Ο Τζέιλεν Χαντς στο Sportal: «Είναι ευλογία η συνεργασία με τον Σπανούλη, είναι θρύλος»

Τζέιλεν Χαντς

i

@Intime

Ο Τζέιλεν Χαντς στο Sportal: «Είναι ευλογία η συνεργασία με τον Σπανούλη, είναι θρύλος»

Χρήστος Τσάλτας 19:20 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 02.10.2023

Η πνεμυαική προετοιμασία, η σύγκριση με την περσινή σεζόν και η συνύπαρξη με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Τζέιλεν Χαντς μιλάει στο Sportal για τη σεζόν που έρχεται, θέτει τους στόχους του και εξηγεί τι είναι αυτό που έχει μάθει στο πλευρό του Kill Bill.

H περσινή ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη για το Περιστέρι, που επέστρεψε στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας της Basket League, έπειτα από μια εξαιρετική πορεία που έφερε την ομάδα των δυτικών προαστίων στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης. Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πορεία της ομάδας, με τον Έλληνα κόουτς στην πρώτη του σεζόν στους πάγκους να καταθέτει διαπιστευτήρια.

Ακολουθώντας την περσινή συνταγή οι «κυανοκίτρινοι» έχτισαν ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάνοντας τη διαφορά. Οι κινήσεις του καλοκαιριού άλλωστε έγιναν σε αυτή τη λογική, με τον Τζέιλεν Χαντς να είναι ένας εκ των εκλεκτών του Σπανούλη για την περιφερειακή γραμμή. Ο Αμερικανός γκαρντ έρχεται με φόρα από την σεζόν που έκανε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και νιώθει έτοιμος για την επόμενη πρόκληση της καριέρας του.

Άλλωστε η Ελλάδα για τον απόφοιτο του UCLA είναι ένα ξεχωριστό μέρος, που έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του. «Μου αρέσει η Ελλάδα σαν χώρα. Τα πάντα είναι πολύ ωραία εδώ. Λατρεύω τη χωρα, λατρεύω που βρίσκομαι εδώ, η ομάδα είναι πολύ καλή. Εκτιμώ την ευκαιρία και είμαι ενθουσιασμένος για την παρουσία μου στο Περιστέρι», τόνισε μιλώντας στο Sportal.

Για τον εκρηκτικό γκαρντ η νέα σεζόν θα είναι ξεχωριστή, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με έναν άνθρωπο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά παρκέ, τον Βασίλη Σπανούλη.

Με το... καλημέρα στη σεζόν έχει καταλάβει τη φιλοσοφία του Έλληνα προπονητή. «Είναι ευλογία να συνεργάζομαι με τον Σπανούλη. Είναι ένας θρύλος του μπάσκετ, παιζαμε παρόμοιοες θέσεις στο παρκέ και προσπαθώ να πάρω όσα περισσότερα μπορώ, να μάθω από εκείνον. Είμαι σφουγγάρι μέσα στην ομάδα και θέλω να γίων όσο καλύτερος μπορώ», ανέφερε για τον coach Span, συμπληρώνοντας πως «έχει μια εκπληκτική θέληση να πιέζει τα όριά του».

Έπειτα από μια «γεμάτη» σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, κατά την οποία έδειξε τι μπορεί να κάνει πάνω στο παρκέ, ο Χαντς δούλεψε ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι, προκειμένου να παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμος στη νέα του ομάδα.

«Το καλοκαίρι ήταν πολύ παραγωγικό για μένα», παραδέχτηκε, για να προσθέσει. «Από τη στιγμή που υπέγραψα στο Περιστέρι δούλεψα πολύ στο catch 'n shoot. Δούλεψα σε συγκεκριμένους τομείς, αλλά και στην κίνηση χωρίς τη μπάλα».

Στην ομάδα του Περιστερίου θα έχει σημαντικό ρόλο, κάτι που γνωρίζει από την πρώτη στιγμή. Σε πρώτο πλάνο, ωστόσο, για τον ίδιο βρίσκεται η επιτυχία της ομάδας και όχι οι ατομικές επιδόσεις.

«Η ομάδα έχει πολλά όπλα πάνω στο παρκέ, οπότε σκοπός μου είναι να είμαι όσο πιο αποτελεσματικός μπορώ. Είμαι πολύ ανοιχτός στο να βοηθάω την ομάδα. Ξέρω πως υπάρχουν πολλές λύσεις στην ομάδα. Τη μία βραδιά θα βγει ένας παίκτης μπροστά, την άλλη κάποιος άλλος. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα με άλλους τρόπους, όπως άμυνα, ριμπάουντ, να είμαι all around παίκτης και καλός συμπαίκτης. Θέλω να είμαι μέλος σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα δικά μου στατιστικά».

Παρ' ότι ακόμα η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει, το κομμάτι της χημείας ήταν ένα από τα πιο βασικά στο στρατόπεδο του Περιστερίου. Σε αυτό έδωσαν άπαντες βάση, προκειμένου η ομάδα να βρει αυτοματισμούς άμεσα. «Έχουμε πολύ καλή χημεία στην ομάδα. Υπάρχει ο Νέιτ Ρένφρο, με τον οποίο συνεργαστήκαμε πολύ καλά από την περσινή σεζόν.

Ξέρω τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ από την περσινή σεζόν, ξέρω τον Ντάνγκουμπιτς, ο Ράγκλαντ είναι εξαιρετικός παίκτης. Όλοι οι παίκτες είναι εξαιρετικοί με εμπειρία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και η χημεία είναι καλή».

Ο στόχος για τη νέα σεζόν είναι ξεκάθαρος για τον ίδιο. «Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε», είπε χωρίς περιστροφές, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο την ευρωπαϊκή διάκριση. «Προφανώς ο στόχος μας είναι να πάμε πιο μακριά στο BCL, να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο».

Ποιο είναι όμως το μεγάλο όπλο του φετινού Περιστερίου; Για μια ομάδα που έχει βάθος, λύσεις και ποιότητα υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς που ξεχωρίζουν και κάνουν τη διαφορά.

Εστιάζοντας σε αυτούς, ο Χαντς τόνισε πως «είμαστε ομάδα με μεγάλη ευελιξία. Έχουμε πολλά όπλα στο ρόστερ. Ο Τζο είναι εξαιρετικός ηγέτης για την ομάδα μας, ο Ρένφρο και ο Τόμπσον είναι εξαιρετικοί ψηλοί, ο Ντάνγκουμπιτς φέρνει ευελιξία, ο Ουίλιαμς είναι εξαιρετικός σουτέρ και παίκτης ομάδας, ο Μήτρου-Λονγκ είναι εξαιρετικός αμυντικός, που φέρνει πόντους. Οι Έλληνες παίκτες είναι πολύ καλοί, το προπονητικό σταφ εξαιρετικό. Όλα κυλούν πολύ καλά ως ώρας».

Ο ίδιος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ουδέποτε το έκρυψε και πάντα στόχος ήταν να παρουσιαστεί η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Αυτό σκοπεύει να κάνει και τώρα στα δυτικά προάστια. «Θεωρώ ότι αν πάρω κάθε μέρα και φτάσω στα όριά μου και δουλέψω σκληρά θα είμαι στο σημείο που θέλω. Εστιάζω στην κάθε μέρα ώστε να πιέσω τα όριά μου και να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου», ανέφερε επί του θέματος, πριν σταθεί στο πιο σημαντικό μάθημα που έλαβε από την περασμένη σεζόν.

Το οποίο σχετίζεται με το πνευματικό κομμάτι. «Πνευματικά είμαι πιο δυνατός. Είναι μεγάλη η σεζόν, διαρκεί 9-10 μήνες και μέσα σε αυτούς υπάρχουν πολλές καλές και κακές στιγμές, αλλά πρέπει να μένεις πάντα σταθεράς για να έχεις μια καλή σεζόν».

Σε μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα η σταθερότητα είναι το ζητούμενο και για τον χαρισματικό γκαρντ είναι και ζητούμενο ώστε να πάει στο επόμενο επίπεδο. «Είναι εύκολο να μένεις σταθερός αρκεί να έχεις πάντα το ίδιο σκεπτικό στις καλές και κακές στιγμές. Είμαι πολύ πιο σκληρός πνευματικά πλέον, συγκριτικά με την περασμένη σεζόν. Νιώθω πολύ πιο προετοιμασμένος τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.