Ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ στο Sportal: «Είναι κίνητρο να είμαι αρχηγός του Προμηθέα»

Άντονι Κάουαν τζούνιορ

Ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ στο Sportal: «Είναι κίνητρο να είμαι αρχηγός του Προμηθέα»

Χρήστος Τσάλτας 12:28 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 26.09.2023

Η νέα σεζόν βρίσκεται προ των πυλών και ο Άντονι Κάουαν τζούνιορ «ξεδιπλώνει» στο Sportal τις σκέψεις του για τον νέο Προμηθέα, τους στόχους του, αλλά και το κίνητρο που έχει ως αρχηγός των Πατρινών τη νέα σεζόν.

Το ρόστερ του Προμηθέα άλλαξε εκ βάθρων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η έλευση του Ηλία Παπαθεοδώρου στην άκρη του πάγκου έφερε νέο αέρα και διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση με την περασμένη σεζόν, με τους Προμηθείς να στοχεύουν ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την περασμένη σεζόν ελάχιστοι παίκτες έμειναν στην ομάδα, με τον Άντονι Κάουαν τζούνιορ να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Αμερικανός γκαρντ, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Πατρινών την περασμένη σεζόν όχι απλά παρέμεινε στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά πλέον έχει κομβικό ρόλο εντός και εκτός παρκέ.

Πέραν του ρόλου του ηγέτη που έχει πάρει, από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, είναι ο αρχηγός των Πατρινών, σε μια σεζόν γεμάτη προκλήσεις. Έναν ρόλο τον οποίο έχει αποδεχτεί και έχει «αγκαλιάσει» στο μέγιστο βαθμό, όπως παραδέχτηκε μιλώντας στο Sportal ενόψει της νέας σεζόν.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του άλλωστε θα συνεχίσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην ίδια ομάδα, κάτι που δείχνει πολλά. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Είμαι τρομερά ενθουσιασμενος που επέστρεψα. Μιώθω πιο άνετα από ποτέ στην Πάτρα», παραδέχτηκε ο εκρηκτικός γκαρντ, για να συμπληρώσει. «Είμαι ενθουσιασμένος με την ομάδα που έχουμε. Θεωρώ πως έχουμε πολύ καλά κομμάτια στο ρόστερ και ανυπομονώ να μπουν όλα στη σωστή σειρά».

Το νέο του ρόλο στην ομάδα τον έχει αποδεχτεί στο μέγιστο βαθμό, κάτι που δεν κρύβει. «Είμαι ενθουσιασμένος με το ρόλο αυτό. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου είμαι αρχηγός μιας ομάδας. Έχω ήδη κάνει αρκετά πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως το να ηγηθώ στις ασίστ και στο σκοράρισμα. Κάτι που δεν έχω κάνει είναι να είμαι αρχηγός και να ηγηθώ στο παρκέ, κάτι που αναμένεται να κάνω φέτος και ανυπομονώ».

Μέσα από την αρχηγία εντός της ομάδας βρίσκει νέα κίνητρα για να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος. Κυρίως όμως πλέον είναι στην κατάσταση εκείνη που βοηθάει και τους συμπαίκτες του να μπαίνουν όλο και πιο γρήγορα στο κλίμα, αλλά και τις απαιτήσεις της ομάδας της Πάτρας.

«Σίγουρα είναι κίνητρο, αλλά είναι και η δουλειά μου», ανέφερε ο 25χρονος γκαρντ, για να προσθέσει. «Όπου κι αν πηγαίνω είναι δουλειά μου να κάνω τους συμπαίκτες μου να νιώθουν άνετα στο γήπεδο και να βρίσκω τον τρόπο να κάνω τα πράγματα σωστά. Είναι η δουλειά που έχω να κάνω εδώ, όχι μόνο για τους ξένους, αλλά και για όλους τους συμπαίκτες μου. Ο προπονητής με εμπιστέυεται ώστε να είμαι εγώ ο αρχηγός της ομάδας, οπότε θέλω να παρουσιαστώ καλύτερος από πέρυσι».

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού -και αφού η φημολογία για το μέλλον του πέρασε στο περιθώριο- συγκέντρώθηκε ακόμα περισσότερο στο πώς θα βελτιώσει την εικόνα του εντός παρκέ.

Μάλιστα στάθηκε σε έναν συγκεκριμένο τομέα κατά τη διάρκεια της off season. «Εγώ προσωπικά βελτίωσα μικρά πράγματα, όπως το τρίποντο, νιώθω ότι είναι καλύτερο πλέον. Αλλά γενικά νιώθω ότι είμαι καλύτερος γκαρντ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να εξελίσσεται το παιχνίδι μου και να γίνομαι καλύτερος».

Όσο για το τέλος, τον ρωτήσαμε ποιο είναι το στοιχείο που του δίνει αυτοπεποίθηση πως ο Προμηθέας θα κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική. «Βγαίνει αυτοπεποίθηση γιατί όλοι είναι πολύ συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα. Πέρυσι υπήρχαν στιγμές που δεν ήμασταν όλοι ένα. Τώρα είναι λίγο διαφορετικά. Ο προπονητής έκανε σημαντικές αλλαγές στον πυρήνα της ομάδας και θέλει όλοι να είμαστε ενωμένοι, ανεξάρτητα από την κατάσταση. Όταν όλα αυτά ενωθούν, τότε η δουλειά μας θα είναι πιο εύκολη».