Δεν το συζητάει ο Μεντιλίμπαρ
i

© Intime

Δεν το συζητάει ο Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 22:13 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 19.05.2024

Χαμηλά τα κεφάλια, δεν έχει τελειώσει τίποτα για τον… τελικό.

Βλέπεις τον κόσμο, ένα κλίμα ευφορίας που έχει, ενόψει του τελικού του Conference League. Κάνουν κουβέντα για εισιτήρια, για το πόσοι θα πάνε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο… χαμός. Ωραίες οι κουβέντες αυτές, ειδικά για μια ομάδα που έχει δοκιμαστεί πολύ τη φετινή σεζόν. Μόνο αυτά, μην τα… πείτε στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος προπονητής, από την πρώτη στιγμή έχει ζήτησει να κρατηθούν οι τόνοι χαμηλά.

Οι πρώτοι που το ένιωσαν, ήταν αυτοί που το πρωί της Παρασκευής πήγαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Θα ήθελαν πολύ να δουν από κοντά τους ποδοσφαιριστές, να φωτογραφηθούν μαζί τους, αλλά ο Μεντιλίμπαρ ήταν κάθετος. Δεν έχει τελειώσει κάτι, απλά έχει γίνει το πρώτο βήμα. Δεν θέλει να… ταξιδέψει το μυαλό των παικτών του, τους θέλει συγκεντρωμένους και σε αυτό.

Βέβαια, εκτός… κάδρου δεν είναι και οι παίκτες. Οι ίδιοι άλλωστε έζησαν την πίεση μέσα στο γήπεδο, διέκριναν την ποιότητα της Άστον Βίλα. Δεν τους λέει και τίποτα η ήττα τους από την Μπράιτον, δεν… παραμυθιάζονται. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με… δώδεκα παίκτες, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη. Δεν θα είναι τίποτα απλό κι εύκολο και αυτό θα επισημάνει πάλι ο Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του. Ο στόχος όλων άλλωστε, είναι να πρόκειται για τα… τελευταία ενενήντα λεπτά, πριν τον τελικό του Conference League.

Η πρόκληση, είναι μεγάλη. Είναι πρόκληση καριέρας για πολλούς από τους «ερυθρόλευκους». Όλος ο οργανισμός, όμως, το πάει καλά. Χαμηλά τους τόνους, σαν να έχει τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Γιατί αυτό έχει γίνει ουσιαστικά. Δεν θα γίνει καμία κουβέντα για… μάτριξ έξω από το Καραϊσκάκη, για… εκδηλώσεις. Υπάρχει ματς και αυτό «καίει» τον Μεντιλίμπαρ και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Οι Άγγλοι άλλωστε, έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή και θα κάνουν τα πάντα για να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους να είναι αυτοί στον τελικό και όχι ο Ολυμπιακός.