Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στο Sportal: «Αυτή είναι η πιο μεγάλη πρόκληση της σεζόν με τον Προμηθέα»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στο Sportal

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στο Sportal: «Αυτή είναι η πιο μεγάλη πρόκληση της σεζόν με τον Προμηθέα»

Χρήστος Τσάλτας 19:10 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 16.09.2023

Η έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του Προμηθέα για τη σεζόν 2023-24 βρίσκεται προ των πυλών και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανοίγει τα χαρτιά του στο Sportal. Το χτίσιμο του ρόστερ, οι στόχοι της σεζόν, η αξιοποίηση των νέων παικτών και η πιο μεγάλη πρόκληση.

Έπειτα από μια σεζόν στη Ρόδο, για χάρη του Κολοσσού, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετακόμισε στην Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα, η αγωνιστική περίοδος 2023-24 θα τον βρει στον πάγκο του Προμηθέα, διαδεχόμενος τον Γιάννη Χριστόπουλο. Η ομάδα της αχαϊκής πρωτεύουσας την περασμένη σεζόν ταλαιπωρήθηκε από πολλά σκαμπανεβάσματα και δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που είχαν τεθεί.

Για το λόγο αυτό οι ιθύνοντες τον Προμηθέα έδωσαν τα κλειδιά της ομάδας στον έμπειρο προπονητή. Έναν κόουτς που τα προηγούμενα χρόνια είχε καταφέρει να καταθέσει διαπιστευτήρια σε υψηλό επίπεδο και φέτος έχει την... αποστολή να επαναφέρει ψηλά τους Προμηθείς, αφήνοντας πίσω την περσινή -γεμάτη σκαμπανεβάσματα- σεζόν.

Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε χτίστηκε και το ρόστερ της φετινής σεζόν. Με παίκτες που διαθέτουν ποιότητα και θα έχουν ηγετικό ρόλο, όπως ο Χάιμε Ετσενίκε, ο Άρτουρς Κούρουκς, ο Χάντερ Χέιλ, αλλά και Έλληνες παίκτες με εμπειρία, όπως ο Λίνος Χρυσικόπουλος και ο Αντώνης Κόνιαρης. Μαζί τους και νεαροί παίκτες από το πρόγραμμα «Νους», που είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Οι Προμηθείς μπαίνουν στη σεζόν με βλέψεις και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε τον τόνο μιλώντας στο Sportal. Ανέλυσε το ρόστερ της φετινής σεζόν, έθεσε τους στόχους της φετινής προσπάθειας, αλλά και τι θα τον άφηνε ικανοποιημένο στο φινάλε αυτής, ενώ απάντησε στο ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης προσεχώς. Παράλληλα, αποκάλυψε ποια είναι η μεγαλύτερη προσωπική πρόκληση τη φετινή σεζόν, ενώ εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο να αναδειχθούν παίκτες από τα τμήματα υποδομής του Προμηθέα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

-Έπειτα από την αποχώρηση από την ΑΕΚ και ένα μικρό διάλειμμα από τους πάγκους, επέστρεψες στον Κολοσσό Ρόδου την περσινή σεζόν και πλέον στον Προμηθέα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία νιώθεις πως θες να κάνεις το δικό σου restart;

«Η προπονητική είναι μια συνέχεια. Προσπαθώ να είμαι στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου κάθε φορά. Κάθε χρόνος προσθέτει εμπειρία και γνώση και κάθε χρόνο κρίνεσαι με διαφορετικά κριτήρια, δεν είναι το ίδιο. Απλώς ωριμάζεις περισσότερο, κάθε χρόνος που περνάει σε κάνει πιο ώριμο και αυτό συνεχίζω να θέλω είναι να μεγαλώσω σαν προπονητής. Έχω την ίδια δίψα, το ίδιο κίνητρο σε όποια ομάδα κι αν βρίσκομαι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να έχει η ομάδα τα καλύτερα αποτελέσματα».

-Προπονητικά, τι είναι αυτό που σε ικανοποιεί περισσότερο στην φετινή ομάδα του Προμηθέα;

«Είναι μεγάλο challenge για όλη την ομάδα, αλλά και για μένα προσωπικά, το ρόστερ που έχουμε δημιουργήσει. Είναι ένα ρόστερ με έμπειρους και καλούς ξένους παίκτες και με αρκετά νέους Έλληνες παίκτες που προέρχονται κυρίως από τα σπλάχνα του συλλόγου, συν δύο έμπειρα παιδιά που έχω ξανασυνεργαστεί, όπως είναι ο Λίνος Χρυσικόπουλος και ο Αντώνης Κόνιαρης. Όλο αυτό το μείγμα είναι ένα μεγάλο challenge να το κάνουμε καλή ομάδα και να παίξουμε καλό μπάσκετ».

-Στο τέλος τις σεζόν τι θα ήταν αυτό που θα σε άφηνε ικανοποιημένο με την συνολική προσπάθεια;

«Να παίξει η ομάδα μπάσκετ σε ένα καλό επίπεδο. Το καλό επίπεδο για τον καθένα είναι διαφορετικό, αλλά να παίξει ένα μπάσκετ με ομαδικότητα, με καλές συνεργασίες, που θα συμμετέχουν όλοι και θα είναι ενεργά μέλη της ομάδας. Σίγουρα μια καλή βαθμολογική θέση στο τέλος του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα τα νέα παιδιά να αποδείξουν, μέσα από τη φετινή διαδικασίας ότι μπορούν να είναι βασικά στελέχη της ομάδας του Προμηθέα το αμέσως επόμενο διάστημα».

-Από το 1 έως το 10, πόσο ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι ο φετινός Προμηθέας;

«10! Έχουμε επιλέξει παιδιά που έχουν τον χαρακτήρα που θέλουμε, με κίνητρο, με φιλοδοξία, με διάθεση και ταυτόχρονα παιδιά που τους αρέσει η σκληρή δουλειά και έχουν φιλοδοξίες».

Ηλίας Παπαθεοδώρου @Intime

-Το ρόστερ έχει κλείσει ή υπάρχει σκέψη για περαιτέρω ενίσχυση άμεσα;

«Έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας. Ουσιασιτκά αν προκύψει κάποιο θέμα στην πορεία και κρίνουμε ότι χρειάζεται κάποιος παίκτης, είμαστε ανοιχτοί».

-Ποια είναι η μεγαλύτερη προσωπική πρόκληση για την σεζόν που έρχεται;

«Δεν το βλέπω προσωπικά. Είμαι σε μια ομάδα προπονητής, αντιμετωπίζω και τη φετινή χρονιά όπως και τις προηγούμενες. Το κίνητρο είναι μεγάλο γιατί δημιουργούμε μια ομάδα από την αρχή, ουσιαστικά από το μηδέν, με μόνο έναν παίκτη βασικό από το περσινό ρόστερ, τον Κάουαν. Έχουμε βάλει κάποιους στόχους αγωνιστικούς και κάποιους στόχους ποιοτικούς, που αφορούν τους νέους παίκτες μας. Για μένα είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε κάτι σοβαρό, να έχει η ομάδα μια ταυτότητα, να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο που θα έρχεται για να δει και νέους Έλληνες παίκτες, αλλά και μια ομάδα που θα αντιπροσωπεύει τα ιδανικά της και τους κανόνες που έχει. Από εκεί και πέρα να κριθούμε στο τέλος της χρονιάς, έχοντας πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, γιατί στο τέλος κρινόμαστε πάντα από το αποτέλεσμα».

-Πόσο σημαντικό θα είναι για τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου να αφήσει ως κληρονομιά την εξέλιξη 1-2 παικτών από το πρόγραμμα «Νους», που θα απαρτίζουν τον βασικό κορμό της ομάδας στο άμεσο μέλλον;

«Είναι ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα προσωπικά, αλλά και για την ομάδα του Προμηθέα. Και σαν ελληνικό μπάσκετ χρειαζόμαστε παίκτες νέας γενιάς, ώστε να μπορέσουμε αυτοί οι παίκτες να εκπροσωπήσουν την Εθνική ομάδα. Πρώτα απ' όλα να γίνουν βασικά στελέχη της ομάδας του Προμηθέα γιατί έχει επενδύσει σε αυτούς η ομάδα. Οπότε έιναι ο μεγαλύτερος στόχος και η μεγαλύτερη πρόκληση για τη φετινή χρονιά. Θα είμαστε πραγματικά χαρούμενοι αν καταφέρουμε να βοηθήσουμε και στηρίξουμε αυτά τα παιδιά να παίξουν ρόλο και να γίνουν σοβαροί παίκτες και επαγγελματίες».