Σωτήρης Συλαϊδόπουλος: Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας του Ολυμπιακού Κ19
i

© Intime

Σωτήρης Συλαϊδόπουλος: Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας του Ολυμπιακού Κ19

Δημήτρης Χούπης 21:52 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 22.04.2024

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μαζί με τους πιτσιρικάδες του οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης. Ποιος είναι ο Έλληνας τεχνικός, που βρίσκεται πίσω από αυτή τη μεγάλη επιτυχία των «ερυθρόλευκων».

Σε... θρύλος της Ευρώπης βαφτίστηκε ο Ολυμπιακός Κ19, ο οποίος «πάτησε» τη Μίλαν στον τελικό του Youth League με σκορ 3-0 χάρη στα γκολ των Μουζακίτη (60'), Παπακανέλλο (61') και Μπακούλα (66'). Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν μία ονειρική σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας το πρώτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο.

Κάπως έτσι οι νέοι των «ερυθρόλευκων» έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία. Και φυσικά, πέρα από τους «μπέμπηδες» που είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές αυτής της διάκρισης, πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό είχε και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Ποιος είναι όμως ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας του Ολυμπιακού Κ19;

Το όνομα του Έλληνα τεχνικού είναι στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό λόγω της ασύλληπτης πορείας της Κ19 του Ολυμπιακού. Ωστόσο, δεν ξεκίνησε πριν λίγους μήνες η προπονητική του καριέρα. Πρόκειται για εννέα χρόνια πορείας στους πάγκους. Η αρχή έγινε το 2015 με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ενώ βρέθηκε ακόμα και στην πρώτη ομάδα του Τριφυλλιού.

Αρχικά ως βοηθός προπονητή τη σεζόν 2020-21 και μετέπειτα ως υπηρεσιακός στο φινάλε της ίδιας χρονιάς μετά την απομάκρυνση του Λάζλο Μπόλονι, πριν έρθει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Θυμίζουμε πως ο Έλληνας τεχνικός μετά από εκείνο το 1-4 της Λεωφόρου από τον Ολυμπιακό αποχώρησε την τελευταία αγωνιστική των playoffs, με τον αμέσως επόμενο σταθμό του να είναι το Λιμάνι. Επίσης ήταν στον πάγκο των «πράσινων» και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (2-2) που έγινε στο διάστημα μεταξύ της απομάκρυνσης του Ντανιέλ Πογιάτος, ενώ επίσης και στην ισοπαλία κόντρα στον Άρη με 2-2

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως χρέη υπηρεσιακού προπονητή είχε διατελέσει και στον Ολυμπιακό φέτος για ένα παιχνίδι, μετά την απομάκρυνση του Κάρλος Καρβαλιάλ, ενώ είναι και στο σταφ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Προφανώς εκτιμήθηκε η πολύ καλή δουλειά που είχε κάνει στο μεσοδιάστημα για την πρώτη ομάδα και φυσικά η εμπειρία του από την ελληνική πραγματικότητα κρίθηκε απαραίτητη για τη μετάβαση στην εποχή με τον Ισπανό τεχνικό στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Το ενδιαφέρον από την Αγγλία 

Ο Συλαϊδόπουλος με την προπονητική του πορεία έχει κεντρίσει τα βλέμματα πολλών ομάδων από την Αγγλία. Ο λόγος για τις Μπράιτον και Μπρέντφορντ, οι οποίες αμφότερες ήθελαν να τον εντάξουν στα σταφ των ακαδημιών τους. 

Μάλιστα, το ενδιαφέρον της Μπράιτον δεν ήθελε και πολύ να χαλάσει το deal του Έλληνα τεχνικού με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο η περίπτωσή του δεν προχώρησε και έτσι παρέμεινε στην Ελλάδα.