Η Ελευθερία Πλευρίτου στην κορυφαία επτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Ελευθερία Πλευρίτου

i

© Photo by Marcel ter Bals/DeFodi Images via Getty Images

Η Ελευθερία Πλευρίτου στην κορυφαία επτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Η Ελευθερία Πλευρίτου ψηφίστηκε στην κορυφαία ομάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα.

Την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέλαβε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Η Ελλάδα ηττήθηκε 10-9 από την Ισπανία στον μικρό τελικό, σε έναν αγώνα με δραματικό φινάλε.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, μετά την τρίτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την επίτευξη της Ολυμπιακής πρόκρισης, διεκδίκησε ακόμη ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο γυναικών ολοκληρώθηκε με τη ΗΠΑ να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο και επιστρέφουν στην κορυφή. Η Ουγγαρία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Μετά το τέλος του τουρνουά, η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε την κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης. Η Ρίτα Κέστελι από την Ουγγαρία αναδείχτηκε πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης. Η Άσλεϊ Τζόνσον από τις ΗΠΑ ψηφίστηκε κορυφαία τερματοφύλακας.

Η Ελευθερία Πλευρίτου ψηφίστηκε στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Πρόκειται για μία ακόμη αναγνώριση για την Ελληνίδα πολίστρια που είχε αναδειχθεί κορυφαία αθλήτρια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2022, όπου η Ελλάδα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης

Άσλεϊ Τζόνσον (ΗΠΑ)

Μάικα Γκαρθία (Ισπανία)

Τζίνα Φλιν (ΗΠΑ)

Ρίτα Κέστελι (Ουγγαρία)

Μόργκαν ΜακΝτόουαλ (Νέα Ζηλανδία)

Ελευθερία Πλευρίτου (Ελλάδα)

Σιμόνε φαν ντε Κράατς (Ολλανδία)

Σημαντική παρουσία είχε και η Ειρήνη Νίνου στη διοργάνωση. Η Ελληνίδα πολίστρια που αγωνίζεται στον Εθνικό πέτυχε 24 γκολ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και ήταν δεύτερη σκόρερ πίσω από τη Μόργκαν ΜακΝτόουαλ από τη Νέα Ζηλανδία.