότητες», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Μεντιλίμπαρ που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη… Σεβίλλη που τον έδιωξε: «Είμαι 30 χρόνια προπονητής. Είμαι 20 επαγγελματίας και ξέρω να διαχειρίζομαι τις καταστάσεις. Ευχαριστώ τη Σεβίλλη που με απέλυσε γιατί αλλιώς δεν θα είχε συμβεί αυτό. Εάν δεν είχα φύγει δεν θα ήμουν εδώ. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί εάν οι παίκτες μας δεν άξιζαν».

Από τη μεριά του ο Ουνάι Έμερι πιθανότατα θα έχει στη διάθεσή του τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος απουσίαζε στο πρώτο ματς. Απο την άλλη, αμφίβολοι είναι οι Ρότζερς, Τζανιόλο, Τίλεμανς και Ντίμπου Μαρτίνες.

«Θα είναι πολύ δύσκολα αύριο, ο κόσμος θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Πρέπει να μην σκεφτόμαστε το πρώτο ματς, να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας και να έχουμε ένα σχέδιο καλύτερο από αυτό που δε λειτούργησε στο πρώτο ματς.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για φέτος είναι για εμάς αυτός ο ημιτελικός! Να δείξουμε την ποιότητά μας σαν ομάδα. Δεν έχω μιλήσει για παλιά κατορθώματα στους παίκτες μου, μιλάμε για τις φετινές εμφανίσεις μας. Και τις αντιδράσεις που είχαμε μετά από άσχημα αποτελέσματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα. Προσπαθώ να βοηθήσω τους παίκτες για αυτή την αντίδραση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ισπανός κόουτς των «χωριατών» στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι – Ιμπόρα, Έσε – Φορτούνης, Τσικίνιο, Ποντένσε – Ελ Κααμπί.

Άστον Βίλα (Έμερι): Μαρτίνες – Κόνσα, Κάρλος, Πάου Τόρες, Ντίνιε – Λουίς, ΜακΓκιν, Κας, Μπέιλι – Ντιαμπί, Γουότκινς.