Οταν ο διαιτητής του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ έγινε viral: Είχε πάρει τηλέφωνο τον VAR εν ώρα αγώνα (vids)

Οταν ο διαιτητής του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ έγινε viral: Είχε πάρει τηλέφωνο τον VAR εν ώρα αγώνα (vids)

Κώστας Τόπας 14:55 - 18.04.2024

Ο διαιτητής που ορίστηκε στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ την Κυριακή (21/04, 20:30), Μιγκέλ Νογκέιρα, είχε πρωταγωνιστήσει πριν από μερικούς μήνες σε έναν αγώνα της Πόρτο με την Αρούκα.

Την Κυριακή (21/04) ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής των playoffs, με σπουδαίες αναμετρήσεις. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στις 20:30 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Για το εν λόγω ματς, η ΚΕΔ όρισε τον Πορτογάλο διαιτητή Μιγκέλ Νογκέιρα, ο οποίος για βοηθούς θα έχει τους συμπατριώτες του Πέδρο Νούνο και Ντουάρτε Μπρας. Στο VAR θα είναι Μπρούνο Αλεξάντρε ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Τσαγκαράκης.

Ο 30χρονος Πορτογάλος έγινε πέρυσι διεθνής και βρίσκεται στη 2η κατηγορία της UEFA, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο διηύθυνε το ένα και μοναδικό του παιχνίδι σε ευρωπαϊκούς ομίλους σε επίπεδο Ανδρών. Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει σε έναν αγώνα της Πόρτο με την Αρούκα.

Ο Μιγκέλ Νογκέιρα είχε καταλογίσει πέναλτι στις καθυστερήσεις υπέρ της Πόρτο, η οποία έχανε με 1-0. Ο VAR τον κάλεσε σωστά να επανεξετάσει τη φάση, καθώς ήταν τουλάχιστον αυστηρή. Σε εκείνο το σημείο, όμως, προέκυψε τεχνικό πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία.

Γι' αυτό και ο Νογκέιρα αναγκάστηκε να πάρει στο τηλέφωνο τον βοηθό του, για να πάρει την τελική του απόφαση, σε μια από τις πιο περίεργες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Πορτογάλος ρέφερι πήρε πίσω τον καταλογισμό, αλλά η Πόρτο κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης με τον Εβανίλσον στο 19ο λεπτό των καθυστερήσεων!