«Σε θέλουμε στη Γαλατασαράι»

«Σε θέλουμε στη Γαλατασαράι»

Διονύσης Βερβελές 09:14 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 19.04.2024

Τρελάθηκαν έως και οι Τούρκοι με τον Κωνσταντή Τζολάκη. Και τον ζητάνε στα... μέρη τους.

Τρέλα με τον Τζολάκη. Τρέλα με ένα παιδί που μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες όχι μόνο ήταν δεύτερος στον Ολυμπιακό και είχε μόλις δύο συμμετοχές (μέχρι που μπήκε στον επαναληπτικό με τη Μακάμπι) αλλά ήταν και... φευγάτος από τον Πειραιά.

Και τελικά ο... φευγάτος έγινε ήρωας. Ο ήρωας της Πόλης, ο τερματοφύλακας που έπιασε τρία πέναλτι με το πιο... κουλ ύφος που έχει υπάρξει ποτέ σε μια τέτοια διαδικασία και οδήγησε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Europa Conference League. Ο Κωνσταντής Τζολάκης έσφιγγε τις γροθιές του, χαμογελούσε και έδινε δύναμη στους συμπαίκτες του για την επόμενη εκτέλεση.

Ο ήρωας της Πόλης: Πως ο Τζολάκης από... φευγάτος εξελίχθηκε στον άσο που έκρυβε στο μανίκι του ο Μεντιλίμπαρ
CONFERENCE LEAGUE

08:54 - 19.04.2024

Ο ήρωας της Πόλης: Πως ο Τζολάκης από... φευγάτος εξελίχθηκε στον άσο που έκρυβε στο μανίκι του ο Μεντιλίμπαρ

Ο Κωνσταντής και όχι Κωνσταντίνος. Άλλωστε έτσι τον φωνάζουν οι φίλοι και οι συμπαίκτες του. Το παιδί, ένα παιδί 21 ετών, που είδε την Πόλη - και την Ευρώπη - να του υποκλίνεται. Ο ήρωας του Ολυμπιακού λέγεται Τζολάκης και έτσι τον καθιέρωσε ο Μεντιλίμπαρ.

Ο Κωνσταντής Τζολάκης έγινε... πρωτοσέλιδο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και φυσικά στην Τουρκία, αφού θεωρείται ο άνθρωπος που άφησε τη Φενέρμπαχτσε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας. Και έδωσε χαρά στους... εχθρούς της.

«Σε θέλουμε στη Γαλατασαράι» του έγραψε κάποιος Τούρκος οπαδός στα social media. Τον είδαν, τον θαύμασαν και έμαθαν για τα καλά το όνομά του. Και τον... ονειρεύονται στις ομάδες τους. Καμία εντύπωση δε θα μας κάνει αν σύντομα υπάρξει ενδιαφέρον από συλλόγους για τον νεαρό τερματοφύλακα. Άλλωστε το χθεσινό ήταν παιχνίδι από εκείνα που φτιάχνουν καριέρες. Που τις εκτοξεύουν.

Το φυλαχτό του μπαμπά του

Ο Κωνσταντής Τζολάκης είχε μαζί του και κάτι να τον... προστατεύει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των πέναλτι. Όπως είπε και ο ίδιος, ο μπαμπάς του κατέβηκε από την εξέδρα πριν το ξεκίνημα των πέναλτι, τον πλησίασε και του έδωσε ένα φυλαχτό

«Μου έδωσε ο πατέρας μου ένα φυλαχτό και τον ευχαριστώ που με ακολούθησε μέχρι εδώ», είπε εμφανώς ενθουσιασμένος στην κάμερα. «Κάναμε ανάλυση αλλά είχα και το feeling. Οι παίκτες κοιτάζουν τα πέναλτι και πρέπει να πέσεις στην σωστή γωνία», πρόσθεσε για τα πέναλτι.