Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό και οι «πράσινοι» σκόρερ στον Πειραιά

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό και οι «πράσινοι» σκόρερ στον Πειραιά

Ορέστης Καδδάς 19:15 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 22.10.2023

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκει απέναντι του τον Ολυμπιακό στο πρώτο ντέρμπι μεταξύ των δύο και βασίζεται στην εμπειρία του Σέρβου, μεταξύ άλλων, να παίρνει αποτελέσματα κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Κυριακή (22/10, 19.30) τον Ολυμπιακό στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική της Super League. Αμφότερες ομάδες προέρχονται από νίκες στο πρωτάθλημα και τουλάχιστον πριν τη διακοπή για τις αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων βρισκόντουσαν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Οι «Πράσινοι» τελευταία φορά νίκησαν με εμφατικό τρόπο τον Ατρόμητο εντός έδρας με 5-0, στην εξ αναβολής αναμέτρηση των δύο. Από την άλλη η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε μια αρκετά εύκολη αποστολή όπως αποδείχθηκε στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ, τον οποίο νίκησε με 3-0. Βέβαια τελευταίος αγώνας για τους «Πειραιώτες» ήταν η απρόσμενη και απογοητευτική ισοπαλία με την Μπάτσκα Τόπολα στο Europa League.

Το αήττητο του Γιοβάνοβιτς που έσπασε ο Ρέαμπτσουκ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φυσικά έχει εμπειρία από αυτά τα ματς, σε αντίθεση με τον ομόλογό του, μιας και ο Ισπανός θα βιώσει για πρώτη ένα τέτοιο ματς, ειδικών πάντα συνθηκών. Μάλιστα, ο Σέρβος ήταν αήττητος απέναντι στον Ολυμπιακό, μέχρι την ήττα 1- 0 με το γκολ του Ρέαμπτσουκ στο κομβικό παιχνίδι των play off της περασμένης σεζόν. Μέχρι τότε μετρούσε 3 νίκες και 4 ισοπαλίες, έχοντας κρατήσει κιόλας το μηδέν στην άμυνα σε πέντε από αυτές.

Στο πρώτο ματς του Ιβάν στο «Καραϊσκάκης» στις 3 Οκτωβρίου του 2021, ξεκίνησαν μόλις 5 παίκτες που ανήκουν ακόμα στο ρόστερ της ομάδας. Συγκεκριμένα στην αποστολή του «Τριφυλλιού» τότε βρίσκονταν, οι Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Ρουμπέν Πέρεθ, Παλάσιος και Αϊτόρ. Το παιχνίδι εκείνο είχε λήξει δίχως νικητή, 0-0 και με αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός δεν έχασε από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας για πρώτη φορά από τη σεζόν 2018/2019. Η συνέχεια των αναμετρήσεων με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο ήταν ανάλογη με τους δύο να μένουν σε ένα ακόμα ματς ισόπαλοι 0-0, αυτή τη φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η «πρώτη νίκη» ήρθε τον Απρίλιο του 2022 με τον Αϊτόρ να δίνει τη νίκη με 1-0 στους «Πράσινους». Ακολούθησε μια, ακόμα πιο μεγάλη. Αυτή στο Γεώργιος «Καραϊσκάκης» με 2-1 ένα μήνα μετά. Ο Παλάσιος και ο Σένκεφελντ έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ και ο Ολυμπιακός μπόρεσε μόνο να μειώσει με τον Τικίνιο.

Την επόμενη σεζόν (2022/2023) ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέμεινε αήττητος, μέχρι τα play off, όταν και έχασε το ίσως πιο σημαντικό ματς από όσα είχε δώσει έως τώρα ο Σέρβος, απέναντι στους «Ερυθρόλευκους». Η χρονιά ξεκίνησε και πάλι με δύο ισοπαλίες. Αρχικά 1-1 εντός έδρας με τον πέναλτι του Σπόραρ στις καθυστερήσεις και έπειτα 0-0 εκτός στον Πειραιά. Η νίκη ήρθε στις 9 Απριλίου στα play off, με τον Σλοβένο να σκοράρει ξανά και τον Ελ Αραμπί με αυτογκόλ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 από το πρώτο ημίχρονο.

Φυσικά όμως το αήττητο σερί κάποια στιγμή θα έσπαγε και αυτό έγινε στο χειρότερο χρονικά σημείο για τον Παναθηναϊκό. Ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ έδωσε τη νίκη με 1-0 στην προτελευταία αγωνιστική των play off της Super League της περασμένης σεζόν και στέρησε ουσιαστικά το πρωτάθλημα από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με το σταγονόμετρο οι σκόρερ στο Καραϊσκάκης

Παρά τα πολύ θετικά αποτελέσματα του Σέρβου απέναντι στον Ολυμπιακό, εκτός έδρας η ομάδα του δυσκολεύεται να βρει γκολ. Χαρακτηριστικά οι μόνοι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ αυτήν τη στιγμή και έχουν σημειώσει κάποιο γκολ απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο είναι οι Παλάσιος και Σένκφελεντ όπως αναφέραμε, αλλά και ένας ποδοσφαιριστής που αρκετοί ίσως δεν θυμούνται ότι έχει σκοράρει μιας και έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Ο Κάρλος Ζέκα, που βέβαια είναι τιμωρημένος μετά την κόκκινη που είδε απέναντι στον Ατρόμητο και δεν θα αγωνιστεί είχε σκοράρει τη σεζόν 2011/2012 σε ένα 1-1 μεταξύ των δύο συλλόγων.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το pre game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!