Ο Χάιμε Ετσενίκε στο Sportal: «Ο Προμηθέας δεν θα είναι ίδιος στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, θα γίνεται καλύτερη»

Χάιμε Ετσενίκε

Ο Χάιμε Ετσενίκε στο Sportal: «Ο Προμηθέας δεν θα είναι ίδιος στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, θα γίνεται καλύτερη»

Χρήστος Τσάλτας 14:24 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 26.09.2023

Ο «πύργος» του Προμηθέα, Χάιμε Ετσενίκε, μιλάει στο Sportal για τις πρώτες εντυπώσεις του από την Πάτρα, την προσπάθεια της νέας σεζόν, ενώ στέκεται στο ρόλο του εντός των τειχών, αλλά και την χημεία που χτίζεται στο ρόστερ της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Έπειτα από μία σεζόν στην οποία ο Προμηθέας έμεινε μακριά από τα υψηλά πατώματα στην Ελλάδα, οι ιθύνοντες την ομάδα αποφάσισαν να κάνουν ένα άτυπο restart, χτίζοντας την ομάδα εκ νέου και εκ βάθρων.

Νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία, πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ, αλλά και ένας άνεμος αλλαγής και αισιοδοξίας σε όλα τα επίπεδα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, με τους Προμηθείς να στοχεύουν στην επιστροφή τους στην τετράδα της Basket League αλλά και στη διεκδίκηση κάθε στόχου που έχει τεθεί.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχτισε το ρόστερ όπως ήθελε εκείνος και στηθ έση 5 έδωσε τα κλειδιά σε έναν παίκτη που μετράει παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο ΝΒΑ. Ο Χάιμε Ετσενίκε θα βρεθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, για χάρη του Προμηθέα, με τις πρσδοκίες να είναι μεγάλες. Όπως μεγάλος είναι και ο ενθουσιασμός του για τη σεζόν που έρχεται.

«Θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Δεν βάζω παραπάνω πίεση σε μένα», τόνισε ο Ετσενίκε μιλώντας στο Sportal για τη σεζόν που έρχεται, για να προσθέσει στη συνέχεια πως «είναι μια ώριμη ομάδα σε αυτό το κομμάτι και δεν χρειάζεται να πούμε παραπάνω πράγματα. Εστιάζουμε στη λεπτομέρεια και πώς θα πιέζουμε ο ένας τον άλλο για να γίνεται καλύτερος».

Στην καριέρα του έχει καταφέρει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γεγονός που σημαίνει πως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής στα δεδομένα της Basket League. «Εξαρτάται από καταστάσεις. Ευτυχώς έχω εμπειρία από το παιχνίδι της FIBA, έχω παίξει από μικρός στο παιχνίδι της FIBA. Όχι στο πιο υψηλό επίπεδο, αλλά το παιχνίδι είναι οργανωμένο. Η μετάβασή μου στο Κολέγιο και στο ΝΒΑ ήταν ομαλή. Άλλαξα περιβάλλον αλλά η προσαρμογή στη λεπτομέρεια ήταν εκεί. Είμαι πολύ coachable και έχω προσαρμοστεί στο παιχνίδι της και στο νέο σύστημα. Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής για μένα».

Παρ' ότι βρίσκεται λίγες εβδομάδες στη χώρα μας, ως ένας από τους παίκτες που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι από τον Προμηθέα, έχει ήδη σχηματίσει γνώμη για το κλαμπ στο οποίο αγωνίζεται. «Είναι εξαιρετικό κλαμπ και η πόλη είναι ωραία. Για μένα το ζητούμενο είναι να συνεχίσω να αναπτύσσομαι και να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Ο Προμηθέας είναι ομάδα που συστήνει παίκτες στο υψηλότερο επίπεδο και για μένα ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον να παίξω εδώ», τόνισε, ενώ την ίδια γνώμη έχει και για τους συμπαίκτες του. «Είναι πολύ καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής. Όλοι οι παίκτες στην ομάδα είναι εξαιρετικοί τύποι, όλοι μας είμαστε πάνω κάτω στην ίδια ηλικία και είναι εκπληκιτκό».

Ως ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στο ρόστερ της φετινής σεζόν αναμένεται να είναι από τους παίκτες που θα καθορίσουν το παιχνίδι του Προμηθέα σε μεγάλο βαθμό, καθώς «φέρνω την ενέργειά μου στην ομάδα, αλλά και τη vocal παρουσία μου. Θέλω να είμαι ηγέτης στο παιχνίδι, να κυριαρχώ στο ζωγραφιστό και να κάνω τα πράγματα που χρειάζεται η ομάδα», όπως παραδέχτηκε.

Την περασμένη σεζόν οι Πατρινοί δεν κατάφεραν να φτάσουν στις προσδοκίες που υπήρχαν. Έτσι ο πήχης φέτος βρίσκεται ψηλά για καόμα μια σεζόν, με την αισιοδοξία όμως πως τα πράγματα θα αλλάξουν την σεζόν που έρχεται. Μια άποψη την οποία ενστερνίζονται και οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

«Είναι νέα σεζόν, με διαφορετικό προπονητή, διαφορετικούς στόχους, διαφορετικούς παίκτες. Προφανώς όλοι θέλουμε το καλύτερο σε αυτή τη φάση και δουλεύουμε καθημερινά σε αυτό. Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτή η ομάδα δεν θα είναι ίδια στο ξεκίνημα και στο φινάλε της σεζόν. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε με συνέπεια», είπε.

Όσο για το τέλος εξήγησε τι θα χαρακτήριζε ως επιτυχία στο φινάλε της σεζόν, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. «Προφανώς να φτάσουμε όσο πιο ψηλά. Είμαι παίκτης που πιέζω πάντα τον εαυτό μου να φτάσει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο και περιμένω κάτι ανάλογο απ' όλη την ομάδα. Δεν παίρνω ποτέ τα μάτια από το στόχο. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και σέβομαι κάθε αντίπαλο, όμως εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».